Maxi-Cosi Marble i-size turvakaukalo

KMaxi-Cosi on tuonut jo kaksi todella edistyksellistä turvakaukalouutuutta markkinoille tänä vuonna; Marblen ja Coral turvakaukalon, josta lisää tietoa täällä: Maxi-Cosi Coral i-Size turvakaukalo.

Maxi-Cosi Marble i-Size turvakaukalo – kokemuksia

Maxi-Cosi Marble turvakaukalo kuuluu tosiaan avattavat turvakaukalot -ryhmään, eli turvakaukalon saa venytettyä normaaliasennosta myös lähes makuuasentoon. Tämä toiminto tuo joustavuutta niin arkeen, kuin automatkustamiseenkin (jälkimmäinen vain turvakaukaloissa, jotka saa auki myös ajon aikana). Asento turvakaukalossa on normaalisti melko tiivis, eikä vastasyntynyttä suositella pidettävän montaa tuntia putkeen turvakaukalossa. Kun turvakaukalon saa auki, vauva voi makoilla turvakaukalossa lähes makuuasennossa ja näin olla paljon mukavammin. Tarkkaa aikamääritelmää ei ole annettu, paljonko tämä asennon muutos vaikuttaa tuohon aiemmin mainittuun suositukseen, mutta yleisesti voisi sanoa, että vauvalla on parempi olla avoimessa makuuasennossa. Moni vauva myös viihtyy paremmin kyydissä, kun turvakaukalo on avattuna lähes makuuasentoon.

maxi-cosi marble turvakaukalo

Muut avattavat turvakaukalot:

Cybex Cloud Z i-size turvakaukalo

Cybex Cloud Z i-size turvakaukalo on myös avattava, mutta ei aukea autossa, mikä tuokin kyseiselle turvakaukalolle suuren miinuksen. Turvakaukalon saa vain auki vaikka kauppareissuilla, kun kaukalo on kiinni vaunuissa. [Lue arvostelu: Cybex Cloud Z i-Size turvakaukalo]

Joie i-level i-size turvakaukalo

Joie i-level i-size turvakaukalo aukeaa sekä vaunurungossa / ollessaan irti telakasta, että autossa. Itse suosimme kuitenkin Maxi-Cosi merkkiä, sillä kyseinen brändi on tehnyt turvalaitteita autoon vuosikymmeniä, toisin kuin varsin uusi Joie, joka varsin uusi brändi. Koemme myös, että Maxi-Cosin kankaat ovat paremmat. [Lue arvostelu: Joie i-level turvakaukalo]

Nuna Arra i-size turvakaukalo

Nuna Arra i-size turvakaukalo aukeaa sekä vaunurungossa / ollessaan irti telakasta, että autossa. Varsin uusi brändi esim. Maxi-Cosiin verrattuna, kaikki valmistus Kiinassa. Joie ja Nuna hyvin identtiset, koska sama omistaja. Emme pidä lapsen asennosta Nuna Arra turvakaukalossa (leuka rinnassa), emme voi suositella tätä turvakaukaloa.

Maxi-Cosi Marble i-size turvakaukalo

Maxi-Cosi Marble i-size turvakaukalo on hyväksytty uusimman i-Size standardin mukaan. Se on todella turvallinen ja käytännöllinen turvakaukalo. Tähän mennessä kenties se paras turvakaukalo kaikista! Saman merkin Coral on myös kova haastaja, mutta ratkaisee vähän eri ”ongelman” (paino), joten ei suoraan verrattavissa Marbleen. Maxi-Cosi Marble turvakaukalo sopii käytettäväksi vastasyntyneestä alkaen, ja jopa 85cm asti. Näin ollen jopa 13kg saakka.

 

Millä perustein valitsemme suosikkituotteemme? Lue kriteerit täältä.

Jälleenmyyjän sivut ja kauppa: Lastentarvike (linkki menee suoraan meidän kuvien väriseen malliin)

Maxi-Cosi Marble i-Size turvakaukalo – mistä erityisesti pidämme?

Materiaalit – Maxi-Cosi on tehnyt turvakaukaloita ja turvaistuimia jo vuosikymmeniä, joten kankaat ovat aina kestävät ja vahvat. Coral turvakaukalon kangas on pehmeää, huomattavasti pehmeämpi, kuin esim. Maxi-Cosi Pebble Pro turvakaukalo.

Telakka mukana – Telakka kuuluu hintaan.

Avautuu myös autossa – Maxi-Cosi Marble turvakaukalo on ns. avautuva turvakaukalo, eli sen saa venytettyä auki lähes makuuasentoon. Marble aukeaa myös autossa, eli pidempikin ajomatka sujuu mukavammin vauvan ollessa lähes makuuasennossa. 3 eri tasoa; normaali asento, makavaampi asento ja lähes suora makuuasento.

Helppo asentaa – Maxi-Cosi Marble telakka (tulee turvakaukalon mukana) on helppo asentaa, turvakaukalo asettuu telakkaan vaivatta, toisin kuin vaikka tässä mielessä inhokkimme Cybex Cloud Z i-Size turvakaukalo.

Suuri kuomu – Kenties yksi suurimmista kuomuista tähän mennessä! Ulottuu lähes vauvan jalkoihin asti, ja näin riittävän pitkälle esim. autossa suojaamaan auringon säteiltä ja turhalta lämmöltä.

Mukava asento – Kokeiltu vastasyntyneellä! Moni ei pysty kokeilemaan turvakaukaloita oman lapsen kanssa, kuitenkin kaikki turvakaukalot eivät ole samanlaisia ja joissain asento voi olla hyvinkin erikoinen… Tässä mm. leuka pysyy hyvin ylhäällä, eikä painu rintaa vasten, mikä voi lisätä tukehtumisvaaraa. Avattuna vauva on lähes makuuasennossa / suorassa asennossa, joten näyttää kyllä todellakin aivan täydelliseltä.

Käytännöllisyys – Maxi-Cosi Marble i-Size turvakaukalo on hyvä esimerkki, siitä, että suunnittelussa on todella huomioitu vanhemmat ja kiireinen arki. Joskus kauppareissut venyy tai autossa ollaankin pidempi aika, mitä suunniteltiin. Avattava turvakaukalo on pelastus näissä tilanteissa, kun tietää, että vauva on mukavasti kyydissä.

Hinta – Järkevä hinta, ottaen huomioon ominaisuudet ja sen, että telakka tulee turvakaukalon mukana.

Maxi-Cosi Marble turvakaukalo – mistä emme pidä?

Ei turvavyökiinnitystä – Ei sovellu esim. taksilla matkustamiseen tai matkustamiseen, sillä kaukaloa ei saa kiinni ilman telakkaa.

Paino – Maxi-Cosi Marblen paino jää valitettavasti vielä turhan suureksi (5.7 kg). Meillä mennään tosin monesti vaunuilla, joten emme koe niin suureksi ongelmaksi.

Turvakaukalon kokonaiskoko – Vaikka iso plussa tulee avattavuudesta, samalla tämä turvakaukalo saa meiltä miinusta isohkosta kokonaiskoosta (hyvin saman kokoinen ulkomitoiltaan kuin Coral). Me tulemme varsin harvoin kantamaan tai edes nostamaan koko kaukaloa sisuksineen, joten tämä ei kuitenkaan meille paina turvakaukalon valinnassa.

3-piste vyöt – Maxi-Cosi Coral i-Size turvakaukalo on huipputurvallinen MUTTA me suosimme yleensä 5-piste vöitä, sillä ne tuntuvat jotenkin turvallisemmilta ja ne saa kiristettyä helpommin riittävän tiukalle. 3-piste vöiden kanssa saa olla todella tarkkana, että oikeasti vyöt ovat kireällä, myös toppavaatteiden kanssa! Jos vastasyntynyt jää kovin syvälle turvakaukaloon, jää vöiden ja lapsen väliin helposti tyhjää tilaa. Kaikki tyhjä tila ja liikkumavara tarkoittaa isompaa liikettä mahdollisen kolarin tai äkkijarrutuksen sattuessa. Onneksi Maxi-Cosi Marble on varustettu todella muhkeilla pehmusteilla, joten pieni vastasyntynyt ei uppoa turvakaukalon syvyyksiin. Lisäksi vyöt liukuvat hyvin.

Kuomu osuu kantokahvaan – Kuomu on todella suuri ja riittävän jämäkkä, mutta sivukappaleet nappaavat helposti kiinni kantokahvaan. Samoin etulippa ottaa kantokahvan tarttumiskohtaan kiinni. Ei varsinainen ongelma, mutta kuomun avaus kantokahvan ollessa normaaliasetuksella (kantoasetus) vaatii kaksi kättä.

Maxi-Cosi Marble i-Size turvakaukalo – käyttöikä, koko, mitat ja turvallisuus

Turvallisuus: UN R129/03 (i-Size). ADAC turvallisuuspisteitä ei saatavilla.

Käyttöikä: 40 – 85 cm, max. 13 kg (syntymästä noin 12 kk, jopa yli (Damian painoi vielä 18kk alle 13kg…))

Paino: 5.7 kg

Turvavyökiinnitys: Ei

Mitat: Valmistajan sivuilla tarkat mitat ihan joka suunnasta (auki ja kiinni), Maxi-Cosi.

Niskatuki: Päätuen säätö (7 -portainen).

Avausmekanismi: Selkänojaa voidaan kallistaa (3-asentoa)!

 

Nappisilmät suosittelee: katso myös muut kategorian ”Turvakaukalot” tuotteet.

maxi-cosi marble turvakaukalomaxi-cosi marble avautuva turvakaukalomaxi-cosi marble turvakaukalomaxi-cosi marble i-size turvakaukalo

Jaa julkaisu:

4 Comments

 1. Anna
  15.7.2021 / 13:02

  Moi!

  Käytittekö kaukaloa ollenkaan rattaiden kanssa? Kävimme testailemassa tätä liikkeessä Bugaboo Fox 2:sen kanssa ja kaukalo heilui jonkin verran ollessaan kiinnitettynä rattaisiin. Myyjä totesi, että näin voi tosiaan käydä vaikka adapteri olisikin oikea- nyt jäi vain ihmetyttämään, oliko kyseessä maanantaiversio vai onko tämä tyyppi vika 🤔

 2. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  22.7.2021 / 19:57

  Moikka! Laitoitkin jo viestiä tästä IGssä 🙂 Eli tosiaan monissa avautuvissa kaukaloissa on tämä kurja ”vika” ja niissä on usein hieman liikkumista havaittavissa. Kannattaa aina kokeilla kaupassa kaksi eri kaukaloa samasta mallista tai eri adapteriparit varmistaakseen onko kyse yleisestä viasta vai maanantaikappaaleesta…

 3. Milka
  19.8.2021 / 15:34

  Tuntuu erikoiselta moitteet Joiea valmistajana kohtaan ottaen huomioon, että vain pari vuotta sitten vastaavasti Joie oli stooreissasi poikkeuksellisen paljon esillä ja välitit istuimia Suomeen. Muistan kun erityisesti kehuit materiaalivalintoja. Hassua miten mieli on muuttunut, mikä sinänsä on toki ok. Mustakin Maxi-cosi valmistajana on yksi parhaista.

 4. Nappisilmät
  Kirjoittaja
  24.8.2021 / 13:08

  Tottakai mieli voi muuttua, kun uusia tuotteita tulee markkinoille! Samoinhan käy myös esimerkiksi vaunuissa – jokin meidän ehdoton suosikkimme vuoden takaa ei yhtäkkiä enää olekaan se paras ja suosikki, kun toinen parempi tuote tulee markkinoille. Näin se vain menee, kun kyseessä on reaaliaikainen testaus ja suosittelu. 🙂 Joie signature line kankaat ovat normaaleja kankaita paremmat, eli kyllä, Joie signature kankaat olivat silloin huippuhyvät. Siitä on jo pian pari vuotta aikaa, eli kankaatkin kehittyy ja uusia kilpailijoita tulee tässäkin mielessä markkinoille. Nämä uudet MCn kankaat vain päihittävät Joien basic kankaat juuri tällä hetkellä. Tällä alalla on kova tunku eli koko ajan tulee jotain uutta joltain merkiltä. Täydellistä tuotetta ei löydy, kun jokin voi olla aivan mahtava, mutta saada meiltä miinusta yhdestä kategoriasta. Näinkin voi käydä. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *