Asuntomessut – vain oman kodin rakennuttajille?

Olen tänä vuonna menossa ensimmäistä kertaa ikinä Poriin asuntomessuille Asuntomessut.fi. Tero on ennenkin messuillut, ja muuttikin mieleni koko messuista. Näin myös markkinoinnin alan yrittäjänä, mietin, miten minulle onkaan voinut muodostua niin tylsä kuva asuntomessuista. Mielikuva, että messut ovat vain niille, jotka ovat aikeissa rakennuttaa talon lähitulevaisuudessa. Niille, jotka valitsevat sen valmiin talopaketin ja ehk messuilla vertailevat sitten jotain yksityiskohtia. Jopa tämän vuoden tv-mainos jätti hieman kylmäksi, sanoisin. Onneksi Tero tietää toisin ja nyt olenkin menossa messuille ihan innoissaan! 🙂

Asuntomessuilta sistustusvinkkejä

Olen aina ollut kiinnostunut sisustamisesta. Rapuna olenkin kunnon kotihiiri, eli kodin sisustaminen on yksi parhaimmista asioista, mitä on olemassa.

Kun Tero kuvaili asuntomessujen sisältöä tarkemmin (messualueella kierrellään niin kodeissa, kuin näytteilleasettajienkin pisteillä), niin hoksasin, että tämä olisi mitä parhain tilaisuus

a) kerätä sistustusideoita nykyhetkeen ja tulevaisuuden varalle

b) kerätä listaa sisustussuunnittelijoista ja vaikka arkkitehdeistä – never know, ehkä joskus sitä haluaakin ottaa näihin yhteyttä.

Siispä aionkin imeä itseeni kaikenmaailman vinkkejä, kun kiertelen mm eri kohteissa! Eikun puhelimen kamera laulamaan 🙂 Miten usein sitä voi kiertää katselemassa juuri sisustustettuja tiloja ja eri suunnittelijoiden kädenjälkeä?

Asuntomessut – vain oman kodin rakennuttajille?
Meillä pidetään maskuliinisista jutuista..nahkaa, metallia ja kovia pintoja..
Asuntomessut – vain oman kodin rakennuttajille?
Yhdestä asiasta emme koskaan luopuisi ja se on lepakkotuoli. Kyseinen tuoli on Jackpointista Espoosta.

 

Asuntomessuilta vinkkejä ensimmäisen kodin ostoon

En ole vielä koskaan omistanut omaa kotia. En tosin ole ollut kovin kiinnostunutkaan asiasta. Ehkä jatkuvat muutot ulkomailta takaisin Suomeen tai ulkomaille päin ovat toki vaikuttaneet tähän. Jotenkin sitä ei ole ihan aina tiennyt, missä sitä tulee olemaan milloinkin.

Nyt kun olemme aikeissa ostaa valmiin talon tai rakentaa uuden, niin asuntomessuilla kierteleminen tuntuu tosi mielekkäältä. Vaikkei tarkoituksena olisikaan toteuttaa esiteltyjen kohteiden mukaista ratkaisua, niin hyviä ideoita tarttuu mukaan varmasti paljon! Siispä arvelisin, että vaikka sitä olisikin ostamassa ensimmäistä omaa yksiötä, niin messuilta saisi paljon arvokasta tietoa.

Itse ainakin aion kiinnittää huomiota erityisesti seuraaviin pointteihin, mitä vaadimme sitten omalta kodiltamme:

  • erilaiset tilaa säästävät ratkaisut (emme halua yhtään hukkaneliötä, emmekä turhaan jäätävän kokoista taloa..nyt neliöitä on 170 ja se tuntuu ajoittain hieman liian suurelta…)
  • arjen toimivat ratkaisut eläinten kanssa (esim kura-eteiset ja pesupisteet)
  • lapsiperhearjen ratkaisut (etenkin pienten lasten ratkaisut, joita en edes osaa ehkä vaatia uudelta kodilta)
  • mukautuvuus (haluaisimme, että uudessa kodissa voisi erilaisilla liukuovilla ym. jakaa/yhdistää tiloja uusiksi – turhan monesti mielestäni valitaan kiinteitä ratkaisuja…)
  • valoratkaisut – keinovalot (valaistus on asia, missä en ole vielä kovin hyvä…ehkä messuilta saa mukaansa jotain hyviä ideoita!)
  • valoratkaisut – luonnonvalo (millaisia ratkaisuja on keksitty, jotta luonnonvaloa saadaan eri tiloihin mahdollisimman monipuolisesti)
  • keittiön toimivuus (erilaisten keittiöiden näkeminen voi antaa uusia ideoita – mikä toimii arjessa ja mikä taas ei)
  • kodin teknologia (meille tulee tietenkin älykoti (heh yllätys), joten erilaisten ideoiden nappaaminen on jees!!)
Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *