Yrittäjyys – Mikä äitiysloma?

Jäin tuossa 8 viikkoa sitten äitiyslomalle. Siis noin nimellisesti. Loma on yrittäjyydestä usein kaukana, näin myös meillä. Kesällä piti takoa, kun rauta oli kuumaa, eli lomat jäivät pitämättä. Viimeksi oltiin muutama päivä vapaalla joskus toukokuussa, jolloin suunnattiin ihanaan Pariisin pariksi päiväksi. Mutta silti en vaihtaisi päivääkään!

Tajusin juuri, että olen tosiaan ”lomalla” nyt, tai siis minun pitäisi olla. Ilmoitin kirjanpidon yhteyshenkilölle asiasta Suomen päässä ja jäin ajattelemaan asiaa. Totesin, etten osaisi nyt oikeasti vain pitää jotain lomaa. Olen sellainen tyyppi, että kaipaan jatkuvasti puuhaa – toisinsanoen rakastan sitä pitkää to do -listaa, joka koneeni edessä pöydällä on tälläkin hetkellä. Olen opetellut olemaan pääsääntöisesti stressaamatta tekemättömistä töistä. Jonkin kiireellisen ja pakollisen hoidan mahdollisimman nopeasti heti pois alta, ne kiireettömämmät saavat jäädä pitkälle tehtävälistalleni ilman, että se aiheuttaisi minulle harmaita hiuksia. Jotenkin nautin siitä, että minulla on paljon hommaa.

Näin ollen totesinkin, että en osaisi viettää äitiyslomaa täysin lomaillen. En tiedä, miten aika kuluisi, jollei olisi töitä ja tehtäviä joka päivälle?!? Miten te muut olette saaneet ajan kulumaan, jos ei ole ollut mitään töitä tehtävänä? Tero yritti toissapäivänä sanoa, että voisin hyvin jo jäädä pois palaverista täällä Tallinnan päässä, mutta ilmoitin, etten todellakaan jäisi yksin hotellihuoneeseen katsomaan TVtä! 🙂 Että homehtuisin huoneeseen ruudun eteen, no thanks. Mieluummin pidän edelleen päivät kiireisinä ja suht vauhdikkaina. Aikakin kuluu nopeammin, enkä jää hotellihuoneeseen istumaan ja odottamaan synnytyksen käynnistymistä. En vain osaa levätä jotenkin tai kerätä voimia nyt ”talteen”, vaikka miten joku niin neuvoisi. Minulle päivä, johon ei kuulu esimerkiksi 10-12h töitä, tuntuu jo ihan tarpeeksi levolta! Jopa helposti hieman tylsältä. Pienet työtehtävät pitävät itselläni vain pään vireessä ja mielen vireänä.

Voiko joku muu samaistua tähän? Miten olette saaneet äitiysloman kulumaan ja olisitteko mieluummin jopa jatkaneet töitä?

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *