Bugaboo Donkey 3 lastenvaunut

Bugaboo Donkey 3 lastenvaunut / tuplavaunut testissä, tässä kokemuksia ja perusteluja, miksi Donkeyt ovat yhdet suosikeistamme. Donkey 3 on vuoden 2020 uutuus malli, jossa on hyviä parannuksia aiempaan versioon. Ihan yhtä isoja parannuksia ei meistä ole tehty, mitä vaikkapa Bugaboo Fox lastenvaunut ja vuoden 2020 mallin Bugaboo Fox 2 lastenvaunut välillä. Alla myös Bugaboo Donkey 2 ja Bugaboo Donkey 3 erot.

Bugaboo Donkey 3 lastenvaunut

Bugaboo Donkey vaunuista on saatavilla seuraavat versiot (Huom! Kaikissa seteissä sama runko, eli voi venyttää tuplavaunuiksi):

 • Bugaboo Donkey 3 Mono lastenvaunut – Paketissa mukana rungon, sivukorin ym ohella 1 x istuinkangas, 1 x vaunukoppakangas sekä 1 x kehikko, joka menee näihin molempiin. 1 x kuomu vaijereilla. 1 x sadesuoja. 1 x turvakaari.
 • Bugaboo Donkey 3 Duo lastenvaunut – Paketissa mukana rungon, sivukorin ym ohella 2 x istuinkangas, 1 x vaunukoppakangas sekä 2 x kehikko, joka menee näihin molempiin kankaisiin. 2 x kuomu vaijereilla. 2 x sadesuoja. 2 x turvakaari.
 • Bugaboo Donkey 3 Twin lastenvaunut – Paketissa mukana rungon, sivukorin ym ohella 2 x istuinkangas, 2 x vaunukoppakangas sekä 2 x kehikko, joka menee näihin molempiin kankaisiin. 2 x kuomu vaijereilla. 2 x sadesuoja. 2 x turvakaari.

Pian lähes satojen eri mallien testauksen (aidot oikeat kenttätestit!) jälkeen Teron suosikki on edelleen Emmaljunga NXT90, Ninan suosikki taas on tuon mainitun mallin ohella nyt tämä uudistettu Bugaboo Donkey 3. Toinen lapsemme syntyy ihan näillä näppäimillä, joten lastenvaunujen pitää mennä myös kahdelle lapselle. Esikoisemme täyttää juuri 2 vuotta. Kävelee jopa tunnin lenkin haluamatta vaunuihin, mutta varoiksi on oltava tuplavaunut. Bugaboo Donkey lastenvaunuihin saa myös seisomalaudan, mutta nyt eletään lokakuuta, joten talvea vasten siitä ei tule olemaan kovasti iloa esikoisen kanssa. Ninan suosikin ratkaisee mm. työntökeveys, vaunujen ketteryys ja lisävarusteiden määrä. Terolla suosikki on NXT90 koska materiaalit ovat paremmat (Nina samaa mieltä!), vaunut ovat jykevämmät ja vakaammat, istuimet tai vaunukopat saa päällekkäin, ei vierekkäin ja esim. Emmaljungan oma lämpöpussi on parempi, kuin Bugaboon olematon fleece -vuorinen lämpöpussi. Donkey vaunuihin ostimmekin Easygrow lämpöpussin, koska on todella lämmin ja enemmän säänkestävä.

Bugaboo Fox ja Bugaboo Donkey erot

Moni uusi vanhempi tai odottava pari on aivan ulalla vaunuviidakossa. Eikä ihme, vaunuja on ihan hirveästi erilaisia. Jokaisella myyjällä ja liikkeellä on vielä omat mielipiteensä siitä, mikä on se paras vaihtoehto mihinkin tarkoitukseen. Kuitenkin pitää muistaa myös, ettei jälleenmyyjien näkökulma yleensä ole täysin puolueeton. Eiväthän he voi suositella esimerkiksi merkkiä, jota eivät myy… Tästä syystä aloimmekin tehdä puolueettomia kenttätestejä ja vaunuarvosteluja. Nyt takana on satoja testejä niin matkarattaissa, vaunuissa kuin turvaistuimissa ja -kaukaloissakin.

Bugaboo Donkey 3 ja Bugaboo Fox 2 erot ovat kuitenkin isot, näitä kahta ei voi suoraan verrata keskenään. Mikäli haluat vaunut vain yhdelle, eikä toiveissa ole ihan pian saada lisää lapsia, valitse Bugaboo Fox 2 lastenvaunut. Muussa tapauksessa, jos toiveissa on useampi lapsi, voi Donkey olla parempi sijoitus. Mikäli haluat pehmeämmän jousituksen, valitse Bugaboo Fox vaunut. Mikäli kaipaat hieman vakautta ja jykevyyttä, valitse Donkey 3. Mikäli epäilet pärjäätkö Foxeilla lumessa omilla kulmillasi, valitse ennemmin isompi renkainen Donkey. Mikäli kuljetat usein paljon tavaraa mukanasi, valitse sivukorillinen Donkey.

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Bugaboo Donkey 2 (2019) ja Bugaboo Donkey 3 (2020) lastenvaunut – erot

 • Uusi Donkey on varustettu kevyemmillä renkailla, näin vaunujen kokonaispaino on pienempi, kuin ennen. Puhkeamattomat renkaat painavat nyt yhteensä 700g vähemmän.
 • Uudessa Donkeyssa on erilainen kuomukangas – kuomussa on nyt mesh -kankainen tuuletusikkuna / kurkistusikkuna, joka on piilossa läpän alla.
 • Sivukori on uudistunut, uusi sivukori pitää sisällään kankaan, jonka saa nostettua ylös ja suljettua vetoketjulla. Ennen korin päällä oli vain irrallinen kansi, josta moni on sanonut, että karkasi esim. tuulessa.
 • Bugaboo Donkey 3 lastenvaunuissa on vaunukopan kankaassa uusi pieni tasku esim. puhelimelle tai avaimille.
 • Turvakaari liikkuu uudessa mallissa vapaasti, niin, että sen saa sivuun pois tieltä. Ennen turvakaari oli otettava kokonaan pois jos se oli tiellä.
 • Kasaus on helpompaa uudessa mallissa, sillä rungon valkoisen napit on käännetty toisinpäin. Lukoista saa nyt paremman otteen.

Bugaboon historia lyhyesti – miksi Bugaboot ovat niin suositut?

Bugaboon perustaja loi ensimmäisen tuotteen (Bugaboo Chameleon) huomatessaan puutteen olemassa olevissa vaunuissa. Mikään malli ei tuntunut ”rullaavan” riittävän hyvin. Näin ollen hän kehitti rullaavat vaunut ja Bugaboon erikoisuus onkin juuri tämä rullaavuus ja kevyt työntötuntuma. Perustajan kiinnostus pyöriin ja pyörimiseen tuntuu rattaissa; kevyt työntäminen riittää ja vaunut rullaavat vaivattoman kevyesti ilman suurempaa hikoilua.

Lisää valmistusprosessista valmistajan sivuilla: Bugaboo

Bugaboo Donkey 3 lastenvaunut – kokemuksia

Bugaboo Donkey 3 lastenvaunut on varustettu suurilla pyörillä, joilla pärjää niin mukulakivillä, kuin lenkkipolullakin. Ne ovat kevyet ja pehmeät työntää. Mutta maalle soveltuukin sitten jotkut muut vaunut, sillä Bugaboo Donkey 3 lastenvaunuja ei olekaan luotu juurakkoisiin maastoihin tai umpihankiin. Alla listattuna tuttuun tapaan jälleen vaunujen plussat ja miinukset. Täydellisiä lastenvaunuja kun ei ole olemassa, vaikka miten näistä pitäisikin. Ainakaan meidän mittapuulla.

Bugaboo Donkey 3 lastenvaunut – mistä pidimme?

Materiaalit – Huolelliset tikkaukset ja viimeistelyt sekä upeat värit. Eri värejä saatavilla hyvin, joten väreistä pitävät voivat luoda vaikka millaisen kokonaisuuden. Kaikki kankaat on helppo pitää puhtaana. Märkäpyyhintä on meillä riittänyt hyvin. Kaikki materiaalit voi pestä koneessa.

Helppokäyttöisyys – Kaikki Bugaboo Donkey lastenvaunut on varustettu aina valkoisilla yksityiskohdilla. Näistä kohdista aina ”tapahtuu jotain”. Istuimen kääntäminen on helppoa ja onnistuu yhdellä kädellä (turvakaaresta nostamalla, kunhan lapsi ei ole kyydissä, silloin kippaa). Kasaus tapahtuu kahdella kädellä, jälleen aisan valkoisista napeista. Työntöaisaa säädetään jälleen sivuilta valkoisista napeista, vain teleskooppisäätö, ei kulmasäätöä. Vaunujen ”venyttäminen” tupliksi on myös näppärää – kolme klipsiä auki rungon keskikohdilta, ja rungon saa levitettyä koko leveyteen.

Mukavuus – Bugaboot ovat mukavat niin lapselle, kuin työntäjällekin. Keveys on Bugaboo vaunujen isoin plussa. Vaunuja ei tarvitse työntää hiki hatussa, vaan ne liikkuvat kuin itsellään. Istuin on napakka, mutta mukavan pehmeä. Ei pehmein kaikista, mutta riittävän pehmoinen. Me suosimme kuppipenkkiä, jossa lapsen asento tuntuu olevan ryhdikäs ja tuettu (lapsi ei valahda alemmas vauhdissa). Kuppipenkkiä suositellaan yleensä käytettävän alkaen noin 6kk ikäisellä.

Kustomointimahdollisuudet – Lisätarvikkeita on paljon, monissa eri väreissä. Vastaan ei heti tule samanlaisia vaunuja, kun vaunut kokoaa itse yhdistellen eri värejä ja lisätarvikkeita. [Käytä Bugaboon sivuilla olevaa kustomointityökalua Bugaboo]

Rullaavuus – Bugaboo Donkey 3 lastenvaunut ovat todella kevyet työntää! Bugaboot kehitettiin rullaaviksi ja sitä ne todella ovat. Rullavuus on täysin makuasia – toinen pitää kevyistä vaunuista, toinen kaipaa vakaampaa tuntua ja sitä, että vaunut todella ”pureutuvat” kiinni maahan. [Lue vertailuna esim arvostelu: Emmaljunga NXT60 lastenvaunut & Emmaljunga NXT90 lastenvaunut]

Jousitus ja pehmeys – Bugaboo Fox lastenvaunuissa on Donkey vaunuja parempi ja pehmeämpi jousitus. Donkeyt ovat kuitenkin arjessa (normaali maastossa, ei juurakot ym!) pehmeät.

Keveys – Bugaboo Donkey tuplavaunut ovat myös todella kevyet vaikka majoittavatkin kaksi pikkutyyppiä. Ne ovat riittävän vakaat, vaikkakin kevyet. Painopiste tuntuu olevan sopivalla korkeudella, eikä vakaus kärsi. Istuin / vaunukoppa on riittävän korkealla. Toki sopiva korkeus riippuu työntäjästä, esim. Stokke Trailz lastenvaunut (valitettavasti meidän inhokki) tuntuivat meille molemmille (Nina n.160cm, Tero hieman alle 180cm) aivan liian korkeilta, samoin Stokke Xplory (jossa myös painopiste aivan liian korkealla ja tekee vaunuista vaarallisen kiikkerät).

XXL kuomu – Bugaboo lastenvaunut ja rattaat on varustettu kaikki isolla kuomulla, mikä yltää lähes lapsen jalkoihin saakka. Näin ollen myös vaunukoppa on todella suojaisa! Kuomu uusittiin vuoden 2020 Bugaboo Donkey 3 malliin, nyt siinä on myös kurkistusikkuna, jonka saa halutessaan läpän alle piiloon. Kun kuomua käyttää istuimen kanssa ja lapsi matkustaa kasvot menosuuntaan päin, näkee vanhempi lapsen kuomun läpi. Tämä oli hyvä parannus!

Bugaboo Donkey 3 lastenvaunut ja tuplavaunut – lisää kokemuksia vaunuista ja mistä pidämme

Leveys tuplana – Leveys on toki hieman makuasia tuplavaunuissa, mutta mielestämme Bugaboo Donkey tuplavaunut ovat varsin hyväksyttävän levyiset kahden lapsen kanssa. Yhden kanssa leveys on hyvinkin yleinen 60cm, tuplana 74cm. Ovista kulkeminen yksin on tuplana haastavaa, mutta onnistuu ja tuplavaunut mahtuvat standardikokoisista oviaukoista hyvin.

5-piste vyöt – Bugaboo Donkey lastenvaunut on varustettu 5-piste vöillä, joista kukin osio irtoaa keskilukosta. Ei vaadi näppivoimaa. Kiristys ja löysäys helppoa.

Kääntyvä turvakaari – Vuoden 2020 mallissa on nyt kääntyvä turvakaari, mikä on ihan ehdoton toiminto arjessa.

Vöiden korkeudensäätö – Olkahihnojen säätäminen on hurjan helppoa. Ei pujottamista tai näperrystä, hihnoja voi nostaa liu’uttamalla vöitä ylös tai alas kiskoilla.

Painorajat – Bugaboo Donkey vaunut kestävät 22kg painon per istuin*, kori puolestaan 10kg painon. Korissa on lisäksi piilotasku toisessa päässä. Nämä vaunut menevät niin kauan, kuin vaunuja vain tarvitsee.

Lisätarvikkeet – Iso plussa lisätarvikkeista ja eri väreistä.

Bugaboo Donkey 3 vaunut ja tuplavaunut – mistä emme pidä?

Työntöaisa heiluu – Aisa heiluu kiinnityskohdastaan aavistuksen. Ei erittäin häiritsevä, mutta toivoisimme tähän parannusta.

Kasaus – Bugaboo Donkey 3 lastenvaunut ja tuplavaunut on helppo kasata, mutta ne jäävät vielä jonkin verran kookkaiksi. Istuin irroitetaan ennen kasausta. Meille koolla ei ole niin väliä, kun vaunut mahtuvat maasturin perään vaikka istuimen kanssa.

Alakorin peite puuttuu – Teutonia Trio lastenvaunuissa oli aivan mahtava vetoketjulla suljettava kansi/peite korin päällä, muuten ne eivät Donkeylle pärjää. Bugaboo Donkey 3 lastenvaunut on varustettu avoimella korilla. Kori on sama, käytät vaunuja yhdellä lapsella tai tuplana. [Lue arvostelu: Teutonia Trio lastenvaunut]

Lisävarusteiden hinta – Niin kiva kun onkin, että lisävarusteita on joka lähtöön, kaikki on ostettava erikseen ja kokonaishinta nousee hyvin korkealle. Toivoisimme myös paksumpaa lämpöpussia, kuin Bugaboo High Performance Footmuff, joka on varsin hintava laatuunsa nähden. Sisuksen tulisi mielestämme aina olla hengittävää luonnonmateriaalia (ei fleece) ja täytteen tuhtia untuvaa / höyhentä.

Ei säädettävää jalkatukea – Toivoimme niin paljon, että jalkatukeen olisi tullut säätö nyt uudessa 2020 mallissa, mutta ei vielä… Ehkä seuraavassa sitten. Iso miinus tulee myös jalkatuen koosta – se on hyvin kapea, eikä edes koon 24 jalka tai pienempikään mahdu kokonaan jalkatuen päälle. Tuki on hyvin olematon.

Lyhyt jalkaosa – Damian on vasta noin 86cm, silti jalat tulevat esim Emmaljunga NXT malliin verrattuna kovin pitkälle.

Lyhyt istuinosa – Istuinosa / penkki saisi olla syvempi, jotta lapsi pysyisi kyydissä paremmin myöhemmin myös vaikka ilman valjaita (turvakaaren kanssa ja istuin pystyasennossa). Nyt taaperollakin valjaat on aina oltava kiinni, edes alaosa niistä. Lämpöpussin kanssa istuintila vähenee entisestään, iso miinus.

Vaunukopan turvakaari & runko – Vaunukoppa ja istuin (kangas) menee samaan runkoon. Näin ollen näiden kahden vuorottelu ei käy helposti arjessa (joskus lapsi haluaa 6kk iän paikkeilla olla vaunuissa ja joskus katsella maailmaa). Suosittelemmekin toisen rungon ja turvakaaren ostamista varaosana Bugaboon nettikaupasta.

Ei vaikeakulkuiseen maastoon – Vaikka renkaat ovat all-terrain renkaat, emme suosittele näitä vaunuja juurakkoiseen maastoon tai kunnon umpihankeen. Toki pitää huomioida, että hyvin harvat vaunut sinne soveltuvat. Bugaboo Donkey 3 on tarkoitettu ensisijaisesti siistiin (ja aurattuun) taajamaan tai keskustaan. Pitää muistaa, että näitä vaunuja ei ole alunperinkään luotu pohjoisiin oloihin…

Käsiremmi ei jousta – Työntöaisassa on remmi, jonka voi sujauttaa käteen vaikkapa liukkaalla säällä tai alamäessä. Hihna on todella lyhyt, toivoisimme tähän pituutta lisää ja lisäksi kuminauhan.

Bugaboo Donkey 3 vaunut ja tuplavaunut lisävarusteet – mitä lisävarusteita me suosittelemme?

Meille ehdottomat lisätarvikkeet ovat:

 • Bugaboo Breezy Sun Canopy Kesäkuomu joka suojaa tehokkaasti auringolta ja jossa ilma vaihtuu paremmin (mesh-kangas). Sisällä vielä hyönteissuoja, joka ulottuu aivan jalkatukeen saakka.
 • Bugaboo Breezy Seat Liner Hengittävä istuinsuoja, joka pysyy viileänä kesäkuumalla (meillä pojan selkä oli normaalissa istuimessa aivan märkä, Breezyssä vain hieman lämmin)
 • Bugaboo Wool Seat Liner Ehdoton kylmälle säälle – toisella puolella aito lampaankarva (lyhyt karva, ei irtoa) ja toisella 100% puuvilla.
 • Bugaboo Mosquito Net Hyönteisverkko on ehdoton, kun halutaan välttää mukavien ja ikävien ötököiden pääsy pikkuisen luo!!!
 • Bugaboo Parasol Aurinkovarjo on AIVAN EHDOTON! Se suojaa pientä lämmoltä ja haitallisilta säteiltä. Me käytämme varjoa aina ulkona kesäkuomun lisäksi. Lisäksi vielä toki aurinkolasit! Varjossa on se huono puoli, että se lähtee helposti irti tuulessa. Muuten jees.
 • Bugaboo Cup Holder Mukipidike pitää napakasti juoman ulottuvilla. Kiinnityspaikkoja on rungossa useita.
 • Huom!!! Vaunukopan, istuinosan ja kuomun kankaat on kaikki vaihdettavissa/kustomoitavissa.
 • Yksi ei niin ehdoton, mutta hyödyllinen on puhelinpidike, joka sopii kaikenlaisiin aisoihin. Olo on usein turvallisempi, kun puhelin on lähellä ja on lapsen kanssa yksin liikkeellä.

Bugaboo Donkey 3 yhteensopivat turvakaukalot

Mietitkö, mitkä turvakaukalot sopivat Bugaboo Donkey 3 lastenvaunujen kanssa? Tässä lista!

Bugaboo Britax adapterit:

Britax Baby Safe Standard
Britax Baby Safe Plus
Britax Baby Safe Plus II
Britax Baby Safe Plus SHR II

Bugaboo Maxi-Cosi adapterit:

Bugaboo Turtle by Nuna
Bugaboo Turtle Air by Nuna
Maxi-Cosi Cabriofix
Maxi-Cosi Pebble
Maxi-Cosi Pebble Plus
Maxi-Cosi Rock
Maxi-Cosi Marble
Cybex Cloud Z
Nuna Pipa Icon
Nuna Pipa Lite
Nuna Pipa Lite LX
BeSafe iZi Go X1
BeSafe iZi Go Modular

Bugaboo Donkey 3 lastenvaunut – koko

Paino: 13,9 – 15 kg

Vaunujen leveys käytössä: Mono 60 cm, Duo/Twin 74 cm

Leveys turvakaukalojen kanssa: (adapterit pitää ostaa erikseen joko yhdelle tai kahdelle) yhdellä 84 cm, kahdella max 96 cm

Mitat kokoontaitettuna: Mono 52 cm x 60 cm x 93 cm, Duo/Twin 52 cm x 74 cm x 93 cm (pituus x leveys x korkeus)

Mitat kokoontaitteuna, pelkkä runko: 91 cm x 60 cm x 24 cm (pituus x leveys x korkeus) (kompaktein mahdollinen kasaus: 91 cm x 60 cm x 24 cm)

Alakori: Tilavuus 28L, painoraja 10kg (me olemme lastanneet kyllä aivan täyteen kaupassa ja kestää…)

Sivukori: Tilavuus 18L, painoraja 10kg (me olemme lastanneet kyllä aivan täyteen kaupassa ja kestää…)

Renkaat: Eturenkaat lukittavat 10″, takarenkaat 12″. Puhkeamattomat.

Työntöaisan korkeus: 88,5 – 108,5 cm

Rungon materiaali: alumiini

Istuinosa: *Istuinosan suurin sallittu kantavuus kasvot menosuuntaan 22 kg ja kasvot työntäjään 15kg. Käyttöikä n. 6 kk – 3 vuotta+. Istuinosan selän pituus 50 cm. Koko leveys 26 cm × pituus 24 cm. Istuimen koko pituus 94 cm. Jalanpohjien tuki 6,5 cm.

Vaunukoppa: Käyttöikä vastasyntynyt – n. 6 kk (maks. 9 kg), koko sisältä leveys 27 cm (kapein kohta) x pituus 76 cm.

Jaa julkaisu:

2 Comments

 1. Hanne
  1.1.2022 / 23:06

  Muutamia kirjoitusvirheitä välillä tässä Donkey 3 esittelyssä puhutaan fox 3 😃

 2. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  16.3.2022 / 14:39

  Ou nou kiitos mä tsekkaan läpi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *