Parhaat matkarattaat 2019

Parhaat matkarattaat 2019 – haastava tehtävä, mutta päätös on tehty. Huomatkaa, että yhdelle paras ei ole kaikille paras. Koska ymmärsimme pian eri matkarattaita testatessamme, että erot ovat todella suuria, päätimme luoda omat uudet kategoriat matkarattaille. Jaottelu auttaa löytämään ne juuri sinulle parhaat matkarattaat.

Mukana parhaat matkarattaat vertailussa ovat:

Jokaisesta matkarattaasta on myös oma laaja arvostelunsa, linkki alempana tuotekuvauksen perässä.

 • Babyzen Yoyo+ 
 • Bugaboo Bee 5 
 • Bumprider 
 • Britax Römer Holiday 2
 • Cybex Eezy S
 • Joie Pact 
 • Mutsy Nexo 
 • Silver Cross Jet 

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit: Mitkä tuotteet läpäisevät testin

Testasimme kahdeksat eri matkarattaat. Kaikki ne suosituimmat ja myydyimmät rattaat, jotka ovat painoltaan suuria lastenvaunuja tai yhdistelmävaunuja pienemmät ja kevyemmät. Mukaan mahtuu niin käsimatkatavarakokoisia*, kuin ruumaan laitettavia matkarattaita.

*Muista aina tarkistaa lentoyhtiösi mitat itse ennen ostopäätöksen tekemistä. Monien matkarattaiden väitetään olevan käsimatkatavarakokoa, vaikkei sitä useiden lentoyhtiöiden mittojen mukaan olekaan. 

Käsimatkatavara = Käytämme vertailukohtana Finnairin mittoja. Lue lisää Finnair kotisivuilta.

matkarattaat kasimatkatavara koko

Kuva (laukku): Rimowa

Mitkä ovat parhaat rattaat?

Ennen kuin päästämme sinut jännityksestä ja kerromme oman mielipiteemme perusteluineen, haastamme sinut pohtimaan niitä tekijöitä, jotka määrittävät ne sinulle parhaat matkarattaat. Pohdi alla olevia tekijöitä ja mieti, mitkä ovat sinulle a) aivan välttämättömiä, joista et jousta b) tärkeitä, mutta neuvoteltavissa c) ei kovinkaan merkittäviä. Kun tiedät a -ryhmän ominaisuudet, pitäydy niissä. Niiden avulla rajaat vaihtoehdot kymmenistä muutamiin.

Yleiset ominaisuudet

 • Käsimatkatavara – Monet haluavat ehdottomasti matkarattaat koneeseen mukaan käsimatkatavarana. Monikaan ei kuitenkaan huomioi sitä, että kaikkia käsimatkakokoisiksi väitettyjä rattaita ei saakaan ottaa koneeseen mukaan. Jos tämä tekijä on aivan ehdoton sinulle, tarkista käyttämäsi lentoyhtiöiden säännöt ensin. Pohdi myös, onko tämä ominaisuus tosiaan ehdoton. Miten monta kertaa aiot lentää tulevina vuosina? Monilla kentillä saa lainata rattaita ja pienet vauvat kulkevat helposti kantorepussa tai kantoliinassa. Monilla lentoyhtiöillä saat viedä mitkä vain rattaat tai vaunut portille asti, josta ne vasta siirretään ruumaan. Jos harrastat useita välilaskuja, rattaat ovat kätevät kentällä. Suorilla lennoilla saatat selvitä ilman aivan hyvin. Me otamme mieluummin suuremmat rattaat mukaan, jotta kulku perillä kohteessa on mahdollisimman mukavaa.
 • Koko – Unohdetaan lentokoneella matkustaminen hetkeksi. Jos liikut autolla, pohdi, onko autosi minkä kokoinen, entä miten täynnä. Pienempiin coupe mallisiin autoihin ei välttämättä mahdu kaikki rattaat, ota siis huomioon myös autosi mitat. Jos liikut yksin julkisilla, saatat joskus kantaa rattaita. Tällöin sinulle saattaa olla tärkeää löytää paitsi yhdellä kädellä kasattavat rattaat, myös kevyet rattaat. Jos etsit rattaita pitkälle lapselle, voit joutua karsimaan osan rattaista heti pois esimerkiksi lyhyen selkänojan vuoksi.
 • Paino – Monesti hehkutetaan sitä, kuinka kevyet jotkin matkarattaat ovat. Meille tämä tekijä ei juuri paina, sillä liikumme paljon autolla, emmekä joudu kantamaan rattaita juuri ollenkaan. Jos paino on sinulle hyvin merkittävä tekijä, niin kiinnitä toki painoon huomiota.
 • Istuin – Useimmissa matkarattaissa on kiinteä istuin. Istuinta ei tällöin voi kääntää kohti työntäjää, vaan lapsi matkustaa aina kasvot menosuuntaan päin. Me suosimme matkarattaita, joissa lapsi voi istua kasvot meihin päin.
 • Design – Jos haluat voida “tuunata” matkarattaita, valitse brändit, joilla on paljon lisätarvikkeita ja lisävarusteita, jopa eri väreissä.

Käyttötarkoitus

 • Lapsen ikä – Jos haluat matkarattaat vauvalle, rajaa vaihtoehdot niihin, jotka on sallittu vastasyntyneille tai joihin saa kiinnitettyä vaunukopan (ja turvakaukalon). Pääsääntöisesti vastasyntynyt voi yleensä matkustaa vain vaakatasossa tai lähes vaakatasossa.
 • Käyttöikä – Jotkut matkarattaat menevät 17kg asti, toiset 22kg saakka. Jos saatat haluta päivittää rattaat vuoden päästä johonkin mahtavaan uutuuteen, ei välttämättä kannata miettiä ihan 4 vuoden päähän.
 • Käyttö – Ehkä se tärkein kaikista; missä käytät rattaita? Millä alustoilla käytät rattaita – hiekalla, mukulakivillä, soralla…? Onko haussa vain matkarattaat vai kenties rattaat jokapäiväiseen käyttöön? Me käytämme matkarattaita myös arjessa. Emme tingi mukavuudesta, vaan rattaiden on pärjättävä hiekalla, soralla ja mukulakivillä.
 • Turvakaukalo – Moniin matkarattaisiin nykyään saa turvakaukalon kiinni. Pohdi onko tämä tekijä sinulle tärkeää. Jos matkustat taksilla, tarvitset turvakaukalon, jossa on myös vyökiinnitys. Jos lennät, tarvitset lentokonehyväksytyn turvakaukalon. Pohdi siis ensin myös minkä turvakaukalon aiot valita, tai mikä sinulla jo on, sillä kaikki eivät sovi kaikkiin matkarattaisiin, eikä kaikki turvakaukalot täytä lentoyhtiöiden vaatimuksia.

parhaat rattaat

Babyzen Yoyo+

Nappisilmien kommentti: Aika pettymys hintaansa nähden. Valitettavasti Bugaboo Ant tulee todennäköisesti korvaamaan Yoyon täysin vielä paremmilla ominaisuuksilla.

Babyzen Yoyo+ matkarattaat ovat pienet ja kevyet. Ne mahtuvat käsimatkatavarana koneeseen* ja ovat kevyet kantaa olalla mukana tulevasta olkahihnasta. Jousitus jokaisessa pyörässä tuo lisämukavuutta työntämiseen. Lisävarusteena saatavilla vastasyntyneen vaunukoppa, adapterit turvakaukaloon ym. [laaja arvostelu Babyzen Yoyo matkarattaat*Tarkista oman lentoyhtiösi mitat.

Bugaboo Ant

Nappisilmien kommentti: Bugaboo Antissa on kaikki, mitä me toivomme matkarattailta. Näkemämme perusteella ne ovat parhaat matkarattaat 2019. Saamme Bugaboo Ant matkarattaat testiin heinäkuussa.

Bugaboo Ant matkarattaat julkaistiin samalla, kun valmistelimme tätä vertailua. Niissä täyttyvät monen kriteerit; kääntyvä istuin, irroitettava istuin, turvakaukalo yhteensopiva, säädettävä työntöaisa, perässä vedettävä kasattuna, käsimatkatavarakoko… Vastasyntynyt matkustaa vaunukopassa tai pehmeässä kopassa, isompi istuimessa. [lue lisää Bugaboo Ant matkarattaat]

Bugaboo Bee 5 

Nappisilmien kommentti: Meidän suosikkimme kaikista näistä. Käytämme matkarattaita jatkuvasti arjessa, minkä vuoksi niiden on oltava todella mukavat ajaa. Lisäksi istuimen on käännyttävä myös kasvot työntäjään päin. Bugaboo Bee 5 kallistuvat vaakatasoon, joten hyvät unet on taattu. Lisävarusteita on todella paljon; vaunukoppa, cocoon pehmeä koppa, aurinkovarjo, mukipidikkeet, jalkapeitteet, eri väriset kuomut….

Bugaboo Bee 5 matkarattaat ovat muita arvostelun rattaita suuremmat. Bugaboo Beet ovat enemmän city rattaat, kuin yksin matkarattaat. Näillä pärjäät arjessa hyvin, etkä välttämättä tarvitse edes suurempia täysikokoisia lastenvaunuja tai yhdistelmävaunuja. Kevyet, kompaktit ja näppärät kääntyvällä istuimella, joihin voi kiinnittää myös turvakaukalon. [laaja arvostelu Bugaboo Bee 5 matkarattaat]

Bumprider

Nappisilmien kommentti: Todella laadukkaat ja tyylikkäät materiaalit. Olisipa Babyzen Yoyossa yhtä hyvät materiaalit, niin se pärjäisi hieman paremmin.

Bumprider tai toiselta nimeltään Bumprider Connect matkarattaat ovat lähes identtiset Babyzen Yoyo+ kanssa. Suurimpana erona on koko kasattuna, Bumpridereita ei voi ottaa koneeseen. Erikoisuutena näissä matkarattaissa on se, että kahdet Bumprider rattaat voi yhdistää toisiinsa rattaiden mukana tulevien kappaleiden avulla. [laaja arvostelu Bumprider matkarattaat]

Britax Römer Holiday 2

Nappisilmien kommentti: Paremmat työntää jopa mukulakivillä, kuin monet kalliimmat matkarattaat, esim. Babyzen Yoyo matkarattaat. Hinta-laatusuhde näissä rattaissa on todellakin kohdallaan.

Saksassa valmistetut Britax Römer Holiday 2 matkarattaat ovat kapeat ja pienet kaverit matkoille. Niiden kasaus onnistuu muutamassa sekunnissa ja ne voi myös kantaa olalla mukana olevan olkahihnan avulla. Britax Holiday 2 matkarattaat on varustettu kahdeksalla pyörällä, mikä parantaa mukavuutta hurjasti. [laaja arvostelu Britax Holiday 2 matkarattaat]

Cybex Eezy S

Nappisilmien kommentti: Hyvä jousitus, asento lapsella huono. Valitsisimme näistä ehdottomasti uudemman mallin, Cybex Eezy S Twist matkarattaat.

Cybex Eezy S matkarattaat ovat kompaktit ja hyvin jousitetut rattaat matkalle ja arkeen. Niiden kasaus on helppo ja ne ovat kevyet kantaa. Cybex Eezy S Twist mallissa on kääntyvä istuin, kun taas tässä perusversiossa istuin on kiinteä. laaja arvostelu [laaja arvostelu Cybex Eezy S matkarattaat]

Joie Pact

Nappisilmien kommentti: Vähän väliinputoaja, kun ei mahdu mukaan koneeseen, mutta ei samalla pärjää myöskään Nexoa, Beetä ja Cybexia vastaan. Tärkeitä ominaisuuksia puuttuu. Harmi, sillä Joiella on muita hyviä tuotteita, kuten esimerkiksi Joie i-level turvakaukalo. Sama hinta, mitä esim. Britax Holiday 2, mutta ei pärjää laadullisesti niille.

Edulliset Joie Pact matkarattaat ovat pienet kasattuna ja mukana tulevan pussin avulla helpot kantaa. Joie Pact rattaat on varustettu kiinteällä istuimella ja se on myös yhteensopiva turvakaukalon kanssa. Joie Pact Signature Line on mielestämme perusmallia huomattavasti laadukkaampi ja viimeistellympi. [laaja arvostelu Joie Pact matkarattaat]

Mutsy Nexo

Nappisilmien kommentti: Yllättäjä, mutta kokonsa puolesta verrattavissa Bugaboo Bee 5, eikä niille pärjää. Hintaero näiden kahden välillä ei kuitenkaan ole niin suuri. Mutta todellinen yllättäjä laadun ja mukavuuden puolesta. Jos Bugaboo Bee 5 ei olisi mukana, saattaisi Nexot voittaa kategoriassa ruumaan menevät (tässä vertailussa).

Mutsy Nexo matkarattaat on varustettu suurilla renkailla, joten niissä matkustaminen on todella mukavaa. Selkänoja kaatuu alas ja jalkatuki yltää pitkälle, mitkä molemmat lisäävät hurjasti mukavuutta. Mutsy Nexon kuomu on suuri, joten kulkeminen aurinkoisellakin säällä on mukavaa. [laaja arvostelu Mutsy Nexo matkarattaat

Silver Cross Jet

Nappisilmien kommentti: Jos haussa olisi matkarattaat, jotka saa ottaa koneeseen mukaan, olisi valinta ehdottomasti Silver Cross Jet. Korkea laatu ja erinomainen ajomukavuus!

Silver Cross Jet matkarattaat tarjoavat pehmeät ja hyvin jousitetut kyydit. Silver Crossin perustaja keksi lastenvaunut ja jousituksen, mikä selittää näiden rattaiden ajomukavuuden. Silver Cross Jet rattaat on varustettu kiinteällä istuimella, jonka selkänoja on laskettavissa alas torkkuja varten. [laaja arvostelu Silver Cross Jet rattaat]

Nappisilmien kommentit

Parhaat matkarattaat matkalle ja arkeen: Bugaboo Bee 5

Parhaat käsimatkatavaran kokoiset matkarattaat: Silver Cross Jet (Bugaboo Ant)

Parhaat materiaalit ja design: Bumprider Connect

Lisää kommenttejamme löydät Instagramin Highlights kansiosta “matkarattaat” IG @ninasarjolahti

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mukana menossa