Boba X kantoreppu

Boba X kantoreppu, vuoden 2019 malli, on ollut meillä nyt testissä molemmilla Lapsimessujen aikana ja sen jälkeen. Minä, Nina, olen noin 160cm melko siro vartaloinen, Tero 180cm ja melko leveäharteinen, muttei mikään bodari. 🙂 Hän on myös omin sanoin ”kankea kuin rautakanki”. Pisteytys on tehty naisen näkökulmasta, Tero ei ikävä kyllä voinut käyttää Bobaa, sillä sen käyttö vaatii melkoisesti notkeutta. Boba X löytyy Ipanaisen kaupasta täältä. Kantorepun sovitus on tärkeää ja suositeltavaa, niin löytyy se itselle paras ja istuvin kantoreppu.

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Klikkaa alla olevan IG kuvan oikeasta reunasta nuolesta ja pääset videoihin!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina | Nappisilmät blogi (@ninasarjolahti) on

Boba X kantoreppu – kokemuksia

Aiemmin testasimme myös Baby Björnin ja Stokken kantorepun, näihin verrattuna Boba X kantoreppu on parempi kantaa (Nina). Kantoliina on itselleni edelleen se mukavin tapa kantaa. Toki mukavuus on täysin yksilöllinen asia, joten muista käydä kokeilemassa reppua itsellesi ennen ostopäätöksen tekoa! Kantorepun sovitus on mahdollista ajanvarauksella tai käynnillä liikkeessä. Ipanainen muun muassa auttaa Helsingissä kantorepun sovituksessa ja valinnassa, lue lisää Ipanaisen nettisivuilta täältä.

Alla tarkemmin yksityiskohtia kantorepusta, mutta ensivaikutelmaltaan Boba X on todella laadukkaan ja jämäkän oloinen, olematta silti liian suuri. Monet kantoreput kun ovat turhan massiivisia. Istuvuus on todella henkilökohtainen juttu, joten sen suhteen ei voi yksin uskoa yhden tai edes useamman vanhemman mielipidettä. Ennen kaikkea sitä tulisi sovittaa painon kanssa. Kantorepun sopivuus on mahdoton testata ilman painoa. Meilläkin on nyt ollut monta jo testissä, joista emme kaikki kokeilleet ennen tilausta…ja pieleenhän osa meni. Boba X löydettiin Lapsimessuilta, jossa se todettiinkin meistä toiselle todella sopivaksi.

Boba X kantoreppu – Mistä pidimme?

Materiaalit – 100% puuvilla on hengittävämpää materiaalina, kuin tekokuidut. Kantorepun kangas on toki hyvin paksua puuvillaa, joten se ei ole ehkä se ilmavin kaikista, mutta keinokuitua laadukkaampi. Kesäaikana kantoreppua ei ole vielä kokeiltu, joten vielä ei ole tietoa, onko se miten kuuma.

Mukavuus – Säätövaraa on paljon. Kantoreppu sopi yhtä hyvin meille molemmille! Ainut seikka, minkä vuoksi Terolle Boba ei jatkossa sovellu, on se, ettei hän yllä itse juuri mihinkään säätöön. Kantoreppu on mielestämme säädettävä itse parhaan tuntuman saamiseksi. Toisen kiristäessä hihnoja monesti säädöt menevät vähän sinne päin. Kantoreppua on voitava käsitellä itse. Näin ollen mukavuuden puolesta osaamme vain kertoa, että minulle kantoreppu istui hyvin ja tuntui todella mukavalta. Olkaimet ja vyötäröhihna ovat pehmustetut ja mukavat.

Ergonomisuus – Koen, että Boba X kantoreppu on todella ergonominen niin kantajalle, kuin lapsellekin. Asento on ”oikeaoppinen” ja lonkkaystävällinen (jalat eivät roiku suoraan alas, vaan polvet pysyvät hyvin koukussa.

Säätövarat – Selän puolella (yläselkä) hihnassa riittää säätövaraa niin pituudessa kuin korkeudessakin (saa todella alas ja ylös selän pituudesta riippuen). Samoin vyötäröhihnaa voi säätää hyvinkin laajasti. Lapsen asentoa säädetään ylemmäksi (vastasyntynyt) solisluiden kohdan hihnoista toisin kuin monissa muissa kantorepuissa pepun alta (vetoketjulla suljettava lyhyempi korotusosa). Lapsen pepun alle tuleva kaistale lyhenee samoin kätevästi mihin vain leveyteen. Kantoreppu riitti hyvin Terolle, vastaavasti taas esimerkiksi Stokke MyCarrierin säädöt eivät riittäneet. Myös yläselän pieni poikittaishihna riitti hyvin miehenkin yläselkään ja korkeussäätöä oli riittävästi (Baby Björn Airissa säätövaraa vähemmän).

Design – Siisti ja suhteellisen siro kantoreppu. Saatavilla monia kuoseja.

Muuta – Säädettävä huppu on helppokäyttöinen ja näppärä. Piiloutuu vetoketjun taakse kantorepun yläosaan.

Mistä emme pitäneet?

Musta kangas on hyvin pehmoinen, joten nukka (ja meillä koirankarvat) näkyvät vähän liian hyvin. Suosittelisin valitsemaan jonkun muun värin tai kuosin.

Pukeminen on hieman hankalaa, sillä yläselän poikittaishihna kiinnitetään viimeisenä, kun lapsi on jo kyydissä. Jos kätesi taipuu yläselkään olkapään yli, pystyt säätämään Boba kantoreppua. Jos olet yhtä kankea, kuin Tero, käy ehdottomasti kokeilemassa kantoreppua liikkeessä. Kantorepun sovitus on paras keino löytää itselle istuvin malli.

Roikkuvat hihnat ovat itselleni juttu, mistä en vain pidä. Onneksi Bobassa hihnojen päissä on kumilenkit, jonka avulla loppuhihnan saa osin piiloon. Kaipaisin itse vielä jotain näppärämpää keinoa saada roikkuvat ja heiluvat hihnat helpommin ja paremmin piiloon. Yleistä tosi monissa kantorepuissa…

Tasku on hieman vaikeassa paikassa lapsen pepun alla, joten sinne pääsy niin sanotusti on hieman hankalaa. En usko, että taskuun mahtuu juuri pankkikorttia enempää tavaraa.

Boba X kantoreppu lisätiedot

  • soveltuu myös vastasyntyneelle
  • 3.2-25 kg
  • 3-in-1 soveltuu kantamiseen selässä ja edessä kasvot kantajaan päin
  • kantorepun mukana jatkopalat taaperolle
  • vyötäröhihna 63-147cm
  • Pesu 30-40 asteessa (ilman huuhteluainetta, kuivausta kuivausrummussa ei suositella)

 

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *