Vauvan ihonhoito

Vauvan ihonhoito oli yksi topic, josta otin raskaana ollessa kovasti selvää. Uskon vahvasti, että se, miten äiti syö, vaikuttaa myös lapseen (mikäli äiti siis imettää..). Äidinmaitoon siirtyy myös useita vitamiineja äidiltä, joiden määrään voi itse vaikuttaa lisäämällä tiettyjen vitamiinien määrää. Jotkin ruoka-aineet voivat aiheuttaa tutkimusten mukaan erilaisia oireita lapselle, mikä tukee teoriaa siitä, että rintamaidon laatuun voi todella vaikuttaa.

Vauvan ihonhoito – ruokavalio

On sitten sattumaa tai ei, Damianilla on onneksi todella hyvä iho. Nyt reiluun 2kk ikään ei ole vielä mahtunut yhtään ihottumaa tai muuta iho-oiretta.

Oma ruokavalioni sisältää naudanlihaa ja kanaa, kasviksia sekä todella paljon rasvaa. Emme juuri syö viljoja, voisi sanoa, että emme lainkaan. Emme noudata mitään erikoisruokavaliota/dieettiä, olemme vaan huomanneet, että voimme paljon paremmin tällä ruokavaliolla. 🙂 Söin samoin myös raskaana ollessani. Kalaa tulisi syödä reilummin, mutta kala ei aina ole laadultaan kovin hyvää kaikissa kaupoissa Tallinnassa.

Syömme paljon rasvoja. Se on vaikuttanut hurjasti moneen asiaan, muun muassa hiusten hyvinvointiin ja vireystasoon. Jätin hiustenpidennykset pois ja lisäsin rasvoja ruokavalioon. Hiukset kasvavat silmissä ja ovat paljon aiempaa parempikuntoiset! Pituutta on tullut enemmän, kuin koskaan ennen. Meidän molempien vireystaso on myös parempi, saahan rasvoista niin paljon energiaa! Rasvat saamme pääosin pähkinöistä, siemenistä sekä maitotuotteista. Kaikki maitotuotteet (juustot, turkkilainen jogurtti, kerma…) syödään mahdollisimman rasvaisina. Raskaana ollessakin arvoni olivat aina todella hyvät ja vireystasot korkealla. Rasvoja ei kannata pelätä!! Niissä on super paljon vitamiineja (K, E…), joista moni on juuri niitä ”ihovitamiineja”.

Vauvan ihonhoito – vaipat

Vaipoissa on niin paljon eroja! Ilmaiset näytteet on hyvä keino päästä testailemaan eri vaippoja vastasyntyneellä. Ilmaiset tuotteet vauvalle 
Kaikille ei käy yksi ja sama vaippa. Mutta mikä kaikille vauvoille sopii, on vaippa ilman hajusteita ja kemikaaleja… Ole siis tarkkana, että valitset tällaiset vaipat. Moni vaippamerkki tekee ihoystävällisiä vaippoja. 

Meillä oli kokeilussa myös muun muassa Pampers, joka pissan jälkeen haisi ammoniakille. Moni muukin seuraaja valitteli tästä, kun asiaa kyselin IGssä. En tiedä, mikä vaipassa alkaa aista, kun ymmärtääkseni nuokin vaipat pitäisi olla ilman kemikaaleja ja hajusteita… Mutta kokeilkaa eri merkkejä ja koittakaa valita se ihoystävällisin! Vauvan iho on niin herkkä. Kohdussa ei pienellä ole ollut mitään yllä… 

Meidän suosikki on Muumi Baby -vaipat, joissa ei  ole lisättyjä kemikaaleja, voiteita, klooria eikä hajusteita. Vaipoissa on myös ”yhteistyössä allergia- ja astmaliiton kanssa” -merkintä. Ja tosiaan ei ole vielä kertaakaan tullut mitään ihoärsytystä tai ihottumaa. 

 

Vauvan ihonhoito – voiteet ja rasvat

Meillä kuluu voiteita ja rasvoja todella vähän. Ihottumaa ei ole ollut, kuitenkin ajoittain olen käyttänyt Damianilla esim sinkkivoidetta vaippa-alueella.  Periaatteessa olen toiminut samoin, miten oman ihon kanssa. Jos iho tuntuu edes hieman kuivahkolta, lisään rasvaa. Joka päivä en rasvaa ihoani, vain kasvojen ohutta ja herkempää ihoa.

Kylvyn jälkeen joko rasvaan Damianin ihon tai levitän öljyä. Öljyllä voi puhdistaa helposti myös pään (eroon karstasta!), korvantaustat ja kaulan.

 

Vauvan ihonhoito – pesuaineet

Meillä käytetään normaaleja pesuaineita, myös Damianin vaatteissa. Monissa pesuaineissa on zeoliittia, mikä saa Teron voimaan pahoin (sekä kiukkuiseksi haha). Haju on voimakas, kun sen on oppinut tunnistamaan. Serto on meillä ollut ainoa zeoliititon löytö.

Suihkuttelen reilusti Attitude Baby, House of Organic, raikastajaa (hajusteeton ja hypoallergeeninen!) vaatteisiin ja lakanoihin, kun puhdas tuoksu on muuttunut jo neutraaliksi. Joitain lastenvaatteita ei taas viitsi jatkuvasti pestä, esim. ulkovaatteet. Niihin on helppo suihkauttaa raikastajaa pesun sijaan.

Vauvan ihonhoito
Vauvan ihonhoito
Vauvan ihonhoito
Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *