Vauvan ensimmäinen kuukausi

Vauveli on nyt reilu parikymmentä päivää vanhaa. Synnytys jotenkin unohtuu tosi nopeasti, tuntuu, että koko suuresta hetkestä on jo ikuisuus! Sitä on varmaan niin transsissa, ettei kaikkea muista enää myöhemmin. Koitan ehtiä kirjoittaa putaaksi synnytystarinani tällä viikolla. Välillä vaan kädet ovat niin täynnä, vielä muutto ja kaikki tähän päälle. 🙂

 

Vauvan ensimmäinen kuukausi

Ihana olla joulu nyt uudessa kodissa. Saimme niin ihanan kodin Tallinnan vanhasta kaupungista.
Koti on ihmisen paras paikka <3

Body on Martinexin, löydät sen täältä. Koko 56 oli alkuun hieman väljä (poika syntyi 50cm/3750g), mutta nyt 3vkon jälkeen täysin sopiva! 

 

Ekat viikot vauvan kanssa on menneet niin super hyvin, että oikein ihmettelen sitä itsekin. En toki ollutkaan asennoitunut niin, että ongelmia olisi tai että tämä olisi jotenkin rankkaa, mutta silti olen tosi positiivisesti yllättynyt. Olen vauvan hoidon lomassa ehtinyt tekemään muuttoa ja purkamaan tavaroita, sisustamaan ja pesemään omat hiuksetkin ihan hyvin. 😀 Muistan kuulleeni monelta, ettei sitä ehdi tekemään mitään – ”hyvä, että hiukset ehtii pestä”. Mutta varmaan pidän niin kovaa tahtia päällä, että ehdin tehdä kaiken tarpeellisen ihan hyvin. Tänään jopa töitä.

Levätä en ole kyllä ehtinyt, mutta onneksi yötkin on menneet hyvin. Pyrin yleensä käyttämään vauvan uniajan oman to do -listan purkamiseen. Kun vauva on hereillä, harjoitellaan motoriikkaa kehittäviä juttuja ja jutellaan, sekä toki syödään ja vaihdetaan kymmeniä vaippoja!

 

Vauvan ensimmäinen kuukausi

Poitsu on niin ilmeikäs, että meillä on välillä tosi hauskaa seurailla hänen ilmeitään!
Ja vinkkinä poikien vanhemmille – nenäreiät usein suurenevat, kun tulee pissa.. Voi olla, että tässäkin kuvassa oli hiljaisuus juuri samaisesta syystä! 😀

 

Meillä nukutaan suunnilleen näin; nukkumaan 23-01 välissä. Ekassa pätkässä unta 4-5h, hereillä noin 1h, unta tokassa pätkässä 2-2.5h, hereillä 1h ja vielä 1-2h unta. Eli itsekin saan yleensä noin 7-8h unta yössä. Koen sen riittävän ihan hyvin, ihanaa kun aamulla ei pidä enää herätä tiettyyn aikaan (hotelliaamiainen), vaan saa pitää ihan omaa rytmiä.

Me ollaan myös liikuttu ihan super paljon. Hotellissa piti mennä aamiaisille, lounaille ja dinnereille heti ekoina päivinä. Suojasimme turvakaukalon liinalla kun liikuimme yleisissä tiloissa, onnistuimme välttämään näin mahdolliset pöpöt ym. Pidimme myös tosi tarkasti huolta käsihygieniasta. Autollakin liikuttiin vaikka ja missä heti alusta alkaen. Tuntuu, että olemme olleet nämä ekat viikot jatkuvasti liikkeessä. Vauva kulkee tyytyväisenä turvakaukalossa, kunhan vaippa on kuiva ja maha täynnä.

Imetys on lähtenyt myös hyvin käyntiin. Alussa apuna oli tissikumi, josta päästiin eroon kokonaan parin päivän treenin jälkeen! Jee 🙂 Sen jälkeen tosin tissit tuli super kipeäksi (vielä päälle ns. tiheän imun jakso), mutta pumppaaminen auttoi asiaan. Pumppaan yleensä yhden annoksen päiväksi ja yhden yöksi. Se toimii hyvin nuijanukutuksena etenkin yöaikaan! Myöhemmin tässä pitäisi sitten alkaa treenailla maidon pakastamista ja koittaa ottaa enemmän maito talteen. Pääsee isäkin osallistumaan ruokintaan enemmän. Niin ja joku kyseli onko pumppaaminen tai kumi vaikuttanut meillä imuotteen kehittymiseen tai muuhun. Vastauksena tähän – ei ole lainkaan! Päinvastoin melkein, koen, että imuote paranee koko ajan ja näin olleen nuo muut eivät ole häirinneet hommaa mitenkään.

 

Mistä haluisitte minun kirjoittavan? Olisi kiva kuulla ideoita, ehkä joku tämän alkuajan juttu jää jakamatta, mistä haluisitte kuulla…

Jaa julkaisu:

2 Comments

 1. Sara
  4.12.2018 / 21:09

  Kiitos kivasta blogista! Synnytystarinaa odotan tietenkin innolla! Olisi kiva myös kuulla mitä teidän motoriikkaa kehittävät jutut pitää sisällään 🙂 ja ehkä myöhemmin myös sun ajatuksia ja kokemuksia synnytyksestä ja raskaudesta palautumisesta! imetysvinkeistä jo kirjoititkin, kiitos niistä. Mukavaa joulunodotusta!

 2. nappisilmat
  Kirjoittaja
  9.12.2018 / 17:11

  Kiitos, kiva kuulla <3 Synnytystarina on nyt julki! Ja motoriikkatreeneistä tulee lisää varmasti nyt tulevina viikkoina! 🙂 Kiitos myös kun muistutit tuosta raskaudesta (ja synnytyksestä) palautumisesta - super hyvä aihe! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *