Näin imetys sujuu nyt 3kk kohdalla…

3kk imetystä takana ja toivottavasti monta kk vielä edessä! Toivon todella, että kaikki sujuu yhtä hyvin kuin nyt ja voin imettää Damiania seuraavatkin kuukaudet. Rintamaidosta lapsi saa niin huikeasti tärkeitä vitamiineja ja ravintoaineita. Myös vastustuskykyä parantavia ja ylläpitäviä ainesosia. Ja toki imetys on meille ollut myös ihana keino luoda sidettä ja yhteyttä toisiimme. Jotenkin ihanaa, miten luontevalta se tuntuukaan, etenkin nyt kun hommaan on jo tottunut ja kipuiluja ei ole ihan niin paljoa.

Näin imetys sujuu nyt 3kk kohdalla…Näin imetys sujuu nyt 3kk kohdalla…

Tosiaan edelleen kärsin jonkin asteisista haavaumista etenkin toisessa rinnassa. Vasemmalla puolella imettäminen on ajoittain hieman tuskallista, mutta sinnittelen vain aina seuraavaan kuukauteen. Joku sanoi, että kaikki helpottuu 3kk kohdalla. No, ehkä sitten 4kk kohdalla minun kohdallani. 🙂 Onneksi olen välttynyt rintatulehdukselta kuitenkin! Olen kyllä ollut super tarkka hygieniasta (kertakäyttöiset liivinsuojat ja hyvä käsihygienia sekä pumpun osien päivittäinen sterilointi koneessa) ja pitänyt rintakehän alueen lämpimänä (on sitten urbaanilehgenda tai ei, että tällä on jotain yhteyttä rintatulehdukseen). Rintakumista ei ole apua viiltelyyn, ei myöskään rasvoista, jotka tuntuvat pitävän liikaa kosteutta rikkoutuneen ihon alueella. Parhaana apuna kipuun ja arkuuteen on ollut ilmakylvyt, Aventin muoviset suojat ja pumppaaminen. Kaalinlehtiviritelmiin en ole suostunut. 😀 Jotenkin menee jo aivan yli hilseen. Muutenkin olo ajoittain kuin lypsylehmällä, siihen vielä jotain ruokaa liiveihin (jotka nekään eivät ole kovin mahtavat) niin ei hittolainen.

Pumppaaminen onkin sitten yksi homma lisää, huh, sanon minä. Olen todella tyytyväinen, että imetys sujuu, mutta onhan pumppaamisessa kyllä aika homma! Itse kun pumppaan vielä tosiaan säästääkseni toista rintaa ja siihen päälle koitan vielä saada jotain maitoa jemmaankin. Pääsääntöisesti yritän saada sen 1 x 90-120ml maitoa pakkaseen joka päivä. Maidon säilön MAMin muovisiin purkkeihin. Se tuntuu jotenkin helpoimmalta vaihtoehdolta. Sulattaminenkin on helppoa (jääkaappi) ja lämmitys nopeaa (MAMin maidonlämmittäjä), kun ei tarvitse säätää pussien tms kanssa.

Koitan jaksaa panostaa myös ergonomiaan. Sitä huomaa monesti olevansa ihan ihme asennoissa (mitä et tekisi lapsesi eteen, you know..) ja sitten sattuu niska ja selkä… Pieni Mama Polka verkkokaupasta tilattu imetystyyny on kätevä ja ei vie puolta sohvaa (sama firma, josta tilasin IG Storyssa monesti vilahtelevan lämpöpussin, lue lisää: Lämpöpussi – paras apu kylmään talveen). Keksin myös, että sitä voi käyttää motorisiin harjoituksiin. Mahallaan olon ohella vauvan voi asettaa tyynyn päälle ja käännellä häntä toiselta sivulta toiselle. Eri asennot kehittävät motorisia taitoja!

Mitä niksejä olette käyttäneet haavaumien tai vastaavien hoitoon? Koska kivut ovat helpottaneet?

Näin imetys sujuu nyt 3kk kohdalla…

Meidän imetystyyny on kuosia ”Boho Royal Arrows”, samaa, kuin unipesäkin…Lue lisää: Unipesä – arjen pelastaja

Grandma Dana´s Hen imetystyyny, Mama Polka
Damianin neule, Lindex
Äidin vaaleanpunainen neule, Lindex

Näin imetys sujuu nyt 3kk kohdalla…Näin imetys sujuu nyt 3kk kohdalla… Näin imetys sujuu nyt 3kk kohdalla…

Jaa julkaisu:

22 Comments

 1. Anni
  16.2.2019 / 16:51

  Lämminvesihauteet! Näillä hoidetaan meillä sairaalassakin 🙂 Pieni minigrip-pussi, johon reikä ns toiselle sivulle, johon rinnanpää mahtuu. Sitten lämpimällä vedellä kasteltuja vanulappuja pussiin, rinnanpää vanulappuja vasten pussi kiinni ja liivit päälle. Terv. kätilö

 2. Teresia
  16.2.2019 / 17:05

  Heipsan!
  Ihan ekaks, sun kirjoituksia on aivan ihana lukea ♥️. Oma poika on 10kk ikäinen ja imetän edelleen. Sairaalasta kotiuduttiin niin, että mun rinnanpäät ei kestäny imetystä yhtään, ilman että vertatihkui, onneksi pumppaaminen onnistui. Ilmakylvyt oli tehokkaita, mutta tehostin niitä sitruunalla, hieroin siis sitruunaa haavaumiin ja ilmakylvyt päälle, niin imetys onnistui taas viikonpäästä?.

 3. Lilli
  16.2.2019 / 20:29

  Lanoliini auttaa haavaumiin, tai ainakin miulla auttoi imetyksen alkutaipaleella, nyt imetystä takana 5kk. Ja vinkkinä, jos sattuu tulemaan sitkeä tiehyttukos, niin se jääkaappikylmä kaalinlehti (pikkasen kun vielä haarukalla raaputtaa auki sitä lehteä) oikeasti auttaa. Mie olin skeptinen, mut jouduin nöyrtymään, kun ei pelkästään lämpö, hieronta, imetys tsiljoonassa eri asennossakaan saanut sitä tukosta pois. ?

 4. Sanna
  17.2.2019 / 00:05

  Moikka. Mulla helpottui kun siirryin kertakäyttöisistä liivinsuojista kankaisiin! Niitä vaan ostaa tarpeeksi monta paria ja pesee tiuhaan tahtiin. Paljon hellemmät herkälle iholle. Tsemppiä imetykseen, ja toivotaan että vaivat loppuu ja saatte keskittyä vaan siihen imetyksen ihanuuteen <3

 5. Heidi
  17.2.2019 / 11:35

  Ymmärrän mietteesi kaalinlehtiä kohtaan(samat ajatukset oli itselläkin), mutta hitto vie kun ne toimii oikeasti kuumotukseen ja haavaumiin :DD kiitos ihanasta blogistasi, hyvää vertaistukea ja vauvantarvike vinkkejä!

 6. Marika
  18.2.2019 / 10:31

  Mulla kipuiluun auttoi lansinoh – voide ja bepanthen. Yritin myös välttää päivän ajan kipeästä tissistä imettämistä, eli kun imetin, samaan aikaan pumppasin kipeästä rinnasta. Tsemppiä!

 7. Mrjo
  18.2.2019 / 12:49

  Ne haavat pitäis pitää ihan kokoajan kosteana, muuten ne aukeaa joka kerta uudestaan. Mulla auttoi kun minigrippi pussiin leikkaa toiselle puolelle reijän joka peittää kunnolla koko nännin ja sinne kuumalla vedellä kastettu haavataitos sisälle. Vaihtaa usein ja voi pitää vaikka koko päivän. Tai monta päivää. Maito myös auttaa, jos puristaa sitä haavakohtiin. Mulla auttoin parhaiten ja nopeaa tuo minigrip pussi juttu 🙂

 8. Nina
  19.2.2019 / 12:39

  Moikka! Itsellä on 2,5kk:n ikäinen poika ja myös imetys sattuu. Pojalta on leikattu nyt ylähuulen jänne ja kielijänne, tämä helpotti pahimpaan kipuun. Leikkauksen jälkeen kieltä venytellään ja jumpataan. Kuitenkin imuote on yhä suppeahko ja ilmeisesti lihakset jumissa väärän imuotteen vuoksi, niin olemme seuraavaksi menossa osteopaatille hoidattamaan jumeja kuntoon. Muita vaihtoehtoja tämän jälkeen on sitten esim.fysioterapia, toimintaterapia. Mulla myös toinen rinta kipeytyy herkemmin kuin toinen. Äh. Mutta periksi en anna, ainakaan vielä. 🙂

  Jos haluat eri asiantuntijoiden nimiä tai muuten vaan kirjoitella aiheesta, niin saa laittaa viestiä. Tosi hienosti oot jaksanut kivusta huolimatta!

 9. nappisilmat
  Kirjoittaja
  25.2.2019 / 11:07

  Okei voi hitsi! Onko sulla ollut toinen täysin kivuton jossain kohtaa? Mulla nyt niin… Periksi en anna myöskään, sinnittelen näin jos pakko on!
  Onkohan noilla sun tietämillä asiantuntijoilla vain live vastaanotto? Kun asutaan Tallinnassa… 🙂 Kiitokset kommentista ja vinkeistä!

 10. nappisilmat
  Kirjoittaja
  25.2.2019 / 11:08

  Joo ton maitoniksin oonkin kuullut, mutta toisaalta voiko haava sitten olla kans liian kostea jos esim muhii liivin alla eikä saa ilmaa? Kun ei voi aina nakuna pomppia 😀 Ootko tällaisesta kuullut?

 11. nappisilmat
  Kirjoittaja
  25.2.2019 / 11:09

  Kiitokset kommentista ja vinkeistä! Joo kans antanut taukoa toiselle ja pumpannut vaan. Sillä saan vähän parempaan kuntoon.. Voiteet ei oo mulla auttaneet jotenkin yhtään :/

 12. nappisilmat
  Kirjoittaja
  25.2.2019 / 11:09

  Kiitokset vinkeistä! Okei eli pitäisi sitäkin kokeilla.. Ruokaa liiveihin 😀 Kaikkea sitä joutuukin, mutta mitä sitä ei lapsensa eteen tekisi haha. Kiva kuulla, että viihdyt täällä blogissa <3

 13. nappisilmat
  Kirjoittaja
  25.2.2019 / 11:10

  Okei onpa mielenkiintoista! Oon aina käyttänyt kertiksiä ja niissäkin on paljon eroja! Aventit olleet nyt viimeisimpänä käytössä… Mitä kangasta tarkalleen ottaen käytät sitten? Pesetkö koneessa vai käsin?

 14. nappisilmat
  Kirjoittaja
  25.2.2019 / 11:11

  Eikö tukoksissa pitäisi olla niitä patteja? Jotenkin en usko et se vaivaa… Tai no, tiedä näistä.. Mutta voiteet ei jotenkin oo toimineet hittolainen. Ehkä joudun ton kaalihomman kokeilee hemmetti 😀

 15. nappisilmat
  Kirjoittaja
  25.2.2019 / 11:13

  Kiitos, ihana kuulla <3 Hui apua sulla oikein verta tullut, mulla ei onneksi ihan niin pahat.. "vaan" viiltelyä, onneksi nyt pitkään toinen ollut jo kunnossa edes. Mä testaan ton sitruunan, oon kuullut siitä! Oisko se se C vitamiini mikä siinä auttaa.. Eikö kirvele hurjasti? :O

 16. nappisilmat
  Kirjoittaja
  25.2.2019 / 11:13

  Okei kiitos, laitatteko tän jälkeen voidetta vai ilmakylpy? Kiitos avusta!

 17. Sanna
  26.2.2019 / 10:29

  Mulla oli muistaaksi käytössä Aventin kestoliivinsuojia. Ainakin apteekista ja Prismasta löytyi 🙂 niitä voi pestä myös koneessa!

 18. Omppu
  27.2.2019 / 12:32

  Heippa! Ihan mielenkiinnosta kysyn, vaikuttaako sulla rintaimplantit imetykseen tai vaikuttiko esimerkiksi maidonnousuun? Mulla vaikutti nimittäin :/

 19. nappisilmat
  Kirjoittaja
  28.2.2019 / 11:51

  Heippa! Ei millään tavalla ole vaikuttanut.. onneksi! En ole vielä kuullut, että kellään olisi, olet ensimmäinen. Harmi kuulla, että on vaikuttanut 🙁

 20. nappisilmat
  Kirjoittaja
  28.2.2019 / 11:51

  Okei kiitos vinkistä, mulla ollut niitä kertiksiä vaan toistaiseksi..

 21. Kaisu
  5.3.2019 / 14:41

  Heippa, mulla auttoi nännin haavaumiin apteekista saatavat Mepilex transfer-haavalaput, haavat parani nopeammin, kun ei hangannut kankaaseen. Tsemppiä imetykseen! Täällä oli tuskaset ekat 4kk , mutta sen jälkeen menikin niin hyvin, että imetys jatkui puolitoista vuotiaaksi ?

 22. nappisilmat
  Kirjoittaja
  6.3.2019 / 12:28

  Kiva kuulla, että loppu hyvin kaikki hyvin! Kiitos vinkistä, moni suositteli näitä lappuja! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *