Näitä taitoja osaamme nyt – Damian 6kk

6kk vauva ja taidot kehittyy ihan hurjaa vauhtia, niin hurjaa, ettei vanhemmat pysy edes perässä! Meillä puhutaan ihan hirveästi jo, päristellään ja kikatetaan. Tuntuu, kuin uusia taitoja tulisi ihan joka päivä! Meille ei vielä ole tullut haikeaa mieltä, siitä, että se aivan minivauva-aika on takana. Monesti nimittäin kuulee puhuttavan, siitä, miten monilla vanhemmilla tulee jonkin tason haikeus, kun lapsi kasvaa niin nopeasti ja toukka-aika on kaukana historiassa.

Muita aiempia julkaisuja samasta aiheesta:

Vauvan ensimmäinen kuukausi

Näitä taitoja osaamme nyt – Damian 3kk

Mitä päälle vauvalle: Maaliskuu, Damian 4kk

Näitä taitoja osaamme nyt – Damian 5kk

Ihana body, jossa villieläimiä, Lindex 
GOTS -sertifioitua puuvillaa (95% puuvilla)
Lue lisää:
Lastenvaatteet – luomupuuvilla, GOTS ja öko-tex
Lindex vastaanottaa vaatteita uusiokäyttöön ja kierrätykseen

6kk vauva ja taidot – Lista taidoista, mitä meillä on nyt opittu, kun Damian on reilu 6kk:

 • Lelut ovat mahtavia ja niille on aivan mahtava jutella (tai huutaa)!
 • Isin kutitukset ovat maailman paras juttu. Isän kanssa riehutaan ihan selkeästi, äidin kanssa ollaan rauhallisemmin (ei mm. rajua naamasta kiskomista, kuten isän kanssa heh).
 • Hekotuskohtaukset eivät ole ihan jokapäiväistä herkkua, mutta joka viikkoista ainakin. Aivan parasta!
 • Vatsallaan ollaan paljon, muttei meillä ole vielä noustu kontalleen tai mihinkään punnerrusasennon kaltaiseen taidonnäytteeseen. Kädet suoristuvat lähes suoriksi mahalla ollessaan, mutta peräpää tuntuu nousevan vielä etuosaa ylemmäs. Tahto liikkua on niin kova, että välillä vatsallaan heiluminen menee ihan ”yli” ja on pakko ottaa pieni jäähy väliin.
 • Damian seuraa jatkuvasti ympäristön tapahtumia; liikennettä, koiria, vanhempia, ääniä ja toki ohi kulkevia muita ihmisiä. Välillä vieraat saavat hymynkin, vierastuksesta ei ole meillä vielä tietoakaan.
 • Kädet kurkottavat vauhdikkaasti kohdetta päin – Damian alkaa selkeästi jo ilmaisemaan, minkä lelun haluaa tai mihin haluaa koskea. Kaikkeahan siis on toki pakko koskea ja maistaa! 😀
 • Hampaita ei ole vielä tullut, saa nähdä koska ensimmäiset helmet alkaa pilkottaa.
 • Puhe on muuttunut selkeämmäksi. Ma-ma-ma-ma on yksi suosituimmista jutuista, samoin nnä-nnä-nnä-nnnähh ääntely. Höpöttely siis sisältää jo tunnistettavia äänteitä, eikä ole aina vain epämääräistä mongerusta. 🙂
 • Damian haluaa jo hirveästi istua, ja välillä pomppiakin seisten. Hirveä halu jo liikkua ja olla siis pystyssä!
 • Ensimmäinen ”äiti” saatiin vahingossa videolle. Oli niin selkeä pari kertaa videolla, että ihan hirvitti. 😀 Kai sen on oltava vahinko edelleen, kuulosti vain tosi hassulta!!
 • Damian itkee todella harvoin. Jos hän haluaa jotain, eikä ole oloonsa tyytyväinen, hän alkaa narista ja korottaa ääntään toistaen samaa äännettä (kunnes saa huomiomme). Jännä, miten tällaiset eri kommunikaation taidot kehittyy koko ajan!
 • Nukahtaminen on ajoittain vaikeampaa, kun ennen. Sängyssä pyöritään ja hyöritään väsyneenä litistäen naamaa tai päälakea pinnasängyn reunapehmusteeseen. Posket punaisena tuhistaan, kunnes jossain kohtaa uni tulee. Kaiketi se kaikki liikkuminen ja uudet taidot saavat välillä aikaan vähän kierroksia ja rauhoittuminen on aiempaa vaikeampaa. Silti nukahtaminen onnistuu yleensä noin 10 minuutissa, mikä mielestämme ei ole lainkaan pitkä aika!
 • Dream feed (noin klo 23 syöttö, kun lapsi on unessa/puoliunessa) alkaa pikku hiljaa jäädä pois ja Damian nukkuu noin 19.30-3.30, syö ja nukahtaa uudelleen. Yleensä heräämme 6 aikaan, joskus harvoin 7 (hurraaa!!).

vauva 6kk ja taidot ryomiminen vauva 6kk ja taidot vauva 6kk ja taidot vatsallaan

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *