Parvel – lämpötilaa mittaava itkuhälytin

Parvel itkuhälytin mittaa myös lämpötilaa! Ehkä paras löytö tähän mennessä. Nimittäin ”paljonko pukea vauvalle ulos” on se ikuinen dilemma.. Kirjoittelin juuri lämpöpussista juttua, löydät samasta artikkelista vähän myös listaa siitä, mitä meillä on päällä vauvalla, kun ulkoilemme 5-10 asteen pakkasessa 30-45min. Lue lisää: Lämpöpussi – paras apu kylmään talveen

Halusin löytää vain itkuhälyttimen. Jonkun, johon olisi applikaatio saatavilla. Teemme applikaatioita, joten kaikkeen on oltava arkea helpottava appi! 🙂 Muita ehtoja hälyttimelle oli myös toki laatu sekä pakkasen kestävyys jos niin voi sanoa. Selailin monia eri vaihtoehtoja ja katsoin Amazonin puolelta palautteita – siellä on yleensä kymmeniä, jopa satoja mielipiteitä ja arvosteluja!

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

 

Parvel itkuhälytin – kokemuksia

Parvel itkuhälytin erottautui edukseen Babyshopin valikoimasta. Se on nimittäin pienen pieni laite, kooltaan huomattavasti muita hälyttimiä pienempi (4.5cm x 4.5cm x 1.37cm). Kiinnostus heräsi – miten tämä oikein toimii, muistan miettineeni.

Koko Parvelin ajatusmalli perustuu siihen, että lapsi liikkuu aina ennen itkua. Näin ollen pelkkä liikkeen tunnistaminen riittää. Monesti itku on seurausta hetken hereillä olosta ja sängyssä tai vaunuissa liikkumisesta. Näin ollen Parvelin luojat ajattelevatkin, että vanhempi voi tavallaan olla jo myöhässä, kun lapsi itkee… Että itku voisi olla vältettävissä, kun reagointi tapahtuu nopeammin. Mielestäni tämä oli todella mielenkiintoinen lähestymistapa aiheeseen. Ja meillä tämä on toiminut. Ihan samoin, kuin muutenkin koitan ennakoida parhaani mukaan; syötän Damianin usein ennen pieniä merkkejä. Uskon, että näin me olemme välttyneet monilta itkuilta. Itku on kuitenkin monesti vaikeampi saada loppumaan, niin mieluummin koitan ennakoida missä voin.

 

Mistä pidimme?

 • Pieni koko, moderni ulkoasu
 • Helppo ottaa mukaan esim. matkalle
 • Toimii paristolla, ei latausta
 • Hälyttää jo ennen itkua
 • Hälyttää liikkeistä suoraan puhelimeen (laite ei pidä ääniä)
 • Liikeen herkkyystaso säädettävissä
 • Mittaa lämpötilaa (esim lomamatkoilla, kotona sängyssä sekä lämpöpussin sisällä vaunulenkeillä)
 • Tavoitelämpötilan voi säätää itse
 • Lämpötilan hälytysherkkyys säädettävissä
 • Applikaatio helpottaa käyttöä
 • Applikaatiossa mm. lämpötilan näyttäminen, uniajastin ja statistiikat
 • Toimii Bluetoothilla
 • Android ja iPhone tuki applikaatiossa

 

Mistä emme pitäneet?

 • Bluetooth yhdistää välillä hitaasti (käynnistettävä applikaatio uudelleen ja vietävä puhelin lähemmäs laitetta)
 • Applikaatio vielä kehitysvaiheessa (käännöksiä saattaa puuttua ja käyttäjäystävällisyys paikoin ontuu)
 • Laite saattaa värjäytyä esimerkiksi uudesta lämpöpussista
 • Applikaatiossa ei infoa tai opettavaa materiaalia (lapsen uni, vinkit ym…)
Jaa julkaisu:

6 Comments

 1. Tiina
  30.1.2019 / 22:47

  Hei Nina,

  Kiitos että kirjoitit tästä sillä etsiskelin juurikin Parvelista tänään aikaisemmin tietoa kun itkuhälyytin olisi hakusessa lähinnä parvekkeella nukuttamiseen. Eniten mietitytti kantomatka 40-50 metriä että onko riittävä ja kulkeutuuko singnaali seinän läpi. Onko tästä teillä kokemusta? Monissa muissa hälyttimissä kantomatka on satoja metrejä mutta meillä olisi myös toiveissa puhelimella toimiva malli ja asutaan kerrostalo kämpässä niin ei tarvita satoja metrejä mutta saisi kantaa ulkoa sisälle ja huoneesta toiseen.

 2. nappisilmat
  Kirjoittaja
  4.2.2019 / 11:26

  Heippa Tiina! 🙂 Meillä käytetään myös parvekkeella ja toimii hyvin. Lisäksi asutaan varmaan noin 100 vuotiaassa talossa, joten kiviseinät ovat todella paksut. Ei ole ollut signaalin kanssa mitään ongelmia koskaan.. Huom! Jos laitteen yhdistämisessä kestää (kännykkä hakee laitetta pitkään applikaatiossa), niin sulje applikaatio ja käynnistä se uudelleen. Bluetooth laitteissa on aina joskus tätä samaa, kun yhteys on luotu, niin ei ole meillä ikinä yhteys poikennut tai pätkinyt 🙂

 3. Tiina
  6.2.2019 / 14:17

  Kiitos Nina! Nyt on ensimmäiset päiväunet Parvelin kanssa takana ja hyvin toimi yhteys parvekkeelta ? Poika nukkui hyvin ja ehkä liiankin hyvin kun piti käydä vähän väliä tarkastamassa että hengittää kun ei tullut mitään liikeilmoituksia puhelimeen.. siihen tarkasteluun se sitten heräsi ? Ehkä huomenna pystyn rentoutuun ja luotan että laite kyllä ilmoittaa kun herätään ??

 4. nappisilmat
  Kirjoittaja
  13.2.2019 / 15:05

  Joo ja muista että voit säätää liiketunnistimen herkkyyttä! 🙂 Se löytyy asetuksista… Voi valita kuinka herkästi hälyt tulee, mikä on ihan kätevä myös. Käytössä sitten oppii minkä asetuksen ottaa, että mikä sopii omaan arkeen. Meillä heilutaan niin paljon, että ei valita herkintä asetusta. 🙂

 5. Maija
  11.3.2019 / 15:19

  Reagoiko tää laite myös ääneen vai pelkästään liikkeeseen?

 6. nappisilmat
  Kirjoittaja
  12.3.2019 / 13:41

  Vain liikkeeseen! Toiminta perustuu juuri siihen, että lähes poikkeuksetta vauvoilla on ensin liikettä ennen esim itkua.. 🙂 Ja aika nopeasti oppii, miten herkäksi laitteen säätää, ettei tarvitse ”turhaan” juosta joka liikahduksesta tarkistamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *