Babyzen Yoyo matkarattaat

Babyzen Yoyo matkarattaat ovat pienet ja kevyet rattaat matkalle ja arjen lyhyemmille reissuille. Miten Babyzen Yoyo rattaat pärjäsivät Tallinnan vanhassa kaupungissa mukulakivillä ja hiekalla? Entä mistä lisätarvikkeista ja lisävarusteista on eniten iloa? Onko kyseessä niin mahtavat matkarattaat, mistä suosio kielii? Kokemuksia näistä matkarattaista ja arvostelut yksityiskohtineen löydät tuttuun tapaan alta!

Mielestämme Babyzen Yoyo ovat lähes identtiset huomattavasti halvempien Bumprider matkarattaiden kanssa. Renkaat, kasaus, muoto, korkeus…. Kaikki melkeinpä identtiset. Ainut merkittävä ero on se, että Babyzen Yoyo matkarattaat mahtuvat käsimatkatavarana koneeseen* ja Bumprider Connect matkarattaat eivät. Molempiin saa vaunukopan ja työntötuntuma on täysin sama. Mikä sitten erottaa mielestämme Babyzen Yoyot Bumpridereista? Lue lisää alta! *Huomaa erot lentoyhtiöiden kokosäännöissä.

Lisää tietoa tuotteesta valmistajan sivuilta: Babyzen.com

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit: Mitkä tuotteet läpäisevät testin

Lue myös: Parhaat matkarattaat 2019 [Muiden matkarattaiden arvostelut löytyvät kategoriasta Lastenvaunut ja lastenrattaat]

babyzen plus

Uudet värit: Toffee & Aqua.

Babyzen Yoyo matkarattaat – kokemuksia

Babyzen Yoyo matkarattaat ovat ehkä ne kaikista suosituimmat tällä hetkellä. Moni ainakin tietää brändin ja mallin, vaikkei ehkä päädykään lopulta kyseisiin matkarattaisiin. Suuresta suosiosta ja kehuista huolimatta arvostelumme on jälleen täysin suora ja jopa brutaalin rehellinen. Harva tuote läpäisee testimme täysin pistein, eikä siihen yltänyt vielä Babyzen Yoyokaan.

Babyzen matkarattaat ovat näyttävät, tyylikkäät ja todellakin kevyet sekä näppärät. Niille, jotka haluavat mahdollisimman pieneen tilaan menevät matkarattaat, jotka voi tarvittaessa myös kantaa olalla, Babyzen Yoyo voikin olla nappivalinta. Jos valintakriteerinä on myös käsimatkatavarakoko, täyttyy Babyzen Yoyossa jo monta laatikkoa. Tätä kyseistä kriteeriä Bumprider rattaat eivät täytä. Plussaa Yoyo rattaat saavat siitä, että ne menevät niin vastasyntyneelle, kuin isommallekin lapselle. Me vaadimme lastenvaunuilta ja matkarattailta erityisesti monikäyttöisyyttä/mukautuvuutta, laatua, jämäkkyyttä ja vakautta. Viimeisiä kohtia Babyzen Yoyo matkarattaat eivät aivan täyttäneet.

Babyzen Yoyo, Yoyo+ ja Yoyo+ 0+, Yoyo+ 6+ – Erot

Moni ihmettelee, mitä eroa näillä kaikilla oikein on. Tässä hieman avausta asiaan, millä tavoin nämä kaikki ovat keskenään erilaiset.

Babyzen Yoyo matkarattaat = Yleinen nimitys mallille tai viittaus alkuperäiseen vuonna 2016 julkaistuun malliin. Ei viittaa vielä siihen, käytetäänkö vastasyntyneelle vaiko isommalle lapselle. Jos myydään pelkällä tällä nimikkeellä, yleensä myydään rattaita istuinosalla, ei vaunukopalla. Jälleenmyyjät eivät välttämättä erottele vanhoja ja uudempia malleja, tarkista asia ostaessasi rattaita.

Babyzen Yoyo+ matkarattaat = Uudistunut malli, johon saa kiinni myös turvakaukalon. Babyzen Yoyo+ kestää enemmän painoa. Lisäksi pieniä eroja voi olla kasauksessa ja ajettavuudessa.

Babyzen Yoyo+ 0+ matkarattaat = Melkoinen sanahirviö. Uudistunut malli, jossa vaunukoppa vastasyntyneelle.

Babyzen Yoyo+ 6+ rattaat = Alkaen 6kk ikäiselle lapselle, vaunukoppa vaihtuu istuimeen, jossa voikin matkustaa monta vuotta. Uudistunut malli jälleen, koska Plus.

babyzen matkarattaat

Babyzen matkarattaat – Mistä pidimme?

Värit – Aivan mahtavaa, että eri värejä ja väriyhdistelmiä on niin paljon. Jos sekoittelet istuimien, aurinkovarjojen ja vaikkapa kuomujen värejä, ei vastaan tule ihan heti täysin samanlaisia matkarattaita. Plussaa siitä, että värejä tulee koko ajan lisää, myös ihania ruskean sävyjä, kuten kuvan Toffee.

Jousitus – Se, että pyörissä on jousitus on iso plussa. Jousitus kaikissa pyörissä. Kaikissa matkarattaissa tätä ei ole, mikä vaikuttaa huimasti mukavuuteen.  Mitä parempi jousitus, sitä isompi hymy meille tulee.

Käsimatkatavarakoko – Babyzen Yoyo matkarattaat ovat kenties siitä syystä niin suositut, että ne menevät todella pieneen kasaan. Monet mainostavat rattaiden olevan käsimatkatavarakokoa, mutta lentoyhtiöiden mittoja tutkaillessa huomaakin, ettei kaikki nämä olekaan koneeseen hyväksyttyjä.

Kasaus – Toimii hyvin, muttei yhdellä kädellä, kuten saatetaan mainostaa. Babyzen Yoyo+ matkarattaat hyvin todella pieneen kasaan! Jos etsit pikkuisia käsimatkatavarakokoisia matkarattaita, tutustu myös Silver Cross Jetiin. [arvostelu Silver Cross Jet matkarattaat]

Vaunukoppa – Iso plussa, siitä, että Babyzen Yoyo+ matkarattaat (oikeastaan siis Babyzen Yoyo+ 0+ rattaat) menevät vastasyntyneelle!

Kehitys – Lisätarvikkeita ja värejä tulee koko ajan lisää, mikä on plussaa.

Lisätarvikkeet – Rakastamme lastenvaunuja ja rattaita, joita voi kustomoida, joihin on saatavilla lisävarusteita ja varaosia. Babyzen Yoyo rattaat tulevat vain rungon ja istuimen kanssa, mutta erikseen voi ostaa mm. seuraavia: aurinkovarjo, kassi, seisomalauta, vaihtopäälliset, sadesuoja, hyttyssuoja…

Brändi – Valitettavasti tästä ei tule lisäpisteitä, mutta mainitsemisen arvoinen asia kuitenkin. Babyzen on aivan mahtava brändi. He koittavat luoda jotain enemmän, kuin vain matkarattaat. Markkinointimateriaalitkin ja muut sisällöt ovat hauskoja ja erilaisia.

yoyo matkarattaat

Babyzen Yoyo+ rattaat – Mistä emme pitäneet?

Materiaalit – Materiaalit ovat hyvät, mutta esimerkiksi Bumprider matkarattaiden materiaalit ovat mielestämme paremmat. Ne pingottuvat tiukasti paikoilleen, eivätkä rypisty. [arvostelu Bumprider matkarattaat]

Tasapaino – Takapyörät on sijoitettu lähelle toisiaan, mikä syö taspainoa. Sama ominaisuus, joka meidän mielestämme on enemmänkin puute, toistuu myös Cybex Eezy S, Cybex Eezy S+ ja Cybez Eezy S Twist sekä Bumprider matkarattaissa. [arvostelut Cybex Eezy S matkarattaat & Bumprider matkarattaat]

Työntöaisa – Babyzen Yoyo matkarattaat ovat todella korkeat. 160cm pitkälle ja jopa 180cm pitkälle Babyzen rattaat tuntuvat liian korkeilta. Kenties seuraavaan malliin tulee sitten säädettävä työntöaisa? Työntöaisa on myös kapea, kädet todella lähekkäin toisiaan, jolloin rattaiden hallittavuus on heikompi kapean otteen takia. Toivoisimme myös muuta, kuin vaahtomuovista aisaa.

Kurkistusikkuna – Materiaaliltaan muovia, heijastaa valoa takaisin. Suosimme mesh- kangasta.

Jalkatuki – Olematon jalkatuki. Onneksi nyt juuri julkaistiin lisäosa, jolla saa lisämukavuutta lapselle!

Pyörien lukitus – Meille ei tärkeä tekijä, mutta jollekin voi olla hyvinkin merkittävä. Babyzen kertoo jousituksen olevan niin hyvä, ettei lukitusta tarvitse missään maastossa.

Kiikkeryys – Renkaiden sijoittelusta ja rattaiden keveydestä johtuen Babyzen Yoyo rattaat tuntuvat kiikkeriltä. Työntäessä on oltava normaalia tarkempi, ettei aja vinon alustan yli.

Selkänoja säätö – Olisi aivan mahtavaa, jos selkänoja säätyisi napista ja kallistuisi, kuten esimerkiksi Bugaboo Bee 5. [arvostelu Bugaboo Bee 5 matkarattaat]

Lisätarvikkeet – Kuten monilla muillakin brändeilla, lisävarusteet maksavat aika paljon. Babyzen Yoyo+ matkarattaat ovat settinä kalliit, hinta yltää kaikilla herkuilla jonnekin hieman alle 1000€.

Seisomalauta – Aivan mahtava lisävaruste, mutta lyhyen on todella vaikea yltää korkeaan työntöaisaan Babyzen Yoyo seisomalaudan ollessa paikoillaan.

Babyzen Yoyo rattaisiin sopiva turvakaukalo?

Mietitkö mitkä turvakaukalot sopivat Babyzen Yoyo matkarattaisiin? Uudistuneessa mallissa turvakaukalo kiinnittyy adaptereilla runkoon, mikä mahdollistaa rattaiden entistä monipuolisemman käytön. Babyzen Yoyo matkarattaisiin sopii seuraavat turvakaukalot:

  • Maxi-Cosi Pebble, Maxi-Cosi Pebble+, Maxi-Cosi Mico Max 30
  • BeSafe iZi Go
  • Cybex Aton 4, Cybex Aton Q, Cybex Aton M (Huom! Cybex Cloud Q sopii rattaisiin, muttei Babyzen suosittele sen käyttöä, sillä kokonaispaino lapsen kanssa ylittää Babyzenin suositukset. )
  • Nuna Pipa Icon, Nuna Pipa Lite, Nuna Pipa Lite LX

Kokotiedot

  • Koko koottuna:
  • Koko kasattuna: 52 x 44 x 18cm
  • Paino: 6.2-6.6kg versiosta riippuen
  • Käyttöikä: 0/6kk – noin 4v. / max 18kg

babyzen yoyo koko

 

 

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *