Tempur lapsille – Tempur lasten patja

Tempur lasten patjat DIY. Moni on kysellyt tästä aiheesta; tekeekö Tempur lapsille patjoja? Entä mikä on paras lasten patja? Mitä pitäisi huomioida lapsen patjaa hankkiessa? Alla lyhyesti vastauksia muun muassa juuri näihin kysymyksiin, mitä on tullut hurjasti IGn (@ninaingelius) puolella. Huomaathan, että nämä ovat meidän mielipiteitä ja esimerkkejä siitä, miten me olemme tehneet. Tutustu vastasyntyneen ja lapsen turvalliseen nukkumiseen huolellisesti, ne ovat tärkeitä tietoja, joita ei kannata yksin kerätä ystäviltä, tutuilta tms.

Paras vaihtoehto sopivan tuotteen löytämiseksi on mennä liikkeeseen lapsen kanssa. Vastasyntyneelle patjan valitseminen tapahtuu usein ennakkoon jo ennen syntymää, mutta taaperon kanssa voi helposti suunnata lähimpään liikkeeseen.

tempur-lasten-patja-patja-lapsille

Tempur lasten patja

Tempur ei valmista valmiita lasten patjoja MUTTA me teimme lapsille omat patjat Tempurin sijauspatjasta, jonka paksuus riittää kevyelle vastasyntyneelle tai taaperolle mielestämme varsin hyvin. Mietimme pitkään eri patjojen väliltä, mutta päädyimme Tempurin patjaan sillä
a) Tempurin tuotteet ovat iho- ja allergialiiton hyväksymiä
b) vähentävät raajojen puutumista nukkuessa
c) tarjoavat paremman pintaverenkierron säilymisen nukkuessa
d) ei hiosta
e) mukautuu kehon muotoon, oli iso tai pieni nukkuja.

Näin leikkasimme Tempur sijauspatjan lasten sänkyyn

*Edit: Nyt Tempur leikkauttaa valmiita lasten patjoja, mikäli et itse halua leikellä materiaalia. Huom! Suosittelemme ottamaan 5cm extraa joka puolelle mahdollisimman tiiviin lopputuloksen saamiseksi. Tilasimme Tempur 7cm sijauspatjan pehmeänä koossa 160 x 200, josta leikkasimme kaksi 70 x 130 lasten patjaa (60×120 sänkyyn)  ja ylimääräisestä osasta kaksi vaipanvaihtoalustaa sekä yhden patjan vaunukoppaan. Lopun jämäpalan Tero käytti remppahommissa polvien alla pehmusteena 🙂 Ei paljon paremmin voisi yhtä materiaalia käyttää. Kahden patjan leikkaaminen tulee edullisemmaksi, kun leikkaa ne yhdestä isommasta patjasta.

Sijauspatjan leikkaaminen onnistui helposti leipäveitsellä. Piirsimme materiaaliin viivan ja seurasimme sitä. Aavistuksen sahalaitainen reuna ei haittaa käytössä. Materiaali on sen verran pehmeää, että jätimme joka puolelle ylimääräisen 5cm. Näin sängyn reunan ja patjan väliin ei muodostu vaarallista aukkoa. Päällisen käytimme ompelimossa, josta saimmekin alkuperäisestä kankaasta päälliset melkein kaikkiin yllä mainittuihin patjoihimme.

Vauva ja uni – vauva nukkui heräämättä koko yön

Donya nukkui syntymästään lähtien Tempurilla ja unet olivat uskomattomat. Pyöriminen oli vähäistä ja lähes välittömästi syntymän jälkeen Donya nukkui todellakin heräämättä yön läpi. Vasta kun liikkuminen ja muu kehitys alkoi vaikuttaa uniin, alkoi yöheräily. Aamulla Donya on aina ollut virkeä, levännyt ja iloinen. Ei painaumia kasvoissa tai kehossa. Pään litistymisestäkään ei tarvitse Tempurilla murehtia, sillä materiaali muokkautuu pään muotoon antaen näin sopivan tuen painamatta päätä.

Vaunukopassa Donya viihtyi todella hyvin ja nukkui rauhallisesti ilman turhaa pään heilumista joka puolelle. Mielestämme lähes kaikkien vaunumerkkien patjat ovat jotain aivan surkeaa. Pahimmillaan litteä parin sentin vaahtomuovi puu- tai muovilevyn päällä! Kyllä, ennenkin on niillä pärjätty… Aikuinenkin voi nukkua sohvalla tai hetekassa, mutta onhan mukavuus aivan eri hyvällä patjalla. Miksi ei siis panostaa myös vaunukopan patjaan, etenkin kun se on mahdollista. Kurkkaapa oman vaunukopan patjaa; tunnetko pohjan jos painat rystyset patjaan? Onko patja mukava ja mukautuva? Onko sen materiaali terveellinen?

Vaunukopan patjan leikkasimme Bugaboo Donkeyyn käyttämällä mallina pohjan puulevyä. Lisäsimme taas noin 5cm extraa joka puolelle tiiviin lopputuloksen saamiseksi. Lapsi voi olla vaunukopassa jopa tunteja päivässä, siksi koemme tässäkin hyvän patjan olevan tärkeä.

Vaihtoalustalla Donya viihtyi huomattavasti Damiania paremmin. Toki voi olla kyse yksilöllisestä erosta, mutta pyörimään ei Tempurin alustalla ainakaan pääse yhtä helposti, kuin kovalla vaahtomuovipatjalla.

tempur-lapset

Taaperollamme, Damianilla, unet ovat olleet älyttömän hyviä aina Tempuriin siirtymisestä asti. Damian nukkuu hyvin ja heräämättä. Aamulla poika on virkeä ja energinen. Nyt näimme sopivaksi ottaa myös käyttöön Tempur Junior tyynyn. Jos asetat lapsen kylkimakuulle, voit katsoa helposti (yksin tai liikkeessä ammattilaisen kanssa) sopiiko tyynyn korkeus lapselle. Tarvittaessa tästäkin tuotteesta voi leikata osan materiaalista pois (pohjasta siivu), mikäli tyynystä halutaan kauttaaltaan matalampi.

Lue myös:

Tempur Classic Light ja Classic Standard peitto

Tempur tyyny

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *