Baby Shower juhlat – suunnittelua

Joku näppärä ehkä jo heti otsikosta päättelikin, että järjestän Baby Shower juhlat itse. Monestihan juhlat järjestetään äidille yllärinä – näin myös itse tein, kun jokin vuosi sitten järjestin kummitytön äidille juhlat. Päivämäärä tosin oli selvillä silloin, että Baby Shower juhlien ajankohta ei sinänsä ollut yllätys, vain juhlien sisältö. Omat juhlat on nyt tulevana lauantaina 22.9, IG Storyn puolella tulee olemaan paljon juttua, samoin täällä blogin puolella!

Miksi järjestän itse omat Baby Shower juhlat?

Rakastan luetteloida, suunnitella ja järjestää asioita. En tosin omia juhlia, koska en pidä itseni juhlistamisesta tai keskiössä olemisesta. Jotenkin aikuisiällä syntymäpäiväjuhlatkin ovat jääneet juhlimatta (myös tänä vuonna 30 -juhlat), koska en näe jotenkin järkeväksi juhlia aikuista ihmistä..En osaa selittää asiaa, mutta se, että pyytäisin ihmiset juhlimaan minua tuntuu tosi hassulta ja epämukavalta. Voin juhlistaa häitä, mutta ihan vain yksin minua..ei kiitos. Miksi ihmeessä sitten järjestin omat Baby Shower juhlat? 

Baby shower juhlat – suunnittelua

Pidän kontrollista, haluan tietää, että asiat hoituvat juuri niin kuin suunnittelen. Ainakin asioissa, joihin voin vaikuttaa. Pääsyy juhlien järjestämiseen oli kuitenkin tämä meidän ulkomailla asuminen. Meillä on tosi kiireiset aikataulut ja Terokin on paljon Suomessa työasioissa nyt. Olisi aika mahdotonta järjestää Suomesta käsin Virossa juhlia, saati tulla jotenkin vaivihkaa valmistelemaan mitään.. Näin ollen päätin itse järjestää juhlani. Toinen syy oli se, että halusin itse maksaa omat juhlani.

Miksi haluan itse maksaa omat juhlani?

Monesti Baby Shower juhlat järjestetään yllätyksenä ja sitten alkaa se kolehdin keruu. Kerätään rahaa vierailta tarjoiluihin, kimppalahjoihin, ehkä tilavuokraankin. Aina tulee valitusta summista ja jollain on laittaa sovittu summa, jollakin ei. Sitten yksi maksaa etukäteen ja odottelee/muistuttelee muiden osuuksista.. Ai että, saan jo ihottumaa pelkästä ajatuksesta!

Itse olen jotenkin sitä mieltä, että kukin aikuinen järjestää omat juhlansa ja kattaa ne kulut. Jotenkin ajatus siitä, että ensin maksatetaan ystävillä juhlat ja sitten päälle vielä toivotaan lahjoja, kuulostaa hassulta. Kukin tavallaan, mutta minulle se ei vain sovi. Jos miehelleni järjestäisin yllätysjuhlat, antaisin hänen ystävilleen budjetin ja varat hommaan, niin meillä vaan tehdään. En voi sietää rahankeruuajatusta, sorry! 🙂 Näin ollen omiin Baby Shower juhliini, tai ensi kesänä polttareihinkaan, ei kerätty, eikä tulla keräämään yhtään rahaa keneltäkään.

Baby Shower juhliin halusin hoitaa kaiken valmiiksi – vieraat saapuvat vain paikalle. Kukin tuokoot lahjana mitä tuo, ihan omantunnon mukaan, mutta muuten ei juhliini tarvitse noin taloudellisesti osallistua. Kaikki vieraiden matkoista ruokiin ja koristeista kukkiin on hoidettu valmiiksi, halusin nämä kustantaa itse. En jotenkin muuten osaisi juhlistaa itseäni mitenkään, jollen edes saisi järjestää juhlia ja kattaa kuluja!

Baby Shower juhlien teema

Pääväri juhlissa on valkoinen. En jotenkin innostu niin tuosta vaaleansinisestä esimerkiksi, että se nousisi mitenkään esille. Sen sijaan koristeet ja muut ovat lähinnä valkoisia ja luonnonläheisiä. Järjestän juhlat meillä kotona Tallinnassa. Ruokapöydän äärellä ja olohuoneessa saadaan nauttia kivasta merimaisemasta ja ystävien seurasta.

 

Meidät löydät myös Pinterestistä – laita eri ideaboardit ja tämä Baby Shower board myös seurantaan!

Baby shower juhlat – suunnittelua

 

Varsinaista ohjelmaa ei juhlissa ole. Muutama tunti ollaan ja ihmetellään, syödään ja nautitaan tarjoiluista, ja ennen paluulaivan lähtöä jätin useamman tunnin tyhjää vieraille, niin voivat käydä ostoksilla Tallinnan keskustassa. Leikkejä ei juhlissa ole, kun en oikein niistä perusta, mutta sen sijaan on toki pientä puuhaa. Otetaan muistoksi muutamat kuvat vanhaan Polaroid -tyyliin ja kirjoitellaan pari pientä viestiä jemmaan, joita voin sitten vauvan tultua lueskella rauhassa.. Sellaista pientä kivaa puuhaa, muttei mittailla minun mahaa tai harjoitella kakkavaippojen vaihtoa! 😀

Tarjolla on suolaisia ja makeita ruokia sekä shampanjaa. Itse menen toki vesikuplalinjalla, mutta mielestäni Baby Shower juhlissa voi olla vieraille alkoholia, vaikkei juhlan sankari sitä nauttisikaan.

Baby shower juhlat – suunnittelua

Kuva: Pinterest. Klikkaamalla kuvaa pääset alkuperäiseen kuvaan Pinterestissä.

 

Onko kukaan muu järjestänyt omia Baby Shower juhliaan? Entä onko joku muu yhtä huono juhlimaan itseään, kuin minä? 🙂

Jaa julkaisu:

2 Comments

 1. Tigermummy
  18.9.2018 / 17:38

  Oi kun fiksu idea! Mä oon niin samoilla linjoilla tosta rahankeruusta.. mä en halua että mua varten kerjätään rahaa ja toisaalta mä en pidä että multa kerjätään rahaa. Itse voisin juuri vastaavat juhlat järjestää, jos juhlat haluaisin. En myöskään ymmärrä sitä, että aikuiset ihmiset järjestävät itselleen megalomaanisia synttäreitä.. itse en voisi kuvitellakaan moista. Kukin tavallaan. Lapsille toki. Rahan tai lahjojen kerjuuta en ymmärrä missään yhteydessä. En halua että kukaan vieras tms joutuu ikinä mun kohdalla asiaa miettimään esim siltä kantilta onko varaa osallistua. Lapsillekin olen opettanut, että jokainen vieras on yhtä arvokas riippumatta tuoko lahjoja vai ei. Mitään ei saa pyytää.. pyynnöt esitetään isille ja äidille ?

 2. nappisilmat
  Kirjoittaja
  19.9.2018 / 18:04

  Nimenomaan! En tiedä miten lastenjuhlissa tehdään, mutta voin kuvitella, että samoja viitteitä on sielläkin puolella, mitä aikuisten juhlissa. En tiedä tehdäänkö siellä puolella esimerkiksi niin, että mennään johonkin touhupaikkaan ja vieraat sitten maksavat itse omat ruokansa esim. Ja edelleen lahjoja halutaan kasapäin 😀 Lahjalistatkin on vähän kyseenalaisia mun mielestä, esim Baby Showereiden osalta. Että joo toki helpompaa vieraille saada lista toiveista, mutta en vain pysty listaamaan mitään lahjoja, että ”ostakaa mulle näitä”. Jotenkin tuntuu vaan niin hassulta. Ja jos jollain tiukempi tilanne, niin kurjaa sitten valita niistä kalleimmista viimeisistä lahjatoiveista.. Häät nyt ehkä ymmärrän vielä, mutta toisaalta niihinkään me emme ensi vuonna suostu mitään listaa tekemään näillä näkymin. Hyvä kuulla, etten ole ainoa, kun ajattelee näin! Ja juuri haluaa opettaa lapselle, ettei joulut ja muut ole vain sitä lahjat lahjat lahjat vaan paljon aivan muuta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *