Unipesä – arjen pelastaja

Unipesä on vauva-arjen pelastaja. Tiesin, miten käteviä nämä unipesät ovat, muun muassa kummitytöllä sellainen oli käytössä ahkerasti ekoina kuukausina. Mutta nyt omassa arjessa sellaista käyttäneenä voin sanoa käsi sydämellä, että se on todellakin arjen pelastaja.

Unipesä – arjen pelastaja

Unipesä kokemuksia – apuna vauva-arjessa

Vauva-arjessa on jatkuvasti jotenkin ”kädet täynnä”.  Milloin on vauva sylissä, milloin rintapumppu tai kasa pyykkejä. Vauva kuitenkin nukkuu paljon, ja vaikka ihokontakti on miten hyvä ja arvokas tahansa, välillä on vain saatava jotain kotonakin tehtyä ja aikaiseksi. Meillä välillä vauva on parkissa isänsä sylissä, jos isä jo valmiiksi katsoo vaikka TVtä. Mutta jos molemmilla on hirveästi hommaa, on monesti vauva unipesässä. Meidän poitsu viihtyy unipesässä myös hereillä ollessaan. Osa hereillä olo ajasta käytetään toki leikkimiseen ja kommunikointiin, mutta ei aivan kaikkea joka päivä. Tuolloin unipesä on niin pelastus!

Annamme pojan nukkua päiväunia myös pesässä, kuitenkin valvotusti. Öitä ei poika ole koskaan unipesässä (tiedän, että jotkut perhepedissä käyttävät pesää sängyssä), vaan omassa sängyssään. Meillä unipesä on myös suoja koirilta. Koirat ovat olleet tosi kiltisti, mutta silti sohvalla saattavat välillä innostua.. Unipesää pidetään meillä erillisen rahin päällä, kunnes poika kasvaa pituutta ja tarvitaan pidempi alusta.

Unipesä – arjen pelastaja Unipesä – arjen pelastaja

Vanha Sleepyheadin unipesä jäi vanhaan asuntoon, tilasin sen tilalle uuden vähän pehmoisemman ja isomman pedin.
Uuden kangas on myös omasta mielestäni laadukkaampi, eikä jotenkin kutistu ja haalene pesussa, kuten tuossa aiemmassa.
Joskus sitä huomaa tiettyjä puutteita tai juttuja vasta käytössä… Samoista syistä meillä meni aiemmin vaihtoon myös muun muassa kantoreppu. 

La Milloun unipesä aukeaa päästä, joten menee tosi pitkän aikaa. Muutenkin se on hieman leveämpi ja suurempi, kuin vaikkapa juuri Sleepyheadit.
Kangas on pehmeää ja muhkeaa samettia. Ostin myös vaunuihin paksun lämpöpussin, jonka sametti on todella todella paksua.
Nykyään materiaaleissa saa olla niin tarkkana…

La Millou unipesä Boho Royal Arrows & Dark Grey, Mama Polka
(Suomessa asuva puolalainen nainen maahantuo näitä tuotteita! En tiedä saako kivijalkakaupoista vielä…)

Unipesä – arjen pelastaja

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *