Bugaboo Bee 6 rattaat – kokemuksia

Bugaboo Bee 6 matkarattaat ja rattaat ovat oikeastaan mielestämme enemmän hybridirattaat tai cityvaunut, kuin matkarattaat, vaikka niitä siksi edelleen monesti kuulee kutsuttavan. Myös Bugaboo markkinoi rattaita citylastenvaunuina ja sitä ne enemmän ovatkin. Kokonsa puolesta Bugaboo Bee6 ei välttämättä mene matkarattaat -kategoriaan, vaikka niitä siksi usein kutsutaan (ja vaikka otimmekin Bee 5 mukaan Parhaat matkarattaat -vertailuumme). Bugaboo Bee6 lastenrattaat ovat jotain paljon enemmän. Niitä voi käyttää vaunukopan kanssa, istuimen kanssa ja turvakaukalon kanssa. Jokainen osa vaihtuu toisen tilalle eli ei kompelöitä ”turvakaukalo istuimen päälle” -ratkaisuja, mitä monissa malleissa on. Ja parempaa mukavuutta, mitä monilta matkarattailta voi odottaa.

bugaboo-bee-6-painoraja

Bee6 rattaat soveltuvat myös arkikäyttöön ja todellinen cityihminen pärjäisi kaupungissa jopa pelkästään Bugaboo Bee 6 lastenvaunuilla. Kenties jopa talvella, vaikkakin renkaat jäävät talvikäytössä melko pieniksi. Jos lenkit rajoittuisivat ydinkeskustassa liikkumiseen, niin teoriassa näillä voisi pärjätä myös muutaman sentin lumessa. Bugaboo Bee6 soveltuvat tosiaan myös matkarattaiksi, mutta on hyvä huomioida, että lentokoneella matkustettaessa ne laitetaan kokonsa vuoksi ruumaan. Joskus koneen ovelle asti pääsee omilla rattailla, mutta tämä vaihtelee lentoyhtiön mukaan. Bugaboo Bee 6 matkarattaiden hinta on melko korkea, toisaalta kyseessä on todella monikäyttöiset lastenrattaat / yhdistelmävaunut, jotka menevät arjessa pitkään!

Jälleenmyyjä Suomessa mm.: Vaunuaitta, Lastentarvike, AT-Lastenturva, Vauvatalo Johanna, Wauva, Punavuoren Peikko

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Bugaboo Bee6 ja Bugaboo Bee5 erot – mitä uutta Bee 6 on?

Lue myös Bee 5 arvostelu tästä: Bugaboo Bee 5 matkarattaat

• Istuin on nyt mesh kangasta ja näin ollen hengittävämpi.
• Pistin, jonka avulla vaunut pysyvät itsellään pystyssä kasattuna, kuuluu hintaan.
• Kuomussa on sama kurkistusaukko, mikä lisättiin myös uusiin Foxin ja Donkeyn kuomuihin 2020.
• Isommat ja pehmeämmät renkaat.
• Turvakaari liikkuu 360 ja irtoaa molemmilta puolilta.
• Vaunukoppa on ylempänä, lähempänä työntäjää.
• Mustat ruuvit ja niitit entistä ”mustempaan” ja yksivärisempään ulkonäköön.

Bugaboo Bee 6 rattaat – kokemuksia

Bugaboo Bee 6 lastenrattaat ovat korkealaatuiset. Tekstiilit istuvat kauniisti ja napakasti, muoviosat tuntuvat vahvoilta ja työntötuntuma on monia pienempiä rattaita huomattavasti parempi. Normaali kokoisiin vaunuihin Beetä on turha verrata, sillä kyseessä on kevyet ja pienet arjen hybridirattaat / cityvaunut.

Suosittelemme Bugaboo Bee6 lastenvaunuja…

…joko ainoiksi lastenvaunuiksi tai lastenrattaiksi – jos asut keskustassa, olet todellinen cityihminen ja tärkeintä sinulle vaunuissa on design, keveys, mukautuvuus, pieni koko. Kenties asut kerrostalossa, jossa vaunuille ei ole säilytystilaa tai hissi on hurjan pieni ja vanhanaikainen (meidän hissiimme menivät yhdessä asunnossa ainoastaan Beet ja niitä pienemmät rattaat).
..tai kakkosrattaiksi – kun ajoittain kaipaat välillä suuria vaunuja kevyempiä rattaita (kauppareissut, ravintolassa käynnit tms).
…tai matkarattaiksi – kun kaipaat matkarattaita, joilla pärjää millä vain alustalla, mutta et välttämättä vaadi matkarattailta käsimatkatavarakokoa. Olet valmis vaikka tarvittaessa laittamaan vaunut ruumaan, kunhan perillä kulkeminen sujuu paremmin, ilman ritiseviä ja rätiseviä matkarattaita.
…asut pääosin jossain muualla, kuin Suomen tuiskeessa ja tiet ovat suurimman osan vuodesta kuivia.

Mahtuvatko Bugaboo Bee 6 lentokoneeseen käsimatkatavarana?

Vaikka Bugaboo Bee monesti mielletään matkarattaana, kannattaa huomata, että nämä rattaat eivät mahdu lentokoneeseen, vaan ne laitetaan aina ruumaan (joko suoraan check-inissä tai henkilökunnan toimesta koneen ovelta sinun noustua koneeseen lapsen kanssa). Bugaboon runko taittuu kahtia, toisin kuin monet muut matkarattaat. Tästä syystä etenkin sen pituus jää suurehkoksi. Mikäli etsit käsimatkatavaran kokoisia matkarattaita, lue lisää tekemästämme isosta vertailusta: Parhaat matkarattaat 2019 (harva malli on juuri päivittynyt, eli pitkälti saat edelleen kyseisestä artikkelista hyödyllisiä tietoja valinnan tueksi…)

Bugaboo Bee6 lastenrattaat – Mistä pidimme?

Materiaalit – Kankaat ovat laadukkaita ja kauniisti viimeisteltyjä. Mikään ei repsota tai istu väljästi. Istuin on pehmeä ja hyvin topattu. Värejä ja kuoseja on paljon, kuomun väriä voi vaihtaa vaikka kauden mukaan, jos haluaa! Muoviset osat, kuten vöiden soljet ja lukko, tuntuvat laadukkailta. Runko on jämäkkä ja vakaa, ollen silti kevyt.

Näppäryys ja keveys – Bugaboo Bee 6 matkarattaat on joidenkin luokitusten mukaan matkaratas varmaan juuri keveytensä ja kokonsa vuoksi. Bugaboot liikkuvat vaivatta ja kääntyvät näppärästi 360 astetta pienessä tilassa. Ne ovat normaaleja yhdistelmävaunuja huomattavasti pienemmät, vaikka kyydissä voikin olla joko vaunukoppa tai istuin. Bugaboo Bee6 painaa 8.9kg.

Kääntyvä istuin – Olipa kyseessä matkarattaat tai tavalliset lastenrattaat, niin suosimme aina kääntyviä istuimia. Meillä ei ole kumpikaan lapsi (lapset nyt 9kk ja 2.5v) erityisesti halunneet matkustaa kasvot menosuuntaan. Bugaboo Been istuin kääntyy molempiin suuntiin ja kallistuu myös lähes makuuasentoon.

Asento – Bugaboo Beet saa lähes makuuasentoon. Myös istuma-asento on hyvän pysty, eikä taaksepäin kallellaan liikaa, kuten monissa vaunuissa (kiinnitä tähän vertaillessasi huomiota!)

Pyörät – Pyörät eivät kolise eli liikkuminen on lähes äänetöntä. Uudet renkaat (Bee 6 vs. Bee 5) ovat vielä aiempia suuremmat! Mukulakivillä kulkeminen sujuu, tosin se harvoin on pienipyöräisillä kovin mukavaa. Mutta esimerkiksi Tallinnan vanhassa kaupungissa kulkeminen onnistuu, kunhan ei ihan koko päivää kulje huonoilla teillä (Tallinnassa asuneena olemme jonkin verran kolunneet myös vanhan kaupungin katuja).

Mukautuvuus – Parasta Bugaboo Bee lastenvaunuissa on monipuolisuus; on vaunukoppaa, on istuinta…turvakaukalokin kiinnittyy helposti adaptereilla suoraan runkoon. Bugaboot taipuvat todella moneen eri käyttöön ja olosuhteisiin. Ne menevät vauvalle, mutta myös taaperolle (max 15kg kasvot työntäjään ja max 22kg kasvot menosuuntaan!!!)

Käyttöikä – Vaunukopassa ja pehmeässä ”baby cocoon” kopassa matkustaa vastasyntynyt aina noin 6kk ikään saakka. Seuraava osa, eli istuinosa, menee noin 6kk ikäisestä jopa 22kg saakka. Bugaboo Bee 6 lastenrattaat menevät näin ollen todella pitkän aikaa.

Kokoon taitto / kasaus – Kasaus on helppoa ja onnistuu muutamalla painalluksella. Vaatii tosin kaksi kättä.

Bugaboo Bee6 lastenrattaat – parhaimmat ominaisuudet

Valjaat – Valjaiden ”pidikkeet” – aivan mahtava ominaisuus!!! Nimittäin vyöt pysyvät poissa tieltä ja valmiina kohti ”kattoa”, kun lapsi ei ole vielä kyydissä. Ne pysyvät siis pystyssä, eivätkä tipu alas, kuten monissa muissa rattaissa. Lapsen kiinnittäminen on helppoa, eikä vyöt jää selän alle. Etenkin vauvalla kiva, ettei tarvitse korjailla vöitä jatkuvasti tai kaivella selän alta vaunuihin laitettaessa.

Pidennettävä jalkatuki – Jalkatuki ei liiku alas, mutta sitä voi pidentää. Bugaboo Bee 6 lastenrattaat ovat näin ollen entistä mukavammat pienelle, ja vähän suuremmallekin lapselle.

Pidennettävä selkänoja – Selkänoja on suunniteltu niin, että se menee pidemmällekin lapselle, mikä on todella nerokasta! Selkätukea voi ”venyttää” pidemmäksi yhden käden toiminnolla.

Jousitus – Jousitus neljässä pyörässä tekee liikkumisesta erittäin mukavaa!

Lisävarusteet – Rakastamme malleja, joihin saa paljon lisävarusteita, koska niitä vaan oikeasti tarvii lasten kanssa. Joskus kuomu voi likaantua tai haalistua auringossa tai kaipaat aurinkovarjoa kesän helteisiin. Pari vuotta vanhat vaunut ovat kuin uudet, kun vaihtaa kankaat uusiin. On mahtavaa, että saatavilla on paljon lisäosia ja eri värejä ja kuoseja.

Bugaboo Bee 6 – mistä emme pitäneet?

Hinta – Bugaboo Bee 6 hinta on melkoisen korkea, jo ilman lisävarusteitakin. MUTTA, koemme, että rattaat ovat ehdottomasti sen arvoiset ja hinta-laatu -suhde on todellakin kohdillaan. Lastenvaunut / lastenrattaat menevät vastasyntyneestä aina 22kg asti (vaunukoppa -> istuin) ja Beet korvaavat monilla myös matkarattaat, jolloin rattaat tulevat entistä suuremmalle käytölle. Jos Bugaboo Bee rattaita käyttää pelkästään arjessa, hinta on todella kohdillaan. Meidän 2.5v / 93cm poika mahtuu hyvin kyytiin (tosin nykyään aina jo juoksee joka paikkaan, mutta mahtuisi istumaan mainiosti).

Lisävarusteet – Lisävarusteista tulee plussaa, toisaalta jokainen pieni asia maksaa lisää. Mutta niinhän niitä lisävarusteita on toisaalta muihinkin arjen juttuihin, vaikkapa Mac fanina olemme jo tottuneet siihen, että koneen kanssa ostetaan hiiret ja piuhat erikseen…

Paino – Toisaalta Bugaboo Bee 6 rattaat ovat kevyet, sillä ne ovat monia muita normaalikokoisia pienemmät ja kevyemmät, mutta muihin matkarattaisiin verrattuna ne ovat hieman painavat. Tässä tullaan jälleen siihen mihin näitä verrataan; Beetä ei oikein voi verrata matkarattaisiin, toisaalta ei muihin täysikokoisiinkaan vaunuihin. Bugaboo Beetä on vaikea laittaa yhteen kategoriaan, mikä tekee vertailusta hieman hankalaa.

Manuaalinen jarru – Siinä mielessä manuaalinen, että jarru on painettava alas jalalla ja nostettava ylös varpailla. Foxissa oleva pumppujarru olisi kiva saada myös Bee malliin.

Koko kasattuna – Moni etsii usein tosi pikkuisia vaunuja, muttei halua kiliseviä ja kolisevia matkarattaitakaan. Bee olisi muuten kokonsa puolesta näppärä väliinputoaja (pienemmät kuin normaalit vaunut), mutta toisaalta kasattuna se jää vielä melko suureksi. Ehkä seuraavaan malliin saadaan erilainen mekanismi ja rattaat saa lyhyempään pakettiin. Toisaalta plussaa siitä, että ne voidaan kasata kuitenkin istuimen kanssa. Istuin myös helposti irtoaa kasattaessa rattaita, mikä vaatii hieman treeniä. Samoin avaus voi aluksi olla hankalaa, ennen kuin oppii ”potkaisemaan” istuimen pois tieltä ja löytää jalkansa jarrulle nopeammin.

Hyttysverkko – Aurinkokuomun sisältä paljastuu kuomun jatke, ”hyttysverkko”. Tämä mesh -kangas on vetoketjun takana piilossa ja takertuu helposti vetoketjuun, kannattaa olla varovainen. Lisäksi verkko saisi olla pidempi, jotta se ulottuisi aivan jalkatuen allekin.

Kangas – Jalkatuen mesh kangas nyplääntyy helposti, tosin sen saa nukkaleikkurilla siistiksi…

Bugaboo Bee 6 lastenrattaat – lisävarusteet

Bugaboo Bee lisävarusteet ovat ehkä se yksi parhaimmista puolista kyseisissä lastenrattaissa. Lisävarusteita on saatavilla mm.

adapterit
vaunukopan kankaat ja vetoketjulliset päälliset
kuomukankaat eri väreissä ja kuoseissa
työntöasian nahkaosat
mukipidike
aurinkovarjo
tavarakorin kangas
varaosat, kuten pyörät, pyörien kiinnikkeet, kuomun vaijerit ja lukot sekä toki istuimet, vaunukopan pohjat ja istuimen vaahtopäällinen

Vinkkejä lisävarusteisiin:

Bugaboo Bee6 rattaat usein tulevat tavallisen kankaisen kuomun kanssa. Suosittelemme EHDOTTOMASTI ostamaan myös kesäkuomun helteille. Kuomu ulottuu pitkälle jalkoihin ja sivuilla on hengittävää mesh-kangasta. Kangas on UPF50+ suojattu. Suosittelemme tilaamaan kankaan ohella myös toiset vaijerit ja lukot, sillä kankaan pujottaminen vaijereihin on hieman työlästä. Normaali kuomukangas sujahtaa paikoilleen vaivatta, mutta kesäkuomu on järeämpää tekoa ja vaatii jonkin verran sorminäppäryyttä ja kärsivällisyyttä. Mikäli kuomuja vaihtelee useasti, niin kaksi kokonaista settiä omilla metalliosilla ja lukoilla on aika must. Pieni sijoitus, iso hermojen säästö kiireisessä arjessa!

Mikä turvakaukalo sopii Bugaboo Bee kanssa?

Bugaboo Bee 6 rattaat soveltuvat käytettäväksi myös turvakaukalon kanssa. Tarvitset vain sopivat adapterit Bugaboolta. Bugaboo julkaisi juuri oman uuden turvakaukalon yhteistyössä Nunan kanssa. Valitettavasti kyseinen uutuus ei sovi Been kanssa, mikä on aika yllättävää! Bugaboo Been kanssa voi käyttää mm. seuraavien valmistajien turvakaukaloita; Britax, Chicco, Cybex, Maxi-Cosi, Joie ja Nuna.

Bugaboo Bee6 vaunut – Kokotiedot

Paino: 8.9kg

Mitat kokoontaitettuina / kasattuna: pituus 90cm, leveys 46.5cm, korkeus 32cm

Pyörien halkaisija: 7″

Tavarakorin koko: 22L

Käyttöikä: vaunukoppa 0-6kk, istuinosa 6kk – 15kg / 22kg (kasvot menosuuntaan / selkä menosuuntaan)

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *