Toivejulkaisu: Toiveena raskaus?

Ajattelin kirjoittaa aiheesta ”toiveena raskaus” ja kertoa vähän vinkkejä siihen, miten tämä voisi olla mahdollista. Minulta toivottiin aiheesta julkaisua ja kyseltiin IGn puolella jos voisin aihetta vähän omasta näkökulmasta avata. En koe aihetta mitenkään liian henkilökohtaiseksi – onhan kyseessä maailman luonnollisin asia. Lisäksi vinkkejä on koko netti tulvillaan, joten en voi mitään väärääkään neuvoa, jos kerron, miltä oma arkeni näytti juuri ennen raskaaksi tuloa. Meillä ei onneksi ollut mitään esteitä lapsen saannille, saamme olla todella onnellisia siitä.

Oma arkeni ennen raskaaksi tuloa

Monet ehtivät kokeilla ties mitä kikkakonsteja. Itse panostin mahdollisimman paljon stressittömyyteen. Arkemme ei nimittäin ollut millään tavoin stressitöntä tuolloin! Yrityskuvioissa tapahtui isoja muutoksia ja juoksimme jatkuvasti työasioissa Suomessa ja koodareilla Viron toimistolla. Työpäivät olivat super pitkiä ja raskaita.

Uskon vahvasti, että stressillä on todella todella merkittävä rooli hyvinvoinnissamme. Pidän pienestä stressistä voisi sanoa, uskon, että me Teron kanssa molemmat tarvitsemme vähän tulta takapuolen alle, jotta olemme parhaimmillamme. Kuitenkin stressiä on mielestäni kahdenlaista – hyvää ja innostavaa, ja energiaa syövää tai ahdistavaa. Juuri tuota jälkimmäistä päätin välttää tietoisesti ja parhaani mukaan, niin raskaaksi tullessa, kuin nyt raskaanakin.

 

Uskon vahvasti, että stressillä on todella todella merkittävä rooli hyvinvoinnissamme.

 

Pitkät päivät vaativat veronsa muun muassa ruokavalion osalta. Pääsääntöisesti söimme todella hyvin, mutta viikkoon mahtui myös monen monta ravintolakeikkaa. Viiniä joimme illallisen yhteydessä myös silloin tällöin, en tietoisesti välttänyt alkoholia, kun jo muutenkin käytimme sitä hyvin kohtuudella. Ruokamme oli tuolloin värikästä ja monipuolista ja sisälsi paljon täystuotteita (aitomaito, voi, kerma…). Siispä mitään dieettiruokia en nauttinut ollenkaan. En kevyttuotteita tai proteiineja ym.

Koirien kanssa tuli lenkkeiltyä noin tunti joka aamu, joskus kun ehdin, kävin juoksulenkeillä, mutta lihaskuntotreeni oli töiden takia vähän vähemmällä. Kehon kortisoli-/stressihormonitasot olivat näin ollen liikunnan osalta tosi matalalla. Pyrin muutenkin liikkumaan aina 120-140 sykkeillä, sillä uskon sen sopivan minulle parhaiten (kortisoli- ja stressihormonitasot eivät nouse, eikä esim turhaa nestettä kerry kehoon).

Mitkä seikat ovat tärkeitä, kun toiveissa on tulla raskaaksi?

Jos stressaat jatkuvasti vaikkapa siitä, ettet tule raskaaksi heti, uskon, että kehossa tapahtuu merkittäviä negatiivisia muutoksia, jotka vaikeuttavat asiaa entisestään. Toki ihmisiä tulee raskaaksi kovankin stressin alla, mutta jos jotain pitää painottaa, sanoisin, että pyri rentoutumaan. Koita unohtaa tämä tärkeä topic välillä ja nauti parisuhteesta ja puolisosta muutenkin, kuin ovulaatiotikku kädessä.. you know what i mean ? Asia kun ei ole varsinaisesti sinusta kiinni, miksi ei antaa hieman luonnolle periksi ja päättää jättää luonnolle ohjat. Keho voi parhaiten, kun mieli on positiivinen. Negatiivisten ajatusten sanotaan vaikuttavan myös esim kehon PH-tasapainoon!

 

Keho voi parhaiten, kun mieli on positiivinen. Negatiivisten ajatusten sanotaan vaikuttavan myös esim kehon PH-tasapainoon!

 

Toivejulkaisu: toiveena raskaus?Minulla oli itsellä käytössä ehkäisyssä applikaatio nimeltään Natural Cycles, jossain kohtaa vaihdoimme applikaation ehkäisystä raskauden suunnitteluun. Päätimme, että lapsi saa tulla jos on tullakseen. Emme ottaneet asiasta sen suurempaa stressiä. Toki silti alussa harmitti, kun kuukautiset alkoivatkin pienen toiveen rippeen jälkeen, mutta uskoin, että luonto tekisi jossain kohtaa tehtävänsä, kun näkisi tilanteen olevan oikea. Tuo Natural Cycles on täysin luonnollinen vaihtoehto ehkäisyyn ja raskauden suunnitteluun. Pointti on, että mitataan kehon lämpötilaa joka aamu ja applikaatio laskee lämpötilojen muutosten perusteella todennäköisyydet hedelmöittymiselle. Meillä sinä kuukautena, kun hedelmöittyminen tapahtui, applikaatio oli tosin ihan sekaisin. Ovulaatio oli ollut todella säännöllinen aiemmin. Tällä kertaa se kuitenkin olikin reilut 10 päivää ajoissa. Näin ollen en stressaisi liikaa ovulaatioista ja muista – et voi aina pysyä kehosi perässä! Luonto tekee joskus tehtävänsä sinun tietämättäsi.

 

Jälkiviisaana sanoisin, että kannattaa myös ottaa selvää vitamiinivalmisteista ja -sekoituksista, jotka tukevat raskaaksi tuloa. Itse en hoksannut esimerkiksi aloittaa ”mammavitamiinin” nauttimista jo ennen raskaaksi tuloa. Vasta jälkeenpäin luin foolihaposta (joka lähes aina mukana noissa raskaana olevien vitamiineissa), ja siitä, että foolihappo voi auttaa munasolun kiinnittymisessä. Muistaakseni käytin vain D -vitamiinisuihketta ja C -vitamiinia.

Toivejulkaisu: toiveena raskaus? Toivejulkaisu: toiveena raskaus?

C-vitamiini, House Of Organics
Vitashine D-vitamiiinisuihke, House Of Organics
Solgar sinkkisitraatti, House Of Organics
Raskaana olevan monivitamiini, House Of Organics

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *