Mutsy Nexo matkarattaat

Mutsy Nexo matkarattaat testattu, tässä kokemuksia sekä tuttuun tapaan tuotteen plussat ja miinukset. Mutsy on jo muutama vuosi sitten Suomeen rantautunut brändi, jonka valikoimissa on erilaisia lastenvaunuja, kuten Mutsy Nio, Mutsy Evo ja Mutsy i2. Ainoat matkarattaat/lastenrattaat ovat Mutsy Nexot. Niissä on kiinteä istuin (kasvot menosuuntaan), kallistuva selkänoja sekä suuret renkaat. Mutsy Nexo rattaat eivät mahdu lentokoneen matkustamoon, mutta toki voivat kulkea matkalle mukaan ruumassa.

Miten Nexon renkaat pärjäävät nurmikolla, entä hiekalla tai mukulakivillä? Pärjääkö näillä rattailla muuallakin, kuin ulkomailla? Kuinka kauan rattaita voi pitää? Entä Mutsy Nexon hinta-laatu -suhde kohdillaan?

Tuotetta jälleenmyy Suomessa (osassa tilaustuotteena): VaunuaittaOzBaby, Wauva

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit: Mitkä tuotteet läpäisevät testin

Katso alta videoesittely ja laita myös IG @ninasarjolahti seurantaan!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina | Nappisilmät.fi (@ninasarjolahti) on

TULOSSA VIIKOLLA 24 – pysy kuulolla: Parhaat matkarattaat 2019 [Muiden matkarattaiden arvostelut löytyvät kategoriasta Lastenvaunut ja lastenrattaat]

Mutsy Nexo matkarattaat – kokemuksia

Mutsy Nexot ovat ensivaikutelmaltaan hyvin vakaat ja laadukkaat. Kankaat ovat kauniit ja nätisti viimeistelty mm. keinonahalla. Pyörät ovat suuret, mikä on harvinaista matkarattaille. Mutsy Nexo rattaat myydään monesti matkarattaina, mutta niistä näkee käytettävän myös lastenrattaat nimikettä.

Mikä sitten erottaa matkarattaat ja lastenrattaat? Ennen kaikki oli toisin. Vaunut olivat vaunukopalliset vaunut, lastenrattaisiin siirryttiin vaunukoppailun jälkeen ja matkarattaat olivat niin pienet ja rimpulat, ettei niitä käytetty kuin vain matkoilla. Nykyään myydään yhdistelmävaunuja, jotka menevät koko vaunuiän. Matkarattaat ovat niin hyviä, että niilläkin pärjäisi jopa saman 4 vuotta. Erottelu matkarattaiden ja lastenrattaiden välillä on hieman hankalaa nykyään. Moni matkustaa lastenrattaiden kanssa, jotka laitetaan ruumaan. Tekeekö se rattaista matkarattaat? Jos matkarattaisiin lasketaan vain käsimatkatavarakokoiset rattaat, jää moni hyvä vaihtoehto ulos listauksesta, samoin Mutsy Nexo matkarattaat, tai siis lastenrattaat.

Mielestämme Nexon pahin kilpailija on Bumprider matkarattaat & Cybex Balios lastenrattaat. [Arvostelu Bumprider matkarattaat]

mutsy nexo matkarattaat

Mutsy Nexo lastenrattaat – mistä pidimme?

Materiaalit – Laadukkaat, kauniit ja viimeistellyt materiaalit. Plussaa monista värivaihtoehdoista. Mutsy Nexo lastenrattaat ovat sen verran laadukkaan oloiset, että mielenkiinto herää kokeilla myös muita Mutsyn lastenvaunuja.

Mukavuus – Mutsy Nexo lastenrattaat on mukavat työntää. Kiitos suurien renkaiden, niin hiekalla, kuin mukulakivilläkin kulkeminen sujuu vaivatta. Jousitettuihin lastenvaunuihin Nexoja ei voi verrata, mutta matkarattaisiin verrattuna tuntuma on hyvä.

Käyttöikä – 6kk – 3 vuotta. Plussaa tulisi täysin makuulle kaatuvasta selkänojasta, jolloin Nexot saisivat noin puoli vuotta lisää käyttöaikaa. Tosin pitää mainita, että mielestämme Bumpriderin selkänoja ei mene juuri Nexoja alemmas, mutta se on puolestaan sallittu jo vastasyntyneelle. Valmistajien suosituksissa on paljon eroja.

Turvakaukalo – Mutsy Nexo matkarattaat ovat siitä hyvät matkakaverit pienen lapsen kanssa, että turvakaukalo on kiinnitettävissä rattaiden runkoon.

Jalkatuki – Nexot on varustettu jalkatuella! Jalkatuen alta voi myös vetää kankaan kiinni runkoon ja näin luoda suojaisamman makuupaikan pienelle lapselle.

Kasaus – Kasaus ja palautus on todella helppa. Iso plussa!

Kuomu – Kuomu ulottuu pidemmälle, mitä monissa matkarattaissa tai jopa vaunuissa.

Pyörät – Design on kiva, mutta jousitus ja pehmeys taas uupuu. Etupyörät saa lukkoon, siitä plussaa.

Kori – Super mahtava kori! Suuri ja jämäkkä tasaisine reunoineen. Tavarat pysyvät hyvin kyydissä ja korissa on riittävästi korkeutta.

Selkänoja – Mutsy Nexo matkarattaat on varustettu napilla, joka helpottaa selkänojan kulman säätöä. Selkänojaa ei tarvitse säätää naruista vetämällä.

Mutsy Nexo matkarattaat – mistä emme pitäneet?

Aisa – Suosimme halkaisijaltaan pienempiä aisoja. Mutsy Nexo rattaat on varustettu litteällä ja suurehkolla aisalla, joka tuntuu varsin isolta myös miehen käsiin.

Adapterit – Jäätävän kokoiset adapterit. Emme täysin ymmärrä, miksi adapterit ovat oikeasti noin hurjan korkeat.

Travel system – Istuinta ei saa pois tieltä kun turvakaukalon kiinnittää runkoon. Monissa matkarattaissa on sama puute, sillä harmillisen monissa on kiinteä istuin.

Kiinteä istuin – Mutsy Nexo lastenrattaat olisivat todella monikäyttöiset, mikäli istuin olisi käännettävissä.

Kuomun läppä – Kuomussa on läppä, jonka voi halutessaan myös kääntää piiloon kuomun alle. Läppä on aavistuksen turhan vetelä, eikä pysy napakasti muodossaan (ainakaan vielä alun ekoina viikkoina).

Renkaat – Renkaat saisivat olla pehmeämmät. Tuntuvat kovin ”muovisilta”, vaikka pärjäävät ihan hyvin ulkona. Mikäli ulkona on yhtään liukasta, renkaissa ei lainkaan pitoa.

Selkänoja – Selkänoja pyöristyy hieman, jolloin lapsi valuu turhan rentoon asentoon. Yli 90 asteinen kulma penkissä tukee tätä “ongelmaa” entisestään. Sama ongelma oli mm. Cybex Eezy S matkarattaissa. [Arvostelu Cybex Eezy S matkarattaat]

Mitkä turvakaukalot menevät Mutsy Nexo rattaiden kanssa?

Mutsy Nexo rattaat oat yhteensopivat mm. seuraavien turvakaukaloiden kanssa:

  • Maxi-Cosi Pebble, Maxi-Cosi Pebble Plus, Maxi-Cosi Cabriofix, Maxi-Cosi Citi
  • Cybex Aton, Cybex Aton 4, Cybex Aton Q
  • Kiddy Evolution Pro, Kiddy Evolution Pro 2, Kiddy Evo-luna i-size
  • Besafe iZi Go (x1) , Besafe iZi Go Modular
  • Nuna (varmista mallit jälleenmyyjältä)
  • Joie (varmista mallit jälleenmyyjältä)

Kokotiedot

Koko koottuna: 51 x 94-103 x 74 cm

Koko kasattuna: 51 x 44 x 64 cm

Runko kasattuna ilman pyöriä: 41 x 26 x 59 cm

Mutsy Nexo rattaat – paino: 8,7 kg

Lisää tietoa tuotteesta valmistajan sivuilla: Mutsy.com

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *