Britax Smile 3 lastenvaunut

Britax Smile 3 lastenvaunut testissä, tässä kokemuksia siitä, miten Smile 3 vaunut toimivat arjessa ja miten ne pärjäävät eri maastoissa. Smile lastenvaunut ovat yksi Britaxin myydyimpiä malleja, ellei kenties se myydyin, malli Suomessa. Eikä ihme, sillä Smileissa yhdistyy käytännöllisyys ja hyvät ominaisuudet, eikä hintakaan ole turhan korkea. Laadun puolesta Smile 3 lastenvaunut pesevät monet kalliimmat merkit ja mallit heittämällä. Kaikki ei aina ole hinnasta kiinni, aina et saa kovalla hinnalla vältämättä ihan sitä korkeinta tai parasta hinta-laatusuhdetta.

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Lisää valmistajan sivuilla: Britax-Roemer

Britax Smile 3 lastenvaunut

Britax on julkaissut uuden mallin 2019 vuoden lopulla Smile 2 vaunusta. Uusi malli kulkee nimellä Britax Smile 3 lastenvaunut (tai yhdistelmävaunut). Kyseessä näppärät ja kevyet cityvaunut, joihin on kiinnitettävissä niin vaunukoppa, istuin kuin turvakaukalokin. Britaxin runkoihin menee Britaxin turvakaukalo aina suoraan ilman adaptereja, mistä plussaa. Britax Smile 3 hinta on hyvin kohtuullinen ja sitä myydään usein pakettina, yhdessä yhden suosikkiturvakaukalomme, Britax Römer Baby-Safe 2 Nordic Grey turvakaukalo kanssa. Lue myös: Britax Römer Baby-Safe Flex Base telakka

britax smile 3 lastenvaunut hinta
Smile 3 uudistuneilla yksityiskohdilla

Britax Smile 2 vs. Britax Smile 3 lastenvaunut erot

Britax Smile 3 lastenvaunut ovat hyvin samanlaiset, mitä edeltäjänsä (Smile 2). Tässä muutamia eroja, mitä uuden ja vanhemman mallin kesken löytyy. Olisimme toivoneet isompia muutoksia uudistettuun malliin.

Erot muun muassa:

  • uudet värit
  • muutokset kankaissa (istuin ja vaunukoppa) (katso kuvat yllä ja alla)
  • keinonahkaiset yksityiskohdat (esim. työntöaisan ote)
  • muutokset lisätarvikkeissa
  • selkänojan pituus suurempi 48cm (+6cm)
  • rungon muotoilu hieman erilainen (putkien paksuus, simppelimpi linjaus, tyylikkäämpi runko ym)
  • työntömukavuutta paranneltu
britax smile lastenrattaat
Smile 2 (katso esim kankaat ja runko)

Britax lastenvaunut laatu – Britaxin historiaa

Britaxin (Britax-Röemer) on todellinen alan konkari. Britax on valmistanut lasten tuotteita jo vuodesta 1966 ja yleisesti turvalaitteita autoon jo 1930 -luvulta lähtien. Ensimmäinen turvaistuin kehitettiin jo vuonna 1966. Alalla onkin monia yrittäjiä, mutta kyllä sen vaan huomaa, että tuotteita on tehty jo pian 50-vuotta. Suurin osa tuotteista on valmistettu Euroopassa, mikä on meille tärkeä seikka. Toki muuallakin varmasti valmistetaan laadukkaita tuotteita, mutta se, että Britaxilla on esimerkiksi omat testiradat Saksassa törmäystestejä varten, kertoo paljon tuotekehityksestä ja tuotteiden laadusta sekä toki turvallisuudesta.

Britax Smile 3 lastenvaunut – kokemuksia

Kuten ehkä muistattekin, Teron suosikiksi nousi kaikista malleista (edelleen tähän päivän saakka yhdessä Emmaljunga NXT90 lastenvaunut kanssa ) Britax Go Big 2 lastenvaunut. Minä kamppailin hieman designin ja lastenvaunujen koon kanssa, muuten Go Bigit olisivat vieneet minunkin sydämen. Toisaalta taas käyttömukavuuden mielestä (jousitus, pehmeys, vakaus…) ehkä seuraavat vievät voiton: Hartan R1 GTS lastenvaunut ja Hartan Topline S lastenvaunut.

Britax Smile 3 lastenvaunut toivat kaivatun keveyden ja sirouden, jota ei ehkä Britax Go Bigeissä niin ollut. Toki myös tuntuma ja käyttötarkoituskin on hieman eri; Go Bigit loistavat haastavassa maastossa ja ovat todellisen ulkoilijan kaveri, Smile 3 vaunut taas ovat meidän mielestämme enemmän se cityvaunu – täydellinen kaupungille, mutta pärjää myös lumessa auratuilla teillä (huom! ei asiaa mihinkään juurakkoiseen maastoon tms haastavampaan). Renkaat eivät kulje samaa uraa, mikä voi vaikeuttaa hangessa kulkemista. Kaupungissa pärjää, mutta ihan jossain ”offilla” ei niinkään. Erona Go Bigeihin on myös istuimen korkeus. Smile 3 istuin on huomattavasti Go Bigejä korkeammalla, mikä on monen pidempien tai selkävaivoista kärsivien mieleen. [Lue arvostelu: Britax Go Big 2 lastenvaunut)

Britaxista somessa saatu palaute (olen ajoittain kysellyt IGssä feedbackia merkin vaunuista ja kestävyydestä) on todella hyvää. Moni kertoo Britaxin lastenvaunujen kestävän ensimmäiseltä lapselta vaikka kolmannelle. Britaxilla ei ehkä ole niin paljoa lisätarvikkeita, mitä monilla muilla merkeillä, mutta laatu ja kestävyys ovat olleet ne pointit, jotka ovat nousseet esille. Talviominaisuudet eivät ole mahtavimmat Smile 3 lastenvaunuissa, mutta auratuilla teillä ja keskustan kaduilla pärjää.

Alla Smile 2 video, hyvin samat, kuin Smile 3. Mikäli mietit näiden vaunujen hankintaa, katso IG video klikkaamalla play kuvaketta. Muista seurata IGssä @ninaingelius!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina | Nappisilmät.fi (@ninaingelius) on

Britax Smile 3 lastenvaunut – mistä pidimme?

Runko alumiinia – Iso plussa, vahva runko.

Monitoimivaunut – Vaunurunkoon voi kiinnittää turvakaukalon, istuimen ja vaunukopan. Pehmeä vaunukoppakin on kiinnitettävissä istuimen päälle. Sen voi helposti nostaa pois vaunuista, jos vauva halutaan siirtää esimerkiksi vaunulenkin jälkeen sisälle ilman häiriötä. Adaptereja ei tarvi turvakaukalon kanssa!

Hyvät materiaalit – Kankaat ovat säänkestäviä ja vahvoja. Pakkauksesta pois otettaessa kankaat voivat olla ryppyisiä, mutta suoristuvat nopeasti. Tikkaukset ja viimeistelyt on huolellisesti tehty. Premium linen materiaalit ovat vielä viimeistellymmät, mitä perusmalliston tuotteet. Eivät nämä kankaat nyt esim Hartanin tai Emmaljungan tasolle pääse, mutta ihan hyvät hintaansa nähden kuitenkin. Tosi hyvä päivitys Smile 2 malliin! Pitävät paremmin jopa tuulta ja tuisketta, kuin esim Bugaboo Fox lastenvaunut. (Etenkin Fox ja Donkey 1:n peruskankaat ovat tosi ohuet…)

Keskijousitus – Britax Smile 3 lastenvaunut on hyvin jousitetut. Kiinnitä vaunuissa huomiota siihen, missä jousitus toimii – keskijousitus on usein se tehokkain vaihtoehto. Smilet on varustettu todella hyvällä keskijousituksella, eikä yksin renkaiden jousilla/jousituksella. Näin renkaat eivät ”niiaa” pahasti esteen edessä. Toki ei tuo jousitus juurakkoiseen maastoon riitä, mutta kaupungissa tuo pehmeyttä kulkemiseen.

Napakat vyöt – 5-piste vyöt kiinnittyvät lukkoon napakasti pitäen kunnon ”click” äänen. Tiedät helposti, milloin valjaat ovat varmasti tukevasti kiinni. Lukon vapautus on helppoa vaikka yhdellä kädellä, eikä se vaadi turhan paljoa näppivoimaa. Pieniä arkea helpottavia pointteja, joita suosittelemme myös miettimään vaunuostoksilla.

Pehmeät renkaat – Britax Smile 3 lastenvaunut on varustettu ilmarenkailla! Harmillisen harvinainen ominaisuus nykyään, vaikka juuri ilmarenkaat yhdessä hyvän jousituksen kanssa antavat parhaimman mukavuuden niin lapselle, kuin työntäjällekin.

Jousitus – Ei yhtä ”bounsaava” jousitus, mitä Go Bigeissä, mutta todella hyvä niin mukulakiville, kuin hiekallekin. Hiekalla kulkeminen on ihan pehmeää.

Suuri kuomu – Suuri kuomu on niin tärkeä vaunuissa. Näin lapsi saa riittävän suojan tuulelta, sateelta, lumelta ja auringolta. Britax Smile 3 lastenvaunut on varustettu kuomulla, jossa on lisäksi UPF50 suoja ja kurkistusikkuna, josta lapsen näkee myös kasvot menosuuntaan päin istuttaessa.

Käännettävä istuin – Lapsi voi matkustaa kasvot menosuuntaan tai työntäjään päin. Istuimen kääntäminen on helppoa ja yksinkertaista. Meille kääntyvä istuin on ihan MUST ominaisuus.

Vahva säilytyskori – Tämä kori kestää 7kg painoa (omalla vastuulla enemmän – me lastasimme kaikki isot ruokaostokset koriin ilman mitään ongelmia!).

Heijastimet – Britax Smile 3 lastenvaunut on varustettu heijastimilla (säilytyskorin ympärillä ja renkaissa), mitkä ovat pian pimenevissä syysilloissa (ja iltapäivissä) huiman tärkeät!

Mistä emme pitäneet?

Keinonahkainen työntöaisa – Tosi harvoissa vaunuissa on aito nahkainen työntöaisa, tähän mennessä sadoista testatuista vain seuraavissa: UPPAbaby CRUZ lastenvaunut ja UPPAbaby CRUZ lastenvaunut. Keinonahkainen aisa on vähän kuminen, liukas ja halpa. Tässä hintaluokassa kuitenkin sen voi vielä jokseenkin hyväksyä.

Turvakaaren koko – Turvakaari on pienelle lapselle turhan suuri ja suuntautuu voimakkaasti ylöspäin, jolloin sen reuna on pienellä lapsella kovin korkealla (leuan korkeus). Damian on nyt 80cm ja aisa tuntuu edelleen turhan korkealta. Olisipa tämäkin muutettu uuteen malliin.

Istuimen kulma – Suosimme kuppi-istuimia, joissa lapsi istuu ryhdikkäämmin, kuin tällaisessa suoremmassa vaihtoehdossa. Kun istuimen kulma suurenee selkänojaa kallistaessa, lapsi saattaa helpommin valahtaa alas istuimessa ja asento on hieman ”röhnottävä”. Myöskään pystysuora asento ei ole tasan 90 astetta, jolloin lapsi ei istu mielestämme yhtä hyvin tuettuna, mitä kuppi-istuimessa. Tämä on täysin mielipidekysymys.

Pussimainen istuin – Selkänoja ei liiku kuomun kanssa, vaan muodostaa suojaisan pussin pään ympärille. Mielipidekysymys, meidän makuun tämä ei ole.

Istuva asento liian takakenoinen – Hieman toistoa, mutta toivoisimme, että pystyasento olisi pystympi ja tukisi istuvan lapsen selkää hieman enemmän. Kunpa Britax tarjoaisi kahta eri vaihtoehtoa, kuten vaikkapa Emmaljunga – kuppi-istuinta ja suoraa istuinta.

Työntyöaisan säätövara – Britax Smile 3 aisa on varustettu vain kulmasäädöllä. Aisassa ei ole näin ollen säätövaraa pituussuunnassa (teleskooppiaisa). Aisan kulma säätyy ylös-alas, mutta aisaa ei saa lähemmäs tai kauemmas vaunurunkoa – voi olla pidemmälle työntäjälle tai vauhdikkaalle lenkkeilijälle ongelma. Tämä on yleistä vaunuissa – harvoissa on sekä etäisyys, että kulman säätö!

Britax Smile 2 vaunut – Kokotiedot

Lastenvaunut koottuna: korkeus 112 × leveys 57 × pituus 97.7 cm

Vaunut kasattuna renkaiden ja istuimen kanssa: 90 x 40 x 57 cm

Istuimen koko: leveys 30 cm × syvyys 23 cm

Renkaat: eturenkaat 19 cm ja takarenkaat 28 cm

Koko istuimen pituus: 94 cm

Aisan korkeus: 80-113cm

Vaunukopan koko sisältä: 73 × 33 cm

Vaunujen paino: 13kg

Käyttöikä: 4v. tai 22kg saakka

Nappisilmät suosittelee: katso myös muut kategorian ”Lastenvaunut” tuotteet ja erityisesti vaunut UPPAbaby CRUZ ja Emmaljunga NXT90 lastenvaunut.

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *