Bugaboo Fox 3 lastenvaunut – kokemuksia

Bugaboo Fox 3 lastenvaunut testissä, tässä kokemuksia ja perusteluja, miksi Foxit ovat yhdet suosikeistamme edelleen vuosienkin vaunutestailujen jälkeen. Bugaboo Fox 3 on vuoden 2021 uutuus malli (julkaisu 08/2021), jossa on muutamia parannuksia aiempaan versioon. Alla myös Bugaboo Fox ja Bugaboo Fox 2 erot sekä Bugaboo Fox 2 ja Bugaboo Fox 3 erot. Aiemmatkin mallit on meillä testattu ja arvostelu, löydän sen täältä: Bugaboo Fox lastenvaunut & Bugaboo Fox 2 lastenvaunut.

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Jälleenmyyjä Suomessa mm.: Vaunuaitta, Lastentarvike, AT-Lastenturva, Vauvatalo Johanna, Wauva, Punavuoren Peikko

Bugaboo Fox ja Bugaboo Fox 2 lastenvaunut – erot (Fox 3 erot alempana..)

 • Fox 2 vaunujen kuomu on paksumpaa kangasta ja pitää paremmin tuulta ja tuisketta, kuin esimerkiksi aiempi trikoinen kangas, joka myös löystyi / venahti helposti käytössä.
 • Jousitus on jäykempi ja parempi uudessa mallissa. Aiemmin vaunut heiluivat puolelta toiselle hieman holtittomasti, nyt runkoa on jäykistetty ja ne ovat paljon vakaammat. Silti edelleen todella pehmeät ja hyvin jousitetut. Sivuttaisliikettä on nyt vähemmän, mikä on mielestämme iso parannus.
 • Eturenkaiden jousitusta on kovennettu Fox 2 vaunuissa, mikä olikin aikoinaan suuri toiveemme. Fox 2 renkaat eivät niiaa / kyykkää esteen edessä, vaan kiipeävät paremmin yli.
 • Fox 2 kuomussa on nyt mesh -kankainen tuuletusaukko. Aukko on sijoitettu fiksusti, siitä näkee hyvin lapseen.
 • Uudessa vaunukopassa on työntäjän päädyssä pienet taskut pikkutavaroille.
 • Liekö tyyppivika aiemmin tai vain meillä maanantaipäivän malli, mutta nyt uudessa Bugaboo Fox 2 vaunuissa on napakammin kiinnittyvä turvakaari. Edelleen heiluu hieman, mutta lukitus on jo parempi.
 • Vöiden korkeussäätö on helppoa – liu’uta vain vöitä ylös ja alas kiskoja pitkin.
 • Työntöaisa ei heilu yhtä paljon uudessa Bugaboo Fox 2 mallissa.
 • Istuimen adapterit on helpompi kiinnittää, aiemmin adapterit heiluivat löysästi istuimen alla istuinta kääntäessä tai irroittaessa.
 • Aisan / rungon kasausnapit käännetty, me emme huomanneet juuri kyllä vaikutusta tässä.

Bugaboo Fox 2 ja Bugaboo Fox 3 lastenvaunut – erot

 • Vieläkin herkempi ja responsiivisempi ohjaus (jota kyllä vaikea huomata, ellei vuorotellen työnnä Fox 2 ja Fox 3 malleja)
 • Vaunukopan alaosaan lapsen pään korkeudelle ja puolelle lisätty mesh kangas parempaan ilmanvaihtoon kesäaikana.
 • Muhkeammat pehmusteet vöissä. Muuten samat 5 -pistevyöt, jotka pysyvät pystyssä pois lapsen selän alta ”itsellään”.
 • 3D ilmastoitu hengittävämpi vaunukopan patja.
 • Uusia värejä kankaissa, pehmeämpi kangas.
 • Lisää lisävarusteita, kuten paksumpi lämpöpussi, uusi organizer, hoitolaukku ja kevyt fleece lämpöpussi.

Bugaboon historia lyhyesti – miksi Bugaboot ovat niin suositut?

Bugaboon perustaja loi ensimmäisen tuotteen (Bugaboo Chameleonin) huomatessaan puutteen olemassa olevissa vaunuissa. Mikään malli ei tuntunut ”rullaavan” riittävän hyvin. Näin ollen hän kehittikin rullaavat vaunut – Bugaboon erikoisuus onkin juuri tämä rullaavuus ja kevyt työntötuntuma. Perustajan kiinnostus pyöriin ja pyörimiseen tuntuu rattaissa; kevyt työntäminen riittää ja vaunut rullaavat vaivattoman kevyesti ilman suurempaa hikoilua.

Lisää valmistusprosessista valmistajan sivuilla: Bugaboo

bugaboo-fox-3-kankaat
Uusia kankaita; kolme ensimmäistä vasemmalta kuomukankaita, loput istuin- ja koppakankaita.

Bugaboo Fox 3 lastenvaunut – kokemuksia

Bugaboo Fox 3 lastenvaunut on varustettu suurilla pyörillä, joilla pärjää niin mukulakivillä, kuin lenkkipolullakin. Foxit ovat kevyet ja pehmeät työntää. Sirot ja viimeistellyt ulkomuodoltaan ja näppärät niin kaupungissa, kuin taajamassakin. Vaikka Bugaboon vaunuja mainostetaan kaikkiin maastoihin sopiviksi, suosittelemme kuitenkin esimerkiksi korkealumiseen maastoon, juurakkoiseen metsäreittiin tai hurjille pakkasille joitain toisia vaunuja. Harva vaunu sopii kaikille ja kaikkialle, Foxit ovat hyvät keskustassa ja taajamassa. Alla listattuna tuttuun tapaan jälleen vaunujen plussat ja miinukset. Täydellisiä lastenvaunuja kun ei ole olemassa, vaikka miten näistä pitäisikin. Ainakaan meidän mittapuulla. Aina löytyy jotain toivomisen varaa, vaikka vaunut muuten olisivatkin aivan täysi kymppi. Kaikille meidän miinukset eivät paina, mutta ne voi olla hyvä katsoa läpi ostopäätöstä tehdessä. Näin varmistuu siitä, että ostaa omiin tarkoituksiinsa sopivat vaunut – esimerkiksi juurikin nämä Fox 3 lastenvaunut!

Bugaboo Fox 3 lastenvaunut – mistä pidimme?

Materiaalit – Huolelliset tikkaukset ja viimeistelyt sekä upeat värit. Kaikki kankaat on helppo pitää puhtaana. Märkäpyyhintä on meillä riittänyt hyvin. Kaikki materiaalit voi myös pestä koneessa. 2021 malliin lisätty uusia värejä (katso kuvat).

Helppokäyttöisyys – Bugaboo Fox lastenvaunut on varustettu aina valkoisilla yksityiskohdilla (napit ym). Näistä kohdista aina ”tapahtuu jotain”. Istuimen kääntäminen on helppoa ja onnistuu yhdellä kädellä (turvakaaresta nostamalla, kunhan lapsi ei ole kyydissä, silloin kippaa!!!). Kasaus tapahtuu kahdella kädellä, jälleen aisan valkoisista napeista. Työntöaisaa säädetään sivuilta valkoisista napeista – vain teleskooppisäätö, ei kulmasäätöä.

Mukavuus – Bugaboot ovat mukavat niin lapselle, kuin työntäjällekin. Istuin on napakka, mutta mukavan pehmeä ja uudistetut vyöt vielä aiempia pehmeämmät. Me suosimme kuppipenkkiä, jossa lapsen asento tuntuu olevan ryhdikäs ja tuettu (lapsi ei valahda alemmas vauhdissa). Kuppipenkkiä suositellaan yleensä käytettävän alkaen noin 6kk ikäisellä.

Kustomointimahdollisuudet – Lisätarvikkeita on paljon, monissa eri väreissä, ja uusia värejä ja malleja tupsahtelee jatkuvasti. Vastaan ei heti tule samanlaisia vaunuja, kun vaunut kokoaa itse yhdistellen eri värejä ja lisätarvikkeita.

Rullaavuus – Bugaboo Fox lastenvaunut ovat todella kevyet työntää, se onkin se Bugaboon ”juttu”. Bugaboot kehitettiin rullaaviksi ja sitä ne todella ovat. Rullavuus on täysin makuasia – toinen pitää kevyistä vaunuista, toinen kaipaa vakaampaa tuntua ja sitä, että vaunut todella ”purevat” kiinni maahan. [Lue vertailuna esim arvostelu: Emmaljunga NXT60 lastenvaunut & Emmaljunga NXT90 lastenvaunut]

Jousitus ja pehmeys – Työntäminen on mukavaa, kun alla on Bugaboo Fox 3 lastenvaunut. Keskinivel ja eturenkaat on jousitettu, mikä pehmentää kyytiä huimasti, myös mukulakivillä. Jousitus toimii hyvin ylös-alas suunnassa sekä sivuttaissuunnassa. Ainut pehmeämpi malli, mikä tulee mieleen testatuista malleista on Britax Smile 3 lastenvaunut.

Keveys – Foxit ovat todella kevyet ollakseen täysikokoiset lastenvaunut. Ne ovat hyvin vakaat, vaikkakin kevyet työntää. Painopiste tuntuu olevan sopivalla korkeudella, eikä vakaus kärsi. Silti istuin on riittävän korkealla.

XXL kuomu – Bugaboo lastenvaunut ja rattaat on varustettu kaikki isolla kuomulla, mikä yltää lähes lapsen jalkoihin saakka. Samaa kuomua käytetään niin istuinosan, kuin vaunukopankin kanssa. Näin ollen myös vaunukoppa on todella suojaisa. Kuomun kangas uusittiin vuoden 2020 Bugaboo Fox 2 malliin, nyt se pitää paremmin tuulta ja tuisketta.

Bugaboo Fox 3 lastenvaunut – lisää kokemuksia vaunuista ja mistä pidämme

Jarru – Jarru lukitaan ja vapautetaan painamalla poljinta – hurraa tätä ei ole kaikissa vaunuissa! Kenkä-/varvasystävällisempi vaihtoehto (monissa jarru vapautetaan nostamalla varpailla).

5-piste vyöt – Bugaboo Fox lastenvaunut on varustettu 5-piste vöillä, joista kukin osio irtoaa keskilukosta. Ei vaadi näppivoimaa.

Kääntyvä turvakaari – Liikkuu helposti ja saa sivuun pois tieltä, mikä helpottaa arjessa.

Vöiden korkeudensäätö – Olkahihnojen säätäminen on hurjan helppoa. Ei pujottamista tai näperrystä, hihnoja voi nostaa liu’uttamalla vöitä ylös tai alas kiskoilla.

Painorajat – Bugaboo Fox vaunut kestävät 22kg painon, kori puolestaan 10kg painon. Korissa on lisäksi piilotasku. Nämä vaunut menevät niin kauan, kuin vaunuja vain tarvitsee. Meillä taapero jätti vaunuissa istumisen kokonaan noin 2v iässä. Sen jälkeen vaunussa istumisia on ehkä ollut kaksi kertaa (jalat väsyivät pitkällä lenkillä…).

Vaunukoppa – Vaunukoppa on suojaisa, kiitos pitkälle ulottuvan kuomun. Vaunukoppa on myös todella tilava, kuten myös istuin (tilavampi istuin, kuin Donkey 3 vaunuissa). Toivoisimme, että vaunukoppa / kankaat olisivat lämpimämmät, tästä lisää alempana.

Lisätarvikkeet – Iso plussa lisätarvikkeista ja eri väreistä.

Bugaboo Fox 3 vaunut – mistä emme pitäneet?

Kasaus – Voih! Niin toivoimme tähän jo päivitystä, kun uusi Fox 3 malli julkaistiin. Mutta ei vielä.. Bugaboo Fox 3 lastenvaunut on helppo kasata, mutta ne jäävät vielä turhan kookkaiksi. Meille koolla ei ole niin väliä, kun vaunut mahtuvat maasturin perään vaikka istuimen kanssa, mutta monille tämä on kynnyskysymys. Runko ja erillinen istuin vievät päällekkäin aika suuren tilan jopa maasturin takakontista. Me emme ainakaan irrottele renkaita koskaan, se toisi toki lisää tilaa, mutta on turhan suttavaa ja aikaa vievää puuhaa.

Alakorin peite – Teutonia Trio lastenvaunuissa oli aivan mahtava vetoketjulla suljettava kansi/peite korin päällä, muuten ne eivät Bugaboo Fox 3 muuten tosin pärjää. Bugaboo Fox 3 lastenvaunut on varustettu avoimella korilla, tähän olisi ollut mahtava saada päivitys tämän uuden Fox 3 mallin myötä. [Lue arvostelu: Teutonia Trio lastenvaunut]

Lisävarusteiden hinta – Niin kiva kun onkin, että lisävarusteita on joka lähtöön, kaikki on ostettava erikseen ja kokonaishinta nousee hyvin korkealle. Hyvä muutos lisävarusteiden puolella on uusi lämpöpussi, joka vaikuttaa hieman lämpimmältä, kuin edeltäjät (tosin ei vielä aitoa lampaankarvaa tms sisävuoressa).

Ei säädettävää jalkatukea – Toivoimme niin paljon, että jalkatukeen olisi tullut kulmasäätö, mutta ei vieläkään… Ehkä Bugaboo Fox 4 sitten. 😀 Jalkapohjia vasten oleva tuki saisi olla myös isompi, jotta lapsi saisi paremman tuen jaloille.

Vaunukopan turvakaari & runko – Vaunukoppa ja istuin menee samaan runkoon. Näin ollen näiden kahden vuorottelu ei käy helposti arjessa (joskus lapsi haluaa 6kk iän paikkeilla olla vaunuissa ja joskus katsella maailmaa). Suosittelemmekin toisen rungon ja turvakaaren ostamista varaosana Bugaboon nettikaupasta – vaatii sijoituksen, mutta kannattaa arjessa!!!

Ei vaikeakulkuiseen maastoon – Koska Bugaboo Fox 3 lastenvaunut ovat jokseenkin se Bugaboon ykköstuote 1 lapsen vaunuissa, toivoisimme niin paljon all terrain renkaita tai vaikkapa erikseen myytäviä toisia renkaita. Nyt emme suosittele näitä vaunuja juurakkoiseen maastoon tai kunnon umpihankeen (tai pohjoisen runsaslumiset olot). Toki pitää huomioida, että hyvin harvat vaunut sinne soveltuvat. Bugaboo Fox 3 on tarkoitettu ensisijaisesti siistiin (ja aurattuun) taajamaan tai keskustaan. Pitää muistaa, että näitä myydään Suomea enemmän muualle Eurooppaan, jossa ei meidän kaltaisia kylmiä oloja ole…

Käsiremmi ei jousta – Työntöaisassa on remmi, jonka voi sujauttaa käteen vaikkapa liukkaalla säällä tai alamäessä. Hihna on todella lyhyt, toivoisimme tähän pituutta lisää ja lisäksi kuminauhan.

Kankaat – Ymmärrämme mesh kankaiden lisäämisen ilmanvaihdon parantamiseksi, kun Bugaboota myydään niin paljon muuallakin maailmassa. Me täällä pohjoisessa emme vain hyödy tästä niin paljoa, paitsi tottakai kesäkuumalla! Mutta samalla, kun kankaisiin lisätään mesh kangasta, toivoisimme, myös tiivistystä saumoihin ja läppien kiinnityskohtiin, jottei viima pääse pienen vauvan kasvoille vaunukopassa talven pakkasilla.

Bugaboo Fox 3 vaunut ja lisätarvikkeet – mitä lisävarusteita me suosittelemme?

Meille ehdottomat lisätarvikkeet ovat:

 • Bugaboo Breezy Sun Canopy Kesäkuomu joka suojaa tehokkaasti auringolta ja jossa ilma vaihtuu paremmin (mesh-kangas). Sisällä vielä hyönteissuoja, joka ulottuu aivan jalkatukeen saakka.
 • Bugaboo Breezy Seat Liner Hengittävä istuinsuoja, joka pysyy viileänä kesäkuumalla (meillä pojan selkä oli normaalissa istuimessa aivan märkä, Breezyssä vain hieman lämmin)
 • Bugaboo Mosquito Net Hyönteisverkko on ehdoton, kun halutaan välttää mukavien ja ikävien ötököiden pääsy pikkuisen luo!!!
 • Bugaboo Parasol Aurinkovarjo on AIVAN EHDOTON! Se suojaa pientä lämmoltä ja haitallisilta säteiltä. Me käytämme varjoa aina ulkona kesäkuomun lisäksi. Lisäksi vielä toki aurinkolasit! Varjossa on se huono puoli, että se lähtee helposti irti tuulessa. Muuten jees.
 • Bugaboo Cup Holder Mukipidike pitää napakasti juoman ulottuvilla. Kiinnityspaikkoja on rungossa useita.
 • Yksi ei niin ehdoton, mutta hyödyllinen on puhelinpidike, joka sopii kaikenlaisiin aisoihin. 🙂 Olo on usein turvallisempi, kun puhelin on lähellä ja on lapsen kanssa yksin liikkeellä.

Yhteenveto

Pian lähes satojen eri mallien testauksen (aidot oikeat kenttätestit!) jälkeen Teron suosikki on edelleen Emmaljunga NXT90, Ninan suosikki taas on tuon mainitun mallin ohella nyt tämä uudistettu Bugaboo Fox 3. Ja toki Bugaboo Donkey 3 lastenvaunut, sillä ne kasvavat perheen mukana, nekin olemme testanneet kahdella lapsella. Bugaboo Donkey 3 ja Bugaboo Fox 2 erot ovat kuitenkin isot, näitä kahta ei voi suoraan verrata keskenään. Mikäli haluat vaunut vain yhdelle, eikä toiveissa ole ihan pian saada lisää lapsia, valitse Bugaboo Fox 3 lastenvaunut. Mikäli haluat pehmeämmän jousituksen, valitse Bugaboo Fox vaunut. Jos taas haluat pitää samat vaunut vuosienkin päästä ja kaipaat esimerkiksi istuimen viereen ostoskoria, niin valitse Donkey, josta tällainenkin löytyy. Yhden lapsen vaunuina leveyserokaan ei ole suuri, vaikka Donkeyt venyvät tupliksikin.

Bugaboo Fox 3 lastenvaunut – koko

Paino (runko, pyörät, istunosa): 9,9 kg.

Mitat kokoontaitettuna: 66 × 54 × 19 (pituus x leveys x korkeus)

Mitat koottuna: 108,5 × 60 × 84 (pituus x leveys x korkeus)

Työntöaisan korkeus: 88,5 – 108,5 cm

Rungon materiaali: alumiini

Kori: Korin suurin sallittu kantavuus 10 kg, tilavuus 38 litraa.

Istuinosa: Istuinosan suurin sallittu kantavuus 22 kg. Käyttöikä n. 6 kk – 3 vuotta+. Istuinosan pituus 50 cm. Koko 35 × 24,5 cm. Istuimen koko pituus 94,5 cm.

Pyörien koko: edessä 21,6 cm, takana 30,5 cm

Vaunukopan käyttöikä: vastasyntynyt – n. 6 kk (maks. 9 kg), koko sisältä 76,5 × 32 cm

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *