Bugaboo Fox 2 lastenvaunut

Bugaboo Fox 2 lastenvaunut testissä, tässä kokemuksia ja perusteluja, miksi Foxit ovat yhdet suosikeistamme. Fox 2 on vuoden 2020 uutuus malli, jossa on hyviä parannuksia aiempaan versioon. Sellaisia parannuksia myös, mitä mekin juuri kaipasimme. Alla myös Bugaboo Fox ja Bugaboo Fox 2 erot. Aiempikin malli on meillä testattu ja arvostelu, löydän sen täältä: Bugaboo Fox lastenvaunut

Pian lähes satojen eri mallien testauksen (aidot oikeat kenttätestit!) jälkeen Teron suosikki on edelleen Emmaljunga NXT90, Ninan suosikki taas on tuon mainitun mallin ohella nyt tämä uudistettu Bugaboo Fox 2. Ja toki Bugaboo Donkey 3 lastenvaunut, sillä se kasvaa perheen mukana. Nytkin odotamme toista lasta, niin meidän on mietittävä myös tuplavaunuja. Bugaboo Donkey 3 ja Bugaboo Fox 2 erot ovat kuitenkin isot, näitä kahta ei voi suoraan verrata keskenään. Mikäli haluat vaunut vain yhdelle, eikä toiveissa ole ihan pian saada lisää lapsia, valitse Bugaboo Fox 2 lastenvaunut. Mikäli haluat pehmeämmän jousituksen, valitse Bugaboo Fox vaunut.

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Bugaboo Fox ja Bugaboo Fox 2 lastenvaunut – erot

 • Uudessa Fox 2 vaunujen kuomu on paksumpaa kangasta ja pitää paremmin tuulta ja tuisketta, kuin esimerkiksi aiempi trikoinen kangas, joka myös löystyi / venahti helposti käytössä.
 • Jousitus on jäykempi ja parempi uudessa mallissa. Aiemmin vaunut heiluivat puolelta toiselle hieman holtittomasti, nyt runkoa on jäykistetty ja ne ovat vakaammat. Silti edelleen todella pehmeät ja hyvin jousitetut. Sivuttaisliikettä on nyt vähemmän, mikä on mielestämme iso parannus.
 • Eturenkaiden jousitusta on kovennettu Fox 2 vaunuissa, mikä olikin suuri toiveemme. Nyt renkaat eivät niiaa / kyykkää esteen edessä, vaan kiipeävät paremmin yli.
 • Uudessa kuomussa on nyt mesh -kankainen tuuletusaukko (katso kuvat alla). Aukko on sijoitettu fiksusti, siitä näkee hyvin lapseen.
 • Uudessa vaunukopassa on työntäjän päädyssä pienet taskut pikkutavaroille.
 • Liekö tyyppivika aiemmin tai vain meillä maanantaipäivän malli, mutta nyt uudessa Bugaboo Fox 2 vaunuissa on napakammin kiinnittyvä turvakaari. Edelleen heiluu hieman, mutta lukitus on parempi.
 • Vöiden korkeussäätö on helppoa – liu’uta vain vöitä ylös ja alas kiskoja.
 • Työntöaisa ei heilu yhtä paljon uudessa Bugaboo Fox 2 mallissa.
 • Istuimen adapterit on helpompi kiinnittää, aiemmin ne heiluivat löysästi istuimen alla istuinta kääntäessä tai irroittaessa.
 • Aisan / rungon kasausnapit käännetty, me emme huomanneet juuri kyllä vaikutusta tässä.

Bugaboon historia lyhyesti – miksi Bugaboot ovat niin suositut?

Bugaboon perustaja loi ensimmäisen tuotteen (Bugaboo Chameleon) huomatessaan puutteen olemassa olevissa vaunuissa. Mikään malli ei tuntunut ”rullaavan” riittävän hyvin. Näin ollen hän kehitti rullaavat vaunut ja Bugaboon erikoisuus onkin juuri tämä rullaavuus ja kevyt työntötuntuma. Perustajan kiinnostus pyöriin ja pyörimiseen tuntuu rattaissa; kevyt työntäminen riittää ja vaunut rullaavat vaivattoman kevyesti ilman suurempaa hikoilua.

Lisää valmistusprosessista valmistajan sivuilla: Bugaboo

Bugaboo Fox 2 lastenvaunut – kokemuksia

Bugaboo Fox 2 lastenvaunut on varustettu suurilla pyörillä, joilla pärjää niin mukulakivillä, kuin lenkkipolullakin. Ne ovat kevyet ja pehmeät työntää. Sirot ja viimeistellyt ulkomuodoltaan ja näppärät niin kaupungissa, kuin taajamassakin. Maalle soveltuukin sitten jotkut muut vaunut, sillä Bugaboo Fox 2 lastenvaunuja ei olekaan tarkoitettu juurakkoisiin maastoihin tai umpihankiin. Alla listattuna tuttuun tapaan jälleen vaunujen plussat ja miinukset. Täydellisiä lastenvaunuja kun ei ole olemassa, vaikka miten näistä pitäisikin. Ainakaan meidän mittapuulla. Vuoden 2020 uudessa Fox 2 mallissa on tehty hyviä parannuksia myös Suomen kylmiä ja haastavia oloja ajatellen!

bugaboo fox 2 lastenvaunut
Ulkoisesti uusi Fox 2 on samanlainen, mutta pieniä arkea helpottavia muutoksia on tehty!
Bugaboo kokemuksia
Bugaboo Fox – eli uutta Fox 2 edeltävä malli. Arvostelun linkki löytyy tekstistä!

Bugaboo Fox 2 lastenvaunut – mistä pidimme?

Materiaalit – Huolelliset tikkaukset ja viimeistelyt sekä upeat värit. Kaikki kankaat on helppo pitää puhtaana. Märkäpyyhintä on meillä riittänyt hyvin. Kaikki materiaalit voi pestä koneessa.

Helppokäyttöisyys – Bugaboo Fox lastenvaunut on varustettu aina valkoisilla yksityiskohdilla. Näistä kohdista aina ”tapahtuu jotain”. Istuimen kääntäminen on helppoa ja onnistuu yhdellä kädellä (turvakaaresta nostamalla, kunhan lapsi ei ole kyydissä, silloin kippaa). Kasaus tapahtuu kahdella kädellä, jälleen aisan valkoisista napeista. Työntöaisaa säädetään jälleen sivuilta valkoisista napeista, vain teleskooppisäätö, ei kulmasäätöä.

Mukavuus – Bugaboot ovat mukavat niin lapselle, kuin työntäjällekin. Istuin on napakka, mutta mukavan pehmeä. Me suosimme kuppipenkkiä, jossa lapsen asento tuntuu olevan ryhdikäs ja tuettu (lapsi ei valahda alemmas vauhdissa). Kuppipenkkiä suositellaan yleensä käytettävän alkaen noin 6kk ikäisellä.

Kustomointimahdollisuudet – Lisätarvikkeita on paljon, monissa eri väreissä. Vastaan ei heti tule samanlaisia vaunuja, kun vaunut kokoaa itse yhdistellen eri värejä ja lisätarvikkeita. [Käytä Bugaboon sivuilla olevaa kustomointityökalua Bugaboo]

Rullaavuus – Bugaboo Fox lastenvaunut ovat todella kevyet työntää. Bugaboot kehitettiin rullaaviksi ja sitä ne todella ovat. Rullavuus on täysin makuasia – toinen pitää kevyistä vaunuista, toinen kaipaa vakaampaa tuntua ja sitä, että vaunut todella ”purevat” kiinni maahan. [Lue vertailuna esim arvostelu: Emmaljunga NXT60 lastenvaunut & Emmaljunga NXT90 lastenvaunut]

Jousitus ja pehmeys – Työntäminen on mukavaa, kun alla on Bugaboo Fox 2 lastenvaunut. Keskinivel ja eturenkaat on jousitettu, mikä pehmentää kyytiä huimasti, myös mukulakivillä. Jousitus toimii hyvin ylös-alas suunnassa sekä sivuttaissuunnassa. Uudessa Fox 2 mallissa jousitusta on jäykistetty, mikä parantaa työntötuntumaa. Eturenkaat kiipeävät nyt paremmin esteiden yli.

Keveys – Foxit ovat todella kevyet ollakseen täysikokoiset lastenvaunut. Ne ovat hyvin vakaat, vaikkakin kevyet. Painopiste tuntuu olevan sopivalla korkeudella, eikä vakaus kärsi. Silti istuin on riittävän korkealla.

XXL kuomu – Bugaboo lastenvaunut ja rattaat on varustettu kaikki isolla kuomulla, mikä yltää lähes lapsen jalkoihin saakka. Samaa kuomua käytetään niin istuinosan, kuin vaunukopankin kanssa. Näin ollen myös vaunukoppa on todella suojaisa. Kuomun kangas uusittiin vuoden 2020 Bugaboo Fox 2 malliin, nyt se pitää paremmin tuulta ja tuisketta.

Bugaboo Fox 2 lastenvaunut – lisää kokemuksia vaunuista ja mistä pidämme

Jarru – Jarru lukitaan ja vapautetaan painamalla poljinta. Kenkä-/varvasystävällisempi vaihtoehto (monissa jarru vapautetaan nostamalla varpailla).

5-piste vyöt – Bugaboo Fox lastenvaunut on varustettu 5-piste vöillä, joista kukin osio irtoaa keskilukosta. Ei vaadi näppivoimaa. Toivoisimme tosin, että ylä- ja alavyöt irtoaisi erikseen.

Kääntyvä turvakaari – Liikkuu helposti ja saa sivuun pois tieltä.

Vöiden korkeudensäätö – Olkahihnojen säätäminen on hurjan helppoa. Ei pujottamista tai näperrystä, hihnoja voi nostaa liu’uttamalla vöitä ylös tai alas kiskoilla.

Painorajat – Bugaboo Fox vaunut kestävät 22kg painon, kori puolestaan 10kg painon. Korissa on lisäksi piilotasku. Nämä vaunut menevät niin kauan, kuin vaunuja vain tarvitsee.

Vaunukoppa – Vaunukoppa on todella suojaisa, kiitos pitkälle ulottuvan kuomun. Vaunukoppa on myös todella tilava, kuten myös istuin (tilavampi istuin, kuin Donkey 3 vaunuissa).

Lisätarvikkeet – Iso plussa lisätarvikkeista ja eri väreistä.

Bugaboo Fox vaunut – mistä emme pitäneet?

Työntöaisa heiluu – Aisa on parempi Fox 2:ssa, kuin Bugaboo Fox lastenvaunuissa, mutta edelleen heiluu.

Kasaus – Bugaboo Fox 2 lastenvaunut on helppo kasata, mutta ne jäävät vielä jonkin verran kookkaiksi. Istuin irroitetaan ennen kasausta. Meille koolla ei ole niin väliä, kun vaunut mahtuvat maasturin perään vaikka istuimen kanssa.

Alakorin peite – Teutonia Trio lastenvaunuissa oli aivan mahtava vetoketjulla suljettava kansi/peite korin päällä, muuten ne eivät Bugaboo Fox 2 pärjää. Bugaboo Fox 2 lastenvaunut on varustettu avoimella korilla. [Lue arvostelu: Teutonia Trio lastenvaunut]

Lisävarusteiden hinta – Niin kiva kun onkin, että lisävarusteita on joka lähtöön, kaikki on ostettava erikseen ja kokonaishinta nousee hyvin korkealle. Toivoisimme myös paksumpaa lämpöpussia, kuin Bugaboo High Performance Footmuff Lämpöpussi ja lisäksi erillistä jalkapeitettä tuuliselle säälle.

Ei säädettävää jalkatukea – Toivoimme niin paljon, että jalkatukeen olisi tullut säätö, mutta ei vielä… Ehkä Bugaboo Fox 3 sitten.

Lyhyt jalkatuki – Damian on vasta noin 83cm, silti jalat tulevat esim Emmaljunga NXT malliin verrattuna kovin pitkälle. Jalkapohjia vasten oleva tuki saisi olla tässä kohtaa isompi, jotta lapsi saisi paremman tuen jaloille.

Vaunukopan turvakaari & runko – Vaunukoppa ja istuin menee samaan runkoon. Näin ollen näiden kahden vuorottelu ei käy helposti arjessa (joskus lapsi haluaa 6kk iän paikkeilla olla vaunuissa ja joskus katsella maailmaa). Suosittelemmekin toisen rungon ja turvakaaren ostamista varaosana Bugaboon nettikaupasta.

Ei vaikeakulkuiseen maastoon – Koska Bugaboo Fox 2 lastenvaunut ovat jokseenkin se Bugaboon ykköstuote 1 lapsen vaunuissa, toivoisimme oikeasti all terrain renkaita tai vaikkapa erikseen myytäviä toisia renkaita. Nyt emme suosittele näitä vaunuja juurakkoiseen maastoon tai kunnon umpihankeen. Toki pitää huomioida, että hyvin harvat vaunut sinne soveltuvat. Bugaboo Fox 2 on tarkoitettu ensisijaisesti siistiin (ja aurattuun) taajamaan tai keskustaan.

Käsiremmi ei jousta – Työntöaisassa on remmi, jonka voi sujauttaa käteen vaikkapa liukkaalla säällä tai alamäessä. Hihna on todella lyhyt, toivoisimme tähän pituutta lisää ja lisäksi kuminauhan.

Bugaboo Fox 2 vaunut ja lisätarvikkeet – mitä lisävarusteita me suosittelemme?

Meille ehdottomat lisätarvikkeet ovat:

 • Bugaboo Breezy Sun Canopy Kesäkuomu joka suojaa tehokkaasti auringolta ja jossa ilma vaihtuu paremmin (mesh-kangas). Sisällä vielä hyönteissuoja, joka ulottuu aivan jalkatukeen saakka.
 • Bugaboo Breezy Seat Liner Hengittävä istuinsuoja, joka pysyy viileänä kesäkuumalla (meillä pojan selkä oli normaalissa istuimessa aivan märkä, Breezyssä vain hieman lämmin)
 • Bugaboo Mosquito Net Hyönteisverkko on ehdoton, kun halutaan välttää mukavien ja ikävien ötököiden pääsy pikkuisen luo!!!
 • Bugaboo Parasol Aurinkovarjo on AIVAN EHDOTON! Se suojaa pientä lämmoltä ja haitallisilta säteiltä. Me käytämme varjoa aina ulkona kesäkuomun lisäksi. Lisäksi vielä toki aurinkolasit! Varjossa on se huono puoli, että se lähtee helposti irti tuulessa. Muuten jees.
 • Bugaboo Cup Holder Mukipidike pitää napakasti juoman ulottuvilla. Kiinnityspaikkoja on rungossa useita.
 • Huom!!! Vaunukopan, istuinosan ja kuomun kankaat sekä aisansuojien ja pyörien kapselit on kaikki vaihdettavissa/kustomoitavissa.
 • Yksi ei niin ehdoton, mutta hyödyllinen on puhelinpidike, joka sopii kaikenlaisiin aisoihin. Olo on usein turvallisempi, kun puhelin on lähellä ja on lapsen kanssa yksin liikkeellä.

Bugaboo Fox 2 lastenvaunut – koko

Paino (runko, pyörät, istunosa): 9,9 kg.

Mitat kokoontaitettuna: 66 × 54 × 19 (pituus x leveys x korkeus)

Mitat koottuna: 108,5 × 60 × 84 (pituus x leveys x korkeus)

Työntöaisan korkeus: 88,5 – 108,5 cm

Rungon materiaali: alumiini

Kori: Korin suurin sallittu kantavuus 10 kg, tilavuus 38 litraa.

Istuinosa: Istuinosan suurin sallittu kantavuus 22 kg. Käyttöikä n. 6 kk – 3 vuotta+. Istuinosan pituus 50 cm. Koko 35 × 24,5 cm. Istuimen koko pituus 94,5 cm.

Pyörien koko: edessä 21,6 cm, takana 30,5 cm

Vaunukopan käyttöikä: vastasyntynyt – n. 6 kk (maks. 9 kg), koko sisältä 76,5 × 32 cm

Jaa julkaisu:

6 Comments

 1. Hanna
  27.6.2020 / 15:11

  Kiitos kattavista tuotearvosteluista!
  Pystyttekö arvioimaan, ovatko Fox2 kankaat tarpeeksi paksut ja suojaavat pakkaseen? Pärjääkö Foxeilla lumisilla (auratuilla) teillä ja pohjoisissa olosuhteissa?
  Pohdimme valintaa Emmaljunga Nxt 90 ja Bugaboo Fox2 vaunujen välillä – osaatteko antaa suosituksen?

 2. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  7.7.2020 / 11:14

  Moikka! Fox2 kankaat on mielestäni riittävät talvikeleille, aiemmat lycraiset ei niinkään. Toki aina voi pukeutua ja kääriä vastasyntyneenkin vaikka mihin lämpöpussiehin ym, mutta me oletamme vaunujenkin itsessään olevan järkevän ”lämpöiset”. Ollaan kuitenkin kylmässä pohjolassa (vaikka etelä-euroopan aurinkoisiin säihin verrattuna…). Pärjää Foxeilla auratuilla teillä, umpihankeen ne menisi. Meilläkin jäi nyt käyttöön Donkeyt, vaikkei ole ne parhaimmat talvivaunut kaikista. Talvirenkaat olisi kova juttu, mutta ei taida tulla ihan lähiaikoina… Se noiden Bugaboo vaunujen iso miinus, mutta ehdottomasti siistissä taajamassa ym vastaavassa pärjää! Emmaljunga NXT90 on ehdottomasti näistä kahdesta se kunnon talvivaunu. Tero pitkin hampain vaihtoi pois Bugaboohon, mutta itselle lopulta painoi vaakakupissa yli kaiken a) työntökeveys b) ohjattavuus c) näppäryys. NXT90 ei ole missään nimessä kömpelö tai painava, mutta itse pidän enemmän Bugaboon tuntumasta. Kuitenkin tiedostan itsekin, että NXT90 on kauttaaltaan laadukkaampi (runko, kankaat), vahvempi, kestävämpi ja parempi talvella. Toiv. tämä auttaa 🙂 Kysy vaan rohkeasti lisää jos tarvii!

 3. Kiia
  19.11.2020 / 14:05

  Hei! Kysyisin, että onko tämä fox2 ratasosan istuin juurikin kuppi-istuin?:)

 4. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  30.11.2020 / 14:11

  Joo meillä on kuppi-istuin kuvissa 🙂

 5. Pauliina
  4.5.2021 / 13:17

  Hei!
  Kiitos kattavasta arviosta 🙂
  Meilläkin pohdinnassa nxt90 tai Bugaboo fox2. Pääasiassa käyttö taajamassa ja hiekoitetuilla lenkkipoluilla, yhdellä kädellä työntäen kun toisessa 2-3 koiraa. Onko nxt90 poissuljettu yhdellä kädellä työntäessä? Olen 160cm pitkä, joten työntövoima jää melko matalalle, 😉

  Foxien keveys ja ketteryys tuntuu omalta ja siksi houkuttaa, mutta kulkeeko nuo vaivattomasti myös loskassa, jota etelä-Suomen talvikelit pääasiassa ovat? Uskallanko valita Foxit?

  Lisäksi paketti pitäisi saada mahdollisimman pieneen tilaan autossa (koiran vie takakontin). Nxtien istuinosa taitaa jäädä suuremmaksi kuin Foxien, vaikka muuten näppärästi kasautuvatkin…?
  Nxt:ien kuomu piti liikkeessä testatessa kovaa ääntä kun kuomua nostaa tai laskee, oletko huomannut samaa? Herääkö lapsi heti päikkäreiltä kun kuomun säätä suojaisammaksi?

  Kumpaa mallia suosittelisit?
  Iso päätös tuntuu olevan tämä vaunuasia 😀

 6. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  23.7.2021 / 13:57

  Moikka! Pahoittelut viive vastauksessa. Toiv. vielä ehdin antaa vinkkejä valintaan 🙂 Tämä on vaikea valinta, koska riippuu monesta asiasta. Jos olet todellinen ulkoilmaihminen, uskalla valita se ainut oikea talvivaunu: NXT. Ne on jäykemmät ja raskaammat työntää mitä Foxit, se on varmaa, mutta samalla vauvalla on niissä suojaisampi ja lämpimämpi olla. Kankaat kestää mitä vain, eikä väpätä ekassa tuulenpuuskassa. (Kuomu on mielestäni parempi NXTissä koska juurikin jäykempi eikä heilu joka suuntaan – on juuri siinä missä pitää) Foxit on ihanat ja ihan omat suosikkini, mutta talvella NXT on vaan ne talvivaunut. Oonkin sanonut, että kunpa olisi Foxit kuivalla ja talvella NXT. Jos kävelisin sellaisia rentoja maisemalenkkejä siistillä tiellä ja kaupunkialueella talvella, ottaisin Foxit, mutta kun haluan mennä kunnon vauhdikkaita hikilenkkejä säässä kuin säässä, niin se on NXT. Käy vielä kerran kokeilemassa molemmat jos mahdollista! Pyydä myös NXT solight renkaat ja outdoor renkaat, niin saat kokeilla molempia. Outdoor nappuloilla ei kannata mennä sileällä, ne on turhan raskaat ja on tarkoitettu loskaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *