Maxi-Cosi Coral i-Size turvakaukalo

Vuoden 2020 uutuus Maxi-Cosi Coral i-Size turvakaukalo tuo jotain totaalisen uutta turvakaukaloskeneen! Nimittäin irrotettava sisus, jossa turvavyöt ovat kiinni. Todella todella kevyt turvakaukalo. Alla meidän kokemuksia. Vihdoinkin oikeasti jotain uutta, eikä pieniä muutoksia olemassa oleviin malleihin. Koemme, että mikään merkki ei ole hiljattain tuonut mitään näin suurta muutosta turvakaukaloihinsa. 

(Lisäys 27.10: Valitettavasti Maxi-Cosi Coral ei ole paras mahdollinen Mercedes-Benz GLS malliin (tai muihin vastaaviin, joissa sama jyrkkäkulmainen takapenkki (aikuisella polvet istuessa takapuolta korkeammalla)). Turvakaukalo jää todella pystyyn, mikä ei mielestämme ole optimaalista lapsen turvallisuutta ajatellen. Kaukalo sopii hyvin tasaisemmalle penkille. Meille ei Coral turvakaukalo jää mainitusta syystä, mikä tosi sääli!)

Maxi-Cosi Coral i-Size turvakaukalo

Maxi-Cosi Coral turvakaukalo on kevyt; sisus, jossa lasta voi kantaa painaa vain 1.7kg. Coral turvakaukalo koostuu ulkokennosta ja pehmeästä sisäosasta, jonka voi helposti irrottaa kantamista varten. Sisäosa on huomattavasti kevyempi kantaa kuin perinteinen turvakaukalo, sillä kaukalon painava ulkokuori / kenno jää autoon! Me emme juuri kulkeneet ulkona turvakaukalon kanssa, vaan liikkuminen oli esikoisenkin kanssa lähinnä välillä auto-kauppa-auto-koti. Sama tulee olemaan nyt toisen lapsen kohdalla tässä/ensi kuussa. Mikäli kaupassa tarvitsee mukaansa vaunut, voi laittaa koko turvakaukalon kiinni runkoon. Kodin ja auton välillä taas pelkkä sisus riittää hyvin, jolloin pääseekin hurjan paljon helpommalla ja kevyemmällä lastilla! (Lisäys 14.10.2020: Maxi-Cosi Coral ei sovi Bugaboo Donkey Maxi-Cosi adaptereihin (ulkokuori ottaa vastaan monissa paikoissa), joten tämä kaukalo ei valitettavasti jää meille sittenkään käyttöön, vaikka olisikin ollut ehdoton suosikki!).

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Jälleenmyyjän sivut ja kauppa: Lastentarvike (linkki menee suoraan meidän kuvien väriseen malliin)

Maxi-Cosi Coral i-Size turvakaukalo – kokemuksia

Maxi-Cosi Coral turvakaukalo on hyväksytty uusimman i-Size standardin mukaan. Se on todella turvallinen ja käytännöllinen turvakaukalo. Tähän mennessä kenties se paras turvakaukalo kaikista! Keveän sisuksen edut selviävät parhaiten nyt tulevina päivinä tai viikkoina, kun toinen lapsemme syntyy. Maxi-Cosi Coral i-Size turvakaukalo sopii käytettäväksi vastasyntyneestä alkaen, ja jopa 12 kuukauden ikään asti. Näin ollen jopa 12kg saakka, mikä on hyvin harvinaista turvakaukaloissa.

Maxi-Cosi Coral turvakaukalo turvallisuus

Maxi-Cosi Coral i-Size turvakaukalo – mistä erityisesti pidämme?

Materiaalit – Maxi-Cosi on tehnyt turvakaukaloita ja turvaistuimia jo vuosikymmeniä, joten kankaat ovat aina kestävät ja vahvat. Coral turvakaukalon kangas on pehmeää, huomattavasti pehmeämpi, kuin esim. Maxi-Cosi Pebble Pro turvakaukalo.

Kevyt sisus – Kuten aiemmin todettiinkin, kerrankin jotain todella uutta! Sisus on todella kapea, siro ja kevyt. Vastasyntynyt painaa kuitenkin usein sen lähemmäs 4kg, joten mieluusti valitsemme kaukalon, joka lisää kantotaakkaa vain 1.7kg eikä vaikka toiset 4-5kg. Sisusosan kantokahvat ovat todella jykevää punottua narua. Ne ovat pehmeät käsille ja tulevat hieman ulos sisuksen uumenista, jotta yhdellä kädellä kantaminen onnistuu vaivatta. Soveltuu myös hyvin siroille ja pienille käsille, sormet yltävät helposti molempiin naruihin. Narut palautuvat takaisin automaattisesti, kun otteen irrottaa. Pelkkä sisuskin pysyy itsellään pystyssä ja oikeassa asennossa lattialla.

Helppo asentaa – Maxi-Cosi FamilyFix 3 telakka on helppo asentaa, turvakaukalo asettuu telakkaan vaivatta, toisin kuin vaikka tässä mielessä inhokkimme Cybex Cloud Z i-Size turvakaukalo. FamilyFix telakka ohjaa myös oikeaan tiukkuuteen ja kulmaan asentamisen yhteydessä!

Suuri kuomu – Ei suurin kuomu kaikista, mutta ulottuu riittävän pitkälle esim. autossa suojaamaan auringon säteiltä ja turhalta lämmöltä.

Turvavyökiinnitys mahdollista – Näin ollen soveltuu myös tarvittaessa taksilla matkustamiseen tai matkustamiseen.

Mukava asento – Kokeiltu vastasyntyneellä! Moni ei pysty kokeilemaan turvakaukaloita oman lapsen kanssa, kuitenkin kaikki turvakaukalot eivät ole samanlaisia ja joissain asento voi olla hyvinkin erikoinen… Tässä mm. leuka pysyy hyvin ylhäällä, eikä painu rintaa vasten, mikä voi lisätä tukehtumisvaaraa.

Helppokäyttöisyys – Sisus on helppo ja nopea irrottaa, se asettuu myös vaivatta takaisin ja pitää ”klik” äänen, mikä tuo turvaa vanhemmalle. Toki turvakaukalon rungossa on myös merkkivalot ohjaamassa oikeaoppiseen kiinnitykseen, mutta äänimerkit ovat aina hyvä asia.

Käytännöllisyys – Maxi-Cosi Coral i-Size turvakaukalo on hyvä esimerkki, siitä, että suunnittelussa on todella huomioitu vanhemmat ja kiireinen arki. Siirtyminen kodista autoon ja takaisin esimerkiksi on tehty mahdollisimman helpoksi. Se nyt vaan on turha kantaa isoa ja kömpelöä turvakaukaloa, kun voi valita siron ja kevyenkin ratkaisun!

Maxi-Cosi Coral turvakaukalo – mistä emme pidä?

Turvakaukalon kokonaiskoko – Vaikka iso plussa tulee kevyestä sisuksesta, samalla tämä turvakaukalo saa meiltä miinusta isohkosta kokonaiskoosta. Me tulemme varsin harvoin kantamaan tai edes nostamaan koko kaukaloa sisuksineen, joten tämä ei kuitenkaan meille paina turvakaukalon valinnassa. Käytämme pääsääntöisesti pelkkää sisusta kantaessamme pikkuista.

3-piste vyöt – Maxi-Cosi Coral i-Size turvakaukalo on huipputurvallinen MUTTA me suosimme yleensä 5-piste vöitä, sillä ne tuntuvat jotenkin turvallisemmilta ja ne saa kiristettyä helpommin riittävän tiukalle. 3-piste vöiden kanssa saa olla todella tarkkana, että oikeasti vyöt ovat kireällä, myös toppavaatteiden kanssa! Jos vastasyntynyt jää kovin syvälle turvakaukaloon, jää vöiden ja lapsen väliin helposti tyhjää tilaa. Kaikki tyhjä tila ja liikkumavara tarkoittaa isompaa liikettä mahdollisen kolarin tai äkkijarrutuksen sattuessa. Toki  Coral turvakaukalo on turvallinen ja saanut erinoimaisesti pisteet ADAC testeissä, mutta silti oma mieltymyksemme on enemmän 5-piste vöiden suunnalla.

Ei saa auki – Coral olisi heittämällä paras turvakaukalo kaikista, jos sen saisi vielä auki, ja nimenomaan autossa auki. Näin lapsi matkustaisi mukavammin vaunurungossa ja ajon aikana.

Hinta – Melko korkea hinta telakan kanssa. Toisaalta tämän kaltaisesta uudesta innovaatiosta jo kannattaakin maksaa. Kyse ei ole vain uudesta kuosista tms vaan oikeasti fiksusta ja käytännöllisestä uudesta toiminnosta.

Ei Bugaboo yhteensopiva – Maxi-Cosi Coral ei sovi Bugaboo Donkey vaunujen Maxi-Cosi adaptereihin. Ulkokuori ottaa vastaan monissa eri paikoissa turvakaukaloa.

Maxi-Cosi Coral i-Size turvakaukalo – käyttöikä, koko, mitat ja turvallisuus

Turvallisuus: UN R129/03 (i-Size). ADAC kokonaisarvosana telakalla ”hyvä” (1.9). Turvallisuuden keskiarvopisteet 1.5. Sivutörmäyspisteet 1.4 ja etutörmäyspisteet 1.3 (ÖAMTC). Siispä HUIPPUturvallinen turvakaukalo. PureCosi™ paloturvalliset kankaat.

Käyttöikä: 40 – 75 cm, max. 12 kg (syntymästä noin 12 kk, jopa yli), FamilyFix 3 telakka menee noin 4v. saakka (turvaistuimella)

Koko: leveys 440 cm x korkeus 680 cm x korkeus 580 cm, sisus leveys 340 cm x pituus 610 cm x korkeus 360 cm

Paino: 5.3 kg, sisus 1.7kg

Turvavyökiinnitys: Kyllä

Mitat: Valmistajan sivuilla tarkat mitat ihan joka suunnasta, Maxi-Cosi.

Nappisilmät suosittelee: katso myös muut kategorian ”Turvakaukalot” tuotteet.

Jaa julkaisu:

2 Comments

 1. Kyselijä
  5.1.2022 / 15:50

  Olispa kiinnostava uusi ominaisuus näissä Coraleissa! Kerroit harmikseni, ettei mene ainakaan Donkeyhin, mutta osaatteko sanoa meniskö kuitenkin Fox 2/3-runkoon? En löydä netistä muualta tästä varoittelua, vaan mainitaan että menis Bugiksiinkin.

 2. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  16.3.2022 / 14:38

  Moikka, pahoittelut viive vastauksessa! Ehkä saitkin jo tähän vastauksen muualta, mutta uskon, että menee Foxeihin, niiden istuinkin on Donkeyja leveämpi.. Donkeyt on tosi kapeat niin otti varmaan siksi runkoon kiinni tuo kaukalo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *