Parhaat vaipat – samat toiselle lapselle

Toisen lapsemme laskettu aika lähestyy, tytön laskettu aika on lokakuun puolivälin tienoilla. Hankintoja ei ole tällä kertaa joutunut tekemään yhtään niin paljon, kuin esikoisen kohdalla. Talteen on laitettu niin vaatteita, leluja, kuin muitakin tarvikkeita. Ikäeroa lapsille tulee aika tarkalleen 1v 11kk, joten kaikki tavarat oli helppo laittaa sivuun seuraavaa vauvaa odottelemaan.

Muuttuuko jokin asia toisen lapsen kohdalla?

Moni on kysellyt IGn puolella, teemmekö toisen lapsen kohdalla jotain toisin. Näitä asioita on kyllä hyvin hyvin vähän, sillä otimme jo ekalla kierroksella todella paljon selvää eri asioista, oli sitten kyse unesta, laadukkaista vaatteista tai muista arkisista jutuista. Ruokaan olemme todella panostaneet esikoisen kohdalla (olemme tehneet joka ikisen ruoan hänelle aina itse, vain parhaimmista ja ravinteikkaimmista raaka-aineista), ja siihen panostamme tytönkin kohdalla. Joku taisi joskus kertoa, miten ”innostus lopahtaa” jo esikoisen kanssa kun kiire ottaa vallan, tai viimeistään seuraavan lapsen kohdalla ruoan valmistusprosesseista luovutaan. Näin ei kuitenkaan ole käynyt, eikä käy, sillä ruoka on meille aikuisillekin henkireikä. Rakastamme hyviä raaka-aineita, puhtaita makuja ja ruoanlaittoa noin yleensäkin. Joka päivä keittiössämme valmistuu terveellistä ja monipuolista ruokaa.

Yksi asia, mikä meille on muodostunut entistä tärkeämmäksi arjessa, on luonnolliset ihonhoitotuotteet. Olemme siirtyneet täysin luontaisiin tuotteisiin niin hiustenhoidossa, ihonhoidossa, kuin meikeissäkin. Syynä tähän on kiinnostunut kokonaisvaltaisesti hyvinvoinnista. Syömme niin super terveellisesti ja kiinnitämme raaka-aineisiin tarkkaa huomioita, että olisi jokseenkin hölmöä olla toimimatta samoin myös ihoa hoidettaessa. Iho on kuitenkin se suurin elimemme ja päästää läpi kaiken ihanan ja kaiken kamalan! Yksi osa tätä elintapaa, on myös pitäytyä suomalaisissa ja ihoa hellivissä vaipoissa – siispä pieni tyttökin tulee käyttämään vain Muumi Baby -vaippoja.

parhaat-vaipat-muumi-2

Parhaat vaipat vauvalle – kuinka valita sopiva koko?

Mitä jolleivat ne sitten sovi toiselle lapselle? Huomasin esikoisemme kohdalla, että kokoa vaihtelemalla pystyi myös vaikuttamaan vahvasti vaipan ”pitävyyteen”. Suurempi koko saattoi ulottua hieman liian pitkälle navan ylle (käännän tosin aina teippivaipoissa ylimääräisen reunan pois navan päältä), mutta piti pissat ja kakat paremmin. Jotkut vinkkasivat somessa, että reunan kääntäminen sisäpuolelle ihoa vasten voi auttaa kuuluisten niskakakkojen välttämisessä. Itse koen Muumi Baby teippivaippojen reunan kuitenkin hieman turhan kovaksi tähän, joten käännän ne aina ulos vaipan päälle.

Teippivaipoissa on ihan hirveästi varaa säätää kokoa – lahkeen ja vyötärön koko säätyy helposti teippejä siirtelemällä. En siis missään nimessä tuijotellut pakettien paino-ohjeistuksia, vaan testailemalla löysin sopivat vaipat. Muistan erään kaverinkin ihmetelleen, miten meidän vauvalla oli sama koko, kuin heidän hurjasti isommalla taaperollaan, mutta tässä tullaan juuri siihen, että vain kokeilemalla löytyy se paras koko!

Miksi juuri Muumi Baby vaipat vauvalle? Mikä tekee Muumi vaipoista parhaat vaipat?

Mehän olemme välttyneet onneksi kaikilta mahdollisista iho-ongelmista esikoisen kanssa. Yleisesti, yksi iso OSAsyy iho-ongelmiin on taatusti vaipat, ei toki kaikilla, mutta monessa tapauksessa. Vaipoissa voi olla valkaisuaineita, hajusteita ja kemikaaleja. Kaikkea kaameaa, mikä imeytyy suoraan ihoon ja ihon läpi verenkiertoon. Emme ole mitenkään totaalisesti seonneet ja hurahtaneet luontaisiin ihonhoitotuotteisiin, mutta olemme tieodstaneet yleisesti käytettyjen ainesosien haitat. Jos itsellä on lainkaan mielenkiintoa asiaan, niin suosittelemme lämpimästi googlettelemaan vaikkapa juuri parabeenien, ftalaattien tai muiden vaikutuksia kehon toimintaan. Näillä asioilla on oikeasti suuri merkitys, vaikka kaikkea olisikin sallittua myydä kaupan tiskeillä!

Muumi Baby vaipat on valmistettu oikeasti Suomessa ja niissä ei ole ikäviä lisättyjä aineita, joilla on tutkitusti negatiivinen vaikutus kehomme toimintaan.

  • Ei lisättyjä kemikaaleja, ei hajusteita tai tuoksuja, ei klooria (tiesitkö, että monet vaipat valkaistaan!).
  • Ei hoitavia voiteita, jotka kuulostavat hienolta, mutta voivat sisältää oikeasti vahvoja kemikaaleja ja aiheuttaa ihoärsytystä.
  • Super imukykyiset, siirtävät hyvin kosteuden pois iholta, eikä iho jää ”muhimaan” vaippaan. Esim jotkut testaamamme muut merkit tarttuivat vauvan ihoon kuin liima.
  • 100% suomalainen perheyritys, joka on valmistanut vaippoja suomalaisille pikkuvauvoille lähes 40 vuoden ajan.
  • Kehitetty yhdessä Suomen Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa.

Lue myös: 

Ilmaiset tuotteet vauvalle

Parhaat vaipat- vaipat testissä: Muumi Baby vaippa, Libero, Pampers

Vaippaihottuma – 4 vinkkiä ja niksiä

Kuivaksiopettelu – vinkit pottailuun

Jaa julkaisu:

2 Comments

 1. Riina
  6.9.2020 / 19:03

  Meillä nimenomaan muumivaipat oli ne jotka aukaisi pirnen vaippapepun verille, palattiim takaisin liberoon js oireet loppui heti.

 2. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  6.10.2020 / 13:06

  Mutta tää onkin niin kokeilua ja tuuripeliä joskus! Kaikki ei vain mene kaikille.. Meidän jokaisen iho on niin erilainen 🙂 Kiva, että löytyi kuitenkin joku joka toimi just teillä, se on tärkeintä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *