Ekologiset lastenvaatteet – Weecos ?

Onko etsinnässä ekologiset lastenvaatteet, lelut, tuotteet ja tarvikkeet? Tämä on toinen aiheen julkaisuista – asiaa oli niin hirveän paljon, että löydät juttua ekologisista lasten leluista toisessa julkaisussa täältä.

Kannattaa kurkata Weecos valikoima, jossa on mukana yli 240 eri brändiä ja tuhansia tuotteita – ja joista kaikki tukevat kestävää kehitystä! Verkkokaupan slogan onkin ”Weecos – vastuullisten tuotteiden kauppa-alusta”. Tässä muutamia meidän suosikkeja, joita bongasin sivuille eksyessäni. Olin niin innoissani, että tein vielä jollain tasolla ”parempia valintojakin” juuri nämä hankkiessani.

Ekologisuus ja kestävä kehityshän on melko laaja aihealue, mutta meille se merkitsee ensisijaisesti luonnosta ja luonnonvarojen riittävyydestä huolehtimista. Hyviä valintoja on paljon erilaisia, mielestäni on jo hyvä alku, kun jokainen tekee arjessaan pieniä muutoksia tai ottaa uusista asioista selvää.

 

Ekologiset lastenvaatteet – weecos ?

 

Arjestamme löytyy varmasti tarkkanäköiselle hyvin paljon epäkohtia ja parannettavan varaa, mutta jokainen yksilö tehkööt täällä planeetalla asiat omassa tahdissaan ja omalla tavallaan. Niitä pieniä parempia valintoja, mitä me olemme tehneet viime aikoina on muun muassa paikallisten ja suomalaisten yrittäjien suosiminen sekä ekologisten lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden hankkiminen. On sekin alku! Sanotaan, että syntyvän lapsen hiilijalanjälki on melkoinen nykyajan kulutuksen myötä. Varmasti tuomme oman osamme tähän kulutuskulttuuriin, mutta on myös paljon parempia valintoja, mitä voimme ja olemmekin tehneet. Baby steps…

Mitä pieniä muutoksia sinä olet arjessa tehnyt? Ajatteletko ostaessasi tuotteen alkuperää, valmistusoloja, luonnonvaroja tai kierrätystä..? ?

 

Ekologiset lastenvaatteet – Pikkuset

Ihana suosia suomalaista yrittäjyyttä. Olemmehan itsekin suomalaisia pitkän linjan yrittäjiä, samoin vanhempammekin. Nykyään monet juoksevat alennusten ja edullisten hintojen perässä katsomatta sen enempää tuotteen alkuperämaata tai muutakaan. Harmillisen monesti myös suomalaiset tuotteet voivat olla hieman kalliimpia. Pikkuset -merkin lastenvaatteet eivät tosin omasta mielestäni olleet edes kovin kalliitta. Lisäksi meilläkin on toiveissa useampi lapsi, jolloin vaatteiden käyttöikäkin on sitten pidempi. Jälleen yksi asia, jossa säästetään luontoa edes vähän. Nämä laku-unelmat oli ihan must-have! ?

 

Ekologiset lastenvaatteet – weecos ?Ekologiset lastenvaatteet – weecos ? Ekologiset lastenvaatteet – weecos ?

Kietaisubody Pikkuset 56-74cm, Weecos

Pikkuset tuotteet on kaikki suunniteltu Suomessa. Tarina lähti oman kaupan kellarin ompelutilista 80-luvulla.
Materiaalit näissä Öko-Tex 100 sertifioituja.

Ekologiset lastenvaatteet – weecos ? Ekologiset lastenvaatteet – weecos ?

Vetoketjullinen haalari Pikkuset 62-92cm, Weecos

Ekologiset lastenvaatteet – weecos ?Ekologiset lastenvaatteet – weecos ? Vetoketjullinen haalari Pikkuset 56-86cm, Weecos

 

Ekologiset lastenvaatteet – MioMao

Yleensähän liikeideat saavat alkunsa jostain ongelmasta. No näin kävi myös MioMaon perustajan, Sointu -äidin, tarinassa. Nimittäin tarina ja ongelma, johon voin itse samaistua! Etsin hillityn värisiä lastenvaatteita ja löydän vain räikeitä punaisia ja sinisiä.. No, siltä se ainakin välillä tuntuu. Näin kävi myös MioMaon perustajalle ja hän päättikin sitten perustaa oman yrityksen ja tuottaa lastenvaatteita, jotka voi jättää esille ja istuvat hillitympäänkin värimaailmaan.

Ekologiset lastenvaatteet – weecos ?

 

MioMaon vaatteet valmistetaan ainoastaan Öko-Tex 100 ja GOTS -sertifikaatin materiaaleista. Tehtaat noudattavat puolestaan säännöksiä, jotka turvaavat hyvät olot ja eettisten säännösten noudattamista. Eniten meidän silmää miellyttää nämä ihanan puhtaan valkoiset ja todella graafiset vaatteet! Vihdoinkin jotain muuta, kuin sitä vaaleanpunaista ja vaaleansinistä pitsiunelmaa!

 

Ekologiset lastenvaatteet – weecos ?

Ekologiset lastenvaatteet – weecos ?Ekologiset lastenvaatteet – weecos ?

(Ensimmäinen kuva: MioMao) MioMao Deer legginsit, 74-152cm, Weecos
MioMao Deer haalari solmittavilla olkaimilla, 74-152cm, Weecos
MioMao Deer pitkähihainen paita 74-152cm, Weecos

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *