Vaippakakku – malli vaihtoehtoiselle vaippakakkukorille

Kaikki eivät vain ole vaippakakku -ihmisiä. Myös minä kuulun tähän porukkaan. Idea on ihana, mutta rehellisesti sanottuna, en oikein ymmärrä, miksi vaipoista pitää tehdä kakku?! 😀 Siispä teinkin mallin toisenlaisesta vaihtoehdosta. Tässä vaippakakkukori, joka on mielestäni paljon hyödyllisempi ja kauniimpi. Vaippakakusta saa myös mielestäni näin paljon helpommin arvokkaamman oloisen ja enemmän äidin näköisen, kun se tyypillinen sellofaanipaketti.

baby shower vaippakakku lahja

Vinkki! Monet brändit antavat hurjasti ilmaisia vauvan tuotteita ja näytteitä. Voit hyvin tilata nämä itsellesi kotiin ja laittaa mukaan koriin. Brändit eivät taatusti pistä pahakseen, että odottava äiti tutustuu tuotteisiin, vaikka sitten olisitkin tilannut ne äidin puolesta ja et itse odottaisi lasta. 

Muista tilata ilmaiset vauvan tuotteet ja näytteet tästä (kokosin listan kaikista ilmaisista vauvan jutuista!): Ilmaiset tuotteet vauvalle

Vaippakakku (vaippakakkukori) ohje / malli

Netti on pullollaan eri vaippakakkumalleja ja ohjeita, kuinka koota tyypillinen korkea vaippakakku. Tässä kuitenkin toisenlainen ohje, joka itselleni on se mieluisampi vaihtoehto.

Mitä minä laitan mukaan vaippakakkukoriin?

 • Kori – Korit ovat aina ihania ja hyödyllisiä. Panosta myös koriin, ei vain sisältöön. Kuvan iso kori on JYSKistä ja se on vastasyntyneellä oikeasti käytössä hoitopöydällä hoitoalustan vieressä.
 • Purkit ja kipot – Voit hyvin myös purkaa alla olevia paketteja ja laittaa valmiiksi suloisiin purkkeihin tai rasioihin, esim juuri vanut ym. vaikka, kuten kuvassa.
 • Vauvan vaipat – 1-2 pkt Muumi Baby -vaippoja, koko 1. Kuvan ”vaippakakussa” 1kpt eli noin 25kpl vaippoja. Meillä 3750g / 50cm pojalla meni koko 1 monta viikkoa.
 • Vauvan puhdistusliinat – 1-4 pkt Muumi Baby -puhdistusliinoja. Hajusteettomat ja ihoystävälliset puhdistusliinat, jotka soveltuu niin ruokailuhetkiin, kuin vaipanvaihtoonkin.
 • Vanupuikot – 1-2 pkt topseja, meillä tarvittiin muun muassa navan puhdistukseen. Parhaimmat olleet Helmi -merkillä, koska ei irtoa höttöä.
 • Vanulaput – 1-2 pss vanulappuja. Meillä parhaat olleet isot laput, jotka sileät, eivätkä päästä höttöä.
 • Voide – 1 kpl jokin luontainen ihovoide. Me suosimme vain luontaisia, ilman lisättyjä parfyymejä tai kemikaaleja. Suosikit esim Sophie La Giraffe -sarja tai esim. kuvan Oma voide (valmistetaan Virossa).
 • Voide vaippaihottumaan – 1 kpl vaippaihottumavoide. Tosin meillä ei ole ikinä ollut ihottumaa, mutta sinkkivoide käy kaikkiin hankaumiin ym. Paras ollut Weledan.
 • Vauvaöljy – 1 kpl luonnollinen vauvaöljy. Me suosimme vain luontaisia, ilman lisättyjä parfyymejä tai kemikaaleja. Suosikit esim Sophie La Giraffe -sarja.
 • Liinat ja rätit – 2 kpl harsoliinat pukluja varten tai unikaveriksi. Suosimme aina 100% luonnonmateriaaleja, harsoliinat on yleensä puuvillaa. Itse ollaan tykätty eniten Done By Deer ja Liewood merkkien harsoliinoista.
 • Unilelu tai vauvan ensimmäinen pehmolelu – 1 nalle, pupu tms. Me suosimme Steiff -merkkiä, koska sen tarina on lähtöisin jo 1880 -luvulta ja pehmolelut tehdään edelleen käsityönä Saksassa. Steiff pehmolelut ovat arvostettuja ja moni kerääkin niitä harrastuksenaan. Valikoimista löytyy ”My First Steiff” -nalleja vastasyntyneille, erilaisia hahmoja ja unirättejä sekä keräilykappaleita tai ns. erikoispainoksia.
 • Vauvan harja ja kampa – 1 kpl pehmeä harja, 1 kpl kovempi harja (monilla vauvoilla karstaa päässä syntymän jälkeen) ja 1 kpl kampa. Vastasyntyneen kynsiä ei suositella leikattavan ensimmäiseen pariin viikkoon. Sen sijaan kynsiä voi harjata kylvyn jälkeen ja turha pituus lähtee hellästi pois vahingoittamatta kynnen muita osia tai vaikuttamatta kynsien kasvuun (vanhan kansan vinkki)! Kuvan setti saatu lahjaksi Baby Showereilla.
 • Vauvan merinovillavaatteet – 1kpl koko 50 haalari ilman jalkateriä. Oma mielipiteeni on, että sukattomat versiot ovat parhaat vastasyntyneellä. Jalat eivät näin karkaa ja eksy väärään lahkeeseen kippura-asennossakaan. Kokohaalari on monesti mukavampi ja hellempi vastasyntyneelle, joka on tottunut kohdun pehmeyteen ja lämpöön. Ei kiristäviä housun resoreita tai hankaavia saumoja haaroissa. Panosta laatuun – 100% villa / merinovilla / silkki-villa on monikäyttöinen ja pitää lapsen lämpimänä ja myös viileänä tarvittaessa. Aito luonnonmateriaali hengittää ja on iholle pehmeä.

baby shower vaippakakku kori

Mitä muuta mukaan vaippakakkuun tai Baby Shower lahjakoriin?

Tässä vinkkejä, mitä meillä ollut super tärkeitä ja hyödyllisiä esikoisella ja mitkä nyt toisellakin käytössä heti alusta asti. Lautasia, lusikoita ja mukeja on mielestäni vähän turha hankkia vielä tässä kohtaa, kun ne yleensä tulevat käyttöön vasta monia monia kuukausia myöhemmin.

 • Liinat ja rätit – Harsoliinoja ei ole koskaan liikaa. Soveltuu moneen tarkoitukseen.
 • Viltti – 100% merinovillainen viltti. Viltti käy niin sisällä, kuin ulkonakin. Laadukas luonnonmateriaali on lämmin, mutta myös hengittää. Tulevalle pikkuiselle oli ennestään esikoiselta tämä villaviltti: Gucci
 • Pipo, hanskat ym – 100% villa / merinovilla / silkki-villa pipo käy niin sisällä, kuin ulkonakin. Tulevalle pikkuiselle tilattiin tämä villainen vauvan pipo: Gucci
 • Vaipat – Yksi hyvä idea arkea helpottamaan on jatkuva vaippatilaus. Toki kaikki vaipat eivät ihan aina sovi kaikille, mutta jos näin on, voi tilauksen keskeyttää myöhemmin. Äidin ei tarvitse muistaa ja raahata vaippoja jatkuvasti kaupasta ja muistaa taatusti lämmöllä ihanat Baby Shower juhlat joka kuukausi, kun vaipat saapuu! Muumi Baby -vaipat kk-tilaus.
 • Tutit ja pullot – Vähän haastava, sillä kaikki eivät näitä juuri käytä tai voivat suosia tiettyjä merkkejä. Me käytämme vain Ainu MAM -merkin pulloja ja tutteja. Ovat tehneet vuosikymmeniä näitä ja osaavat asiansa. Tuteissa on myös erikseen esim. yötutteja, jotka tukevat hampaiden kasvua oikeaan suuntaan. Pullojen tuttiosa on samanlainen, kuin tuteissa, joten kaikki suuhun pantavat asiat eivät sitten ole aivan erilaisia. Pulloissa erikoisventtiili / aukot pohjassa, josta ilma tulee oikeasti pois syöttäessä. Vähemmän mahavaivoja! Me olemme aina tilanneet netistä, uusi asiakas saa 20% alen: MAM. Saatavilla myös omavalintaisella nimellä / tekstillä varustetut kustomoitavat tutit.
 • Kohinalaite – MyHummy kohinalaite on ollut meillä käytössä synnäriltä asti. Esikoisella on edelleen oma kohinalaite huoneessaan öitä ja päikkäreitä varten. Lue lisää: MyHummy kohinalaite
 • Kätkythälytin – Jos haluat todella panostaa ja antaa vanhemmille mielenrauhan tulevalle vuodelle tai jopa kahdelle, tilaa Owlet Baby Monitor. Meille laite on antanut niin ison mielenrauhan lapsen nukkuessa, että sen arvo on korvaamaton. Laite soveltuu kaikille, ei tarvitse olla mitään syytä tai perussairautta tms. Laite valvoo lapsen unta, kerää unitietoja ja hälyttää, jos jotain on vialla. Lue lisää: Owlet Baby Monitor
 • The Happiest Baby – kirja on yksi hyödyllisimmistä lukemistani vauvakirjoista. Vinkkejä kapalointiin, uneen ym. Saatavilla vain englanniksi esim Amazonista.
 • Kapalot – Kaikki eivät pidä kapaloinnista, mutta jos äiti/isä on tästä kiinnostunut, meidän mielestämme parhaat kapalot on olleet The Happiest Baby Sleepea tarralliset kapalot. Jämäkät ja napakat. Pienin koko menee vastasyntyneellä aika monta kuukauttakin. Tilaa suoraan brändin kaupasta tai Amazonista.

 

 

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *