Hartan R1 GTS lastenvaunut

Hartan R1 GTS lastenvaunut testissä – alla meidän kokemuksia tarkemmin; minkälaiset vaunut on kyseessä ja minkälaiseen käyttöön ne parhaiten soveltuvat. Kuten muutkin vaunut ja rattaat, myös Hartan lastenvaunut on testattu oikeissa olosuhteissa ulkona, niin asfaltilla, kuin juurakkoisessa metsässäkin. Hartan vaunuista tuli testien myötä yksi meidän uusista suosikeista, useampi Hartanin malli on kärkipaikoilla sarjassa Isot lastenvaunut ja Lastenvaunut (lisäämme uusia malleja huhtikuun alussa). Hartan lastenvaunut on tarkoitettu tänne pohjoisiin oloihin ja keleihin. Myös niille alueille, joissa ei millään muovisilla rimpuloilla pärjää.

Hartan lastenvaunut on tarkoitettu tänne pohjoisiin oloihin ja keleihin.

Hartan R1 GTS lastenvaunut ovat joka maastoon sopivat vaunut. Testasimme vaunuja myös erittäin haastavassa, kumpuraisessa ja juurakkoisessa maassa. Hartan vaunut kulkevat esteiden yli vaivatta ja kulku on pehmeää myös lapselle. Hartan R1 GTS vaunut ja rattaat ovat hyvin jousitetut, pehmeät työntää ja kääntyvät vaivatta, vaikka omaavatkin vahvat ja jykevän rungon. R1 GTS malli on valintasi, kun vaadit vaunuilta huippulaatua järkevällä hinta-laatusuhteella ja haluat vaunujen ja rattaiden menevän usean vuoden aina siihen saakka, kunnes vaunuja ei tarvita. Lisäksi todennäköisesti haluat isommat eturenkaat, joilla kulkee helposti ympäri vuoden. Katso myös Hartan Topline S lastenvaunut vaihdettavilla eturenkailla ja etuakselilla.

Hartan lastenvaunut myydään usein pelkällä istuinosalla. Suosittelemme kuitenkin lisäämään tilaukseesi vaunukopan ohella myös arvostelussa mainittuja lisätarvikkeita, kuten aurinkovarjon, lämpöpussin, käsimuffit aikuiselle ja lapselle sekä hoitolaukun. Aurinkovarjo on hurjan tärkeä ja käytännöllinen kesällä, kun aurinko porottaa ja halutaan välttää liika lämpötilan nousu vaunuissa.

Lisää valmistajan sivuilla: Hartan

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

hartan r1 gts lastenvaunut

Hartan R1 GTS ja Hartan Topline S lastenvaunut – erot

Mitä eroa on Hartanin malleilla R1 GTS ja Topline S? Välillä eri mallien eroja on hieman vaikea hahmottaa, niin ajattelimme listata muutaman asian testauksiemme pohjalta.

 • Työntötuntuma, jousitus ja laatu yleisesti hyvin identtiset.
 • Topline S mallissa pienemmät eturenkaat, voit kuitenkin ostaa erikseen isot eturenkaat ja etuakselin.
 • Topline S mallissa on heittoaisa, hätäjarru ja pidennettävä jalkatuki.
 • R1 GTS mallissa on nahkaiset yksityiskohdat esim. työntöaisa ja turvakaari.
 • R1 GTS malliin saa lampaankarvaisen lämpöpussin (Selection värikokoelma).
 • R1 GTS mallissa enemmän tilaa jaloille työntäessä (vaikka molemmissa aisassa vain kulmasäätö, ei teleskooppisäätöä).

Hartan R1 GTS lastenvaunut – kokemuksia

Hartan on yksi vanhimmista ja tunnetuimmista lastenvaunujen valmistajista. Kyseessä on saksalainen merkki, vaunut valmistetaan Saksassa. Aiemmin Suomessa jälleenmyyjiä oli useampikin, mutta tällä hetkellä jostain syystä myynti on painottunut verkkoon. On todella sääli, ettei Hartania ole kokeiltavana laajemmin Suomessa, sillä se on testiemme perusteella yksi parhaimmista vaunuista ikinä.

Mikä tekee näistä lastenvaunuista yhdet parhaimmista? Erinomainen laatu ja kestävyys, vahva runko, laadukkaat kankaat ja miellyttävä työntötuntuma. Hartan R1 GTS vaunut sopivat kaupunkiin ja maaseudulle. Ne kulkevat kevyesti tasaisella ja selviytyvät todella haastavista syrjäisemmistä maastoista.

Hartan R1 GTS ovat testiemme perusteella yhdet parhaimmista vaunuista ikinä. 

Kokemuksia Hartan R1 GTS vaunuista testien jälkeen? Tässä on jämäkät vaunut, jotka eivät kilise ja kolise. Laatua sellaisella, joka vaatii vaunuiltaan paljon. Vaunut ja rattaat sellaiselle, joka ei halua muovisia rimpuloita, vaan menopelit, joilla kiipeää vaikka puuhun. Hartan R1 GTS lastenvaunut ovat hyvin samanlaiset työntötuntumaltaan, kuin Hartan Topline S lastenvaunut, mutta ulkonäöltään aavistuksen erilaiset. R1 GTS malli on myös varustettu Toplinea suuremmilla eturenkailla. Pehmeä jousitus ja muhkeat pehmusteet, jotka takaavat pehmeät kyydit lapselle. Jokainen yksityiskohta on todella mietitty tarkkaan.

Erityiskiitosta Hartan lastenvaunut saavat materiaaleista; istuimet ovat kaikissa malleissa hyvin pehmustetut, eikä rungon osat tunnu pienen takamuksessa. Myös esimerkiksi 5-piste vyöt todella hyvää ja paksua materiaalia. Kankaat ovat paksut ja laadukkaat, ja pitävät tuulen ja tuiskeen poissa lapsesta säässä kuin säässä. Todelliset joka maaston, kelin ja sään vaunut. Tuntuu, että Hartan lähtee suunnittelemaan vaununsa lapsen näkökulmasta ja tarpeista, ei ensimmäisenä designin vinkkelistä tai yksin aikuisen mieltymysten mukaan.

Testaamme jatkuvasti kymmeniä ja kymmeniä eri vaunuja ja rattaita. Kaikki tuotteet testataan ulkona eri maastoissa, jotta niin risut, kuin ruusutkin tulevat kunnolla esille.

Vinkki! Tutustu myös kuppi-istuimeen, saatavilla on niin suora, kuin kuppi-istuin. Me suosimme kuppi-istuinta, jossa lapsi istuu ryhdikkäämmin, eikä valu istuimessa alaspäin (istuimet eivät mene 90 asteen kulmaan, kuppi-istuimen lailla). Kuvissamme on niin sanottu suora istuin, joka menee täysin vaakatasoon ja soveltuu näin myös aivan vastasyntyneelle. Tämä istuin periaatteessa korvaa myös näin ollen vaunukopan, mutta erityisesti Hartanin kohdalla suosittelemme sen hankkimista, sillä se on todella hyvin pehmustettu, lämmin ja suojaisa. Voit myös hankkia pehmeän vaunukopan, jossa on kahvat helpompaa siirtelyä varten.

hartan rattaat
Hartanin vaunuilla voi mennä aivan missä vain. Joka kelillä ja joka maastossa.

Hartan R1 GTS vaunut – mistä erityisesti pidämme?

Laatu – Hyvin hyvin harvat lastenvaunut ovat näin hyvää laatua. Nykyaikana suositaan muovia jopa rungossa, Hartanin runko on alumiinia. Se on jämäkkä, kestävä ja vahva, eikä pelkää vuosien käyttöä.

Kestävyys & Käyttöikä – Hartan R1 GTS vaunut menevät koko lapsen iän, niin kauan kuin vaunuja tai rattaita tarvitaan. Istuin on korkea, mikä tukee pitkää käyttöikää entisestään.

Joka maaston vaunut – Hartan R1 GTS vaunuilla pärjää aivan missä maastossa vain; umpihangessa, hiekalla tai juurakkoisessa metsässä.

Säädettävä jousitus – Pehmeä ja erinomainen jousitus, kuten esimerkiksi Bugaboo Fox lastenvaunuissa. Muuten laadultaan ja kestävyydeltään näitä kahta ei sitten voikaan edes verrata. [Lue arvostelu: Bugaboo Fox] Jousitus on pehmeä, muttei etupyörät ”niiaa”, kuten harmittavan monissa pehmeän jousituksen vaunuissa. Kun jousitus niiaa, jää etupyörät helpommin esteisiin jumiin. Tätä ongelmaa ei Hartanin kanssa ole. Jousituksen pehmeyttä voi säätää maaston mukaan.

Materiaalit – Erittäin pehmeät ja muhkeat joka sään kankaat. Erityismaininta Selection malliston kankaista, joissa on upea viimeistelty tikkaus. Huippulaatuiset kankaat. Hartanin vaunuista ei tuule tai sada sisään ja mikä tärkeintä, vauva pysyy lämpimänä myös kovalla pakkasella. Kankaat on helppo irroittaa, ne on myös helppo pitää puhtaana.

Pehmustettu istuin ja vaunukoppa – Taatusti pehmeä kyyti myös vastasyntyneelle. Selection malliston kankaissa on todella kauniit tikkaukset ja yksityiskohdat. Plussaa vaunukopan päälle tulevasta ”jalkapeitteestä”, joka kiinnityy siististi ja napakasti vetoketjulla.

Pidennettävä jalkatuki – Uskomaton ominaisuus, joka löytyy kovin harvoista vaunuista, jos juuri mistään.

Käännettävä istuin – Meille käännettävä istuin on ehdoton toiminto. Istuinten irroittamisessa on kuitenkin isoja eroja, Hartan R1 GTS lastenvaunujen istuin on helppo nostaa ja kääntää, isot kahvat sopivat miehenkin käsille. Ei pieniä nappeja rungon ja aisan välissä.

Vöiden erillislukitus – 5-piste vöiden materiaali on todella laadukasta. Vöiden eri osat saa erikseen toisistaan irti – molemmat puolet erikseen haarakappaleesta tai vain hartiaosat irti muista kolmesta vyön osasta. Joskus lapsi haluaa istua kyydissä vapaammin ja nojailla eteenpäin, mutta kuitenkin olla turvallisesti ja tiukasti kiinni vyötäröstä.

Kulmasäädettävä työntöaisa – Helppo ja nopea säätö eri pituisille työntäjille.

Suuri kuomu – Suojaa erinomaisesti auringolta, tuulelta, sateelta ja lumelta. Huom! Kiinnitä huomiota kuomun kankaan materiaaliin vaunuja valitessasi, sillä kaikki ohuemmat kankaat eivät pidä kovin hyvin tuulta. Hartanin kuomu ulottuu pitkälle kohti jalkoja ja suojaa erinomaisesti.

Etupyörien lukitus – Etupyörät on helppo lukita kääntämällä kiekosta vaakatasossa.

Heijastimet – Renkaissa on valmiina heijastimet.

hartan selection 1
Hartan R1 GTS lastenvaunut on saatavilla Selection kankailla 5 eri värissä.

Hartan R1 GTS lastenvaunut – Mistä emme pitäneet?

Kaksiosainen kasaus – Runko ja istuin on kasattava erikseen. Plussaa siitä, että runko menee kompaktisti kasaan.

Työntöaisassa vain kulmasäätö – Työntöaisaa ei voi pituussäätää, jolloin pitkällä ihmisellä voivat varpaat osua pyörien akseliin. Vain aisan kulmaa voi säätää.

Leveä istuinosa – Hartan Topline S vaunut on tarkoitettu moneksi vuodeksi ja monelle lapselle. Koska vaunut tai rattaat ovat niin pitkäikäiset, istuin on tehty melko leveäksi. Pienelle vauvalle istuin voi olla suurehko, mutta toki isommalle sitten varsin mukava. Onneksi istuin on todella muhkea ja pehmeä!

Hartan Topline S lastenvaunut – Kokotiedot

Käyttöikä: noin0-36 kk

Leveys: 58 cm

Takapyörän halkaisija: 29.5 cm

Etupyörän halkaisija: 22 cm

Paino istuimella: 14.9 kg

Jaa julkaisu:

4 Comments

 1. Miia
  14.12.2020 / 17:35

  Hei! Kiitos mielenkiintoisesta arvostelusta! Oletteko testanneet Xperia-mallia? Pohdin ostanko Racer GTX:n vai Xperia GTX:n. Erityisesti kiinnostaa, kummat renkaat ovat paremmat ja onko työntötuntumassa eroa.

 2. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  4.2.2021 / 16:18

  Moikka! Hartan on kyllä tosi hyvä valinta! Ollaan testattu tuo R1, Racer ja Topline. Racerissa oli vähän kovemmat renkaat mitä R1 ja Toplinessa. Eniten noista se cityvaunu, vaikka super hyvä sekin maastossa. Jotenkin kevyempi ja sirompi jollain tapaa. Mun valinta noista kolmesta jos tälleen keskustassa asuu ja maastolenkkiä ei tee ollenkaan (missään juurakoissa). Kaikki on pehmeitä työntää mutta sanoisin että Racerin tuntuma on jostain syystä näistä se ”kevyin ja siroin”. Muissa malleissa vähiten tärinää, renkaat tuntuvat pehmeämmiltä niissä.

 3. Anni
  10.4.2021 / 16:13

  Myydänkö näitä Suomessa missään, että pääsisi katsomaan ja testailemaan?

 4. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  23.7.2021 / 14:01

  Ei taida olla missään esillä ikävä kyllä!! 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *