Thule Sleek lastenvaunut

Testasimme Thule Sleek lastenvaunut kaupungissa, taajamassa ja metsäreiteillä. Tässä kokemuksia – perehdymme muun muassa siihen, miten Thule Sleek vaunut pärjäävät eri maastoissa ja jokapäiväisessä vauva-arjessa. Thule Sleek lastenvaunut ovat hyvin monipuoliset yhdistelmävaunut; niihin saa kiinni vaunukopan, istuimen tai turvakaukalon. Thule Sleek soveltuu kaiken lisäksi myös kahdelle lapselle!

Nappisilmät suosittelee: Lisävarusteista suosittelemme erityisesti seuraavia.

  • Organizer säilytysosaa, jossa pienet esineet kulkeutuvat helposti mukana. Organizerissa on myös paikka pullolle, joka pitää juoman myös kylmänä/kuumana.
  • Sadesuojan ohella myös hyönteissuoja on erityisen tärkeä ja asettuu vaunukoppaan / istuimeen napakasti ja siististi.
  • Muita arjessa hyödyllisiä lisätarvikkeita ovat muun muassa mukipidike ja tarjotin, jossa lapsen pullo ja pienet snacksit kulkevat helposti mukana.
  • Matkusteleville matkakassi pyörillä on ihan ehdoton ja todella vahvaa materiaalia.

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit: Mitkä tuotteet läpäisevät testin

Thule Sleek lastenvaunut ja lisätarvikkeet on helpoin tilata suoraan verkosta: Thule

Thule Sleek lastenvaunut – kokemuksia

Thule Sleek lastevaunut ovat laadukkaat ja näppärät vaunut, jotka soveltuvat parhaiten keskustaan ja taajamaan (jossa hyvin auratut tiet). Metsälenkeille haastaavaan juurakkoon näitä vaunuja ei ole tarkoitettu, minkä vuoksi suosittelemmekin pysymään normaaleilla ja siisteillä kulkuväylillä. Siellä työntäminen on sujuvaa, rullaavaa ja pehmeää. Jousitus on pehmeä ja runko jämäkkä ja vahva. Ohjattavuus on hyvä myös yhdellä kädellä. Thule Sleekit ovat todella sirot ja kapeat, eli kaupan ahtailla käytävillä kulkeminen on helppoa.

Painotus on aavistuksen korkealla (kuten samoin esimerkiksi Britax Smile 3 lastenvaunut,jotka hyvin samankaltaiset kaiken kaikkiaan), mikä toisaalta keventää työntämistä, mutta samalla voi nostaa eturenkaita epätasaisella alustalla. Mitä enemmän istuin nojaa taakse, tai jos se käännetään kasvot menosuuntaan päin, painopiste paranee ja siirtyy alemmas eteen. Samoin tuntuma paranee, kun kyydissä on kaksi lasta. Materiaalit ovat Thulessa säänkestävät ja hylkivät tehokkaasti likaa.

thule sleek lastenvaunut

Thule Sleek tuplavaunut ja sisarvaunut – kokemuksia

Thule Sleek tuplavaunut soveltuvat kahdelle samanikäiselle tai kahdelle eri ikäiselle lapselle. Lisäksi saa toki vielä seisomalaudan lisävarusteena, jolloin vaunuissa kulkee vaikka kolme lasta. Eri yhdistelmävaihtoehtoja on loputtomiin.

Aiemmin mainittu korkea painopiste tasoittuu kun kyydissä on kaksi lasta. Tällöin työntötuntuma paranee entisestään. Thule Sleek tuplavaunut ovat kahden lapsen kanssa rullaavat sekä kevyet kääntää ja työntää. Kevyemmät, kuin esim Emmaljunga NXT90 lastenvaunut, mutta toki kyseessä on aivan eri sortin vaunut – Emmaljunga on haastavimpiin oloihin tehty kaupunkikruisailun ohella. Molemmille lapsille jää hyvin tilaa istuimissa. Vaunukopan ja istuimen kanssa alemmalla on tilaa rajoitetusti. Turvakaukalo on mukavan korkealla yläpaikalla. Adapterit kiinnittyvät jämäkästi runkoon, eikä niiden irtoamista tarvitse pelätä toisin kuin joissain tuplavaunuissa. Thulen runko on alumiinia, myös adapterit ovat vahvaa tekoa!

thule tuplavaunut sisarvaunut

Thule Sleek lastenvaunut ja tuplavaunut – mistä pidimme?

Materiaalit – Kankaat ovat paksut ja pitävät tuulen ja tuiskeen poissa. Thule valmistaa paljon eri tuotteita ulkoiluun ja autoiluun, mikä selittääkin sen, että kankaat ovat todella tarkoitettu ulkokäyttöön. Kankaat kestävät aikaa ja käyttöä, eivätkä pelästy hiekkaisia kenkiä tai napakkaa käsittelyä. Kaikki pinnat on helppo pyyhkäistä kostealla pyyhkeellä. Runko on kestävää ja vahvaa alumiinia, ei muovia!

Työntömukavuus ja jousitus – Thule Sleek lastenvaunut ja tuplavaunut ovat pehmeät, rullaavat ja mukavat työntää. Vertaisimme työntötuntumaa seuraaviin muiden merkkien malleihin: Bugaboo Fox lastenvaunut & Britax Smile 3 lastenvaunut. Thule Sleek vaunuissa on 4-pyöräjousitus.

Jykevä runko ja työntöaisa – Runko on vahvaa alumiinia. Työntöaisa on mukavan tuntuinen ja ote pysyy aisassa hyvin. Mikä tärkeintä, aisa ei heilu ja huoju (kuten vaikkapa Bugaboo vaunuissa ikävä kyllä on huonona puolena…), vaan kiinnittyy ja puristuu tiukasti lukkojen väliin.

XXL kuomu – Thule Sleek vaunut on varustettu suurella kuomulla. Kuomussa on monta eri osaa, jotka voi ottaa halutessaan ”käyttöön” ja näin ennestään pidentää kuomua. Suosimme aina vaunuja ja rattaita, joissa on suuri suojaava kuomu. Se suojaa tehokkaasti auringolta, tuulelta, hiekalta, sateelta ja lumelta. Meille ehdoton tekijä on myös kankaat – kuomun on pidettävä tuulta ja tuisketta. Thulen kuomussa on muovinen ”ikkuna”, jatkolippa edessä ja mesh -kankainen tuuletusaukko päällä.

Selkänojan pituus – Thule Sleek lastenvaunut on varustettu pidennettävällä istuimella. Käytännössä istuin pitenee liu’uttamalla kuomua ylös pitkin runkoputkia. Erinomainen ominaisuus! Myös turvakaari kääntyy sivulle pois tieltä, siitä plussaa.

Astinlauta – Kun istuin on suunnattu kasvot menosuuntaan, lapsi pääsee helposti kiipeämään kyytiin astumalla tasaiselle astinlaudalle.

Jarru – Jarru lukitaan ja vapautetaan painamalla jalalla alas. Suosimme tällaista jarrua.

Peitetty alakori – Kerrankin peitettävä ja suljettava alakori! Harvinaista nykyajan vaunuissa ja rattaissa, mutta niin ihana ominaisuus. Tavarat eivät näy kilometrin päähän, tipu kyydistä tai likaannu. Alakoria ei voi sulkea kun sisaristuin on alhaalla paikallaan.

Laadukkaat vyöt – Thule Sleek lastenvaunut on varustettu laadukkailla vöillä. Hyvin pehmustettu ja helppo siirtää ylemmäs lapsen kasvaessa.

Organizer – Myydään lisävarusteena. Jämäkkä ja laadukas, saa kiinni alas jarrun viereen tai työntöaisaan.

Etypyörien lukitus – Helppo käyttää, ei vaadi turhaa näppivoimaa tai kyyristelyä.

Heijastimet renkaissa – Tärkeä seikka hämärällä.

Tuplavaunujen käyttö – Thulen tupla-adapterit on helppo asentaa ja ne kiinnittyvät runkoon todella napakasti ja tiukasti. Laadukkaat lisäosat. Yhdistelyvaihtoehtoja turvakaukalon, vaunukopan ja istuimen välillä on loputtomiin. Työntötuntuma paranee kahdella lapsella.

Thule yhdistelmävaunut ja tuplavaunut – mistä emme pitäneet?

Painopiste turhan ylhäällä – Tekee vaunuista hieman turhan kiikkerät. Paranee, kun istuin kasvot menosuuntaan tai kaksi lasta päällä. Muuten kaipaisimme enemmän pureutumista kiinni maahan. Tosin korkea painopiste tuo mukanaan keveyden ja rullaavuuden.

Kovat renkaat – Toivoisimme, että lisävarusteena myytäisiin myös pehmeämpiä renkaita. Renkaat hyvin yleiset, puhkeamattomat vaahtomuovitäytteiset renkaat, mutta hieman turhan napakat epätasaiseen maastoon.

Aisan muotoilu – Huom! Täysin mielipidekysymys. Thule Sleek lastenvaunut on varustettu säädettävä aisalla ja materiaali on ihan mukava, mutta aisan muoto vie kädet hieman outoon asentoon pidemmän työntäjän kanssa. Sama tuntuma, kuin Bugaboo Donkey3 vaunuissa. Toivoisimme teleskooppisäädön lisäksi aisaan myös kulmasäädön. Tätä yhdistelmää tapaa kyllä tosi harvoin enää vaunuissa.

Kuomun jatkolippa tiellä – Pieni seikka, mutta kuomun etuosan jatkolipan ollessa taitettuna sisään, kurkistusikkunasta peittyy osa kokonaan ja näkyvyys lapseen huononee.

Lisävarusteiden määrä – Toivoisimme laajempaa lisävarustevalikoimaa, etenkin aurinkovarjoa ja jalkapeitettä. Seat liner istuinpehmuste on hyvä, mutta samaa kangasta, kuin itse istuin. Näin ollen se ei ole viileäm vaan tuo vain lisää pehmeyttä. Mesh -kankainen tai puuvillainen hengittävämpi päällinen olisi jees.

Vyöt oltava kiinni – Toisin kuin esimerkiksi Emmaljunga NXT90 lastenvaunut :ssa, Thule Sleek vaunuissa vyöt on aina oltava kiinni, muuten taapero voi luiskahtaa turvakaaren alta pois. Pelkkiä vöiden alakappaleita ei saa kiinni, vaan kaikki vyön osat on oltava samanaikaisesti kiinni. Vöiden kiinnittäminen myös vaatii turhaa sorminäppäryyttä.

Tupla-asetus – Jos ylhäällä on vaunukoppa kiinni, niin alaistuimeen ei jää riittävästi tilaa. Mieluummin vaunukoppa alas ja istuin ylös. Normaali istuin ei myöskään sovi alas, eli alas pitää aina laittaa Sibling seat sisarusistuin.

Istuin vain 15kg asti – Hassua kyllä, Thule Sleek lastenvaunut soveltuvat vain 15kg saakka, vaikka istuimen selkänojaakin saa pidennettyä tosi suureksi. Vaunukoppa menee 9kg asti, mikä ok.

Thule Sleek lastenvaunut – Kokotiedot

Paino: 12.7 kg

Koko istuimella: 85 x 60.5 x 97-116 cm

Koko kasattuna istuimen kanssa: 83 x 60.5 x 42 cm

Lapsen max. pituus: 111 cm

Painoraja, vaunukoppa: 9 kg

Painoraja, istuin: 15 kg

Painoraja, tavarakori: 5 kg (Me lastasimme hurjasti enemmän, kuten aina… nämä korin kestävät aina suositeltua enemmän. Toki lastaa tavaraa ihan omantunnon mukaan.)

Jaa julkaisu:

1 Comment

  1. Ekke
    1.9.2020 / 06:03

    Tuo 15 kg painoraja koskee sisaristuinta. Normaalilla istuimella on 22 kg raja valmistajan mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *