Baby Shower lahjat – yli 20 lahjaideaa

Baby Shower lahjat ja lahjavinkit sinulle, joka mietit, mitä ihmettä ostaa Baby Shower lahjaksi?! Enkä ihmettele, että aihe voi aiheuttaa hieman päänvaivaa. Etenkin lapsettomana sitä on todella vaikea löytää jotain oikeasti hyödyllistä, mieluista ja tarpeellista. Muistan miettineeni itse samoja kysymyksiä. Nyt kun esikoinen on mahassa ja matkalla, ja omat Baby Showerit lähestyy, ajattelin jakaa muutamia lahjavinkkejä. Keräsin listaan sellaisia tuotteita, joita harvoin on liikaa (ei siis huolta siitä, onko perheellä jo kyseiset hankittuina) ja joista löytyy mahdollisimman paljon eri värejä. Lisäksi kyseessä on monesti niitä arjessa todella hyödyllisiä tarvikkeita.

Kaikki tuotteet ovat suomalaisten yritysten tuotteita – siispä kotimaisuus vahvasti esillä!

Baby Shower lahjat #1: Vaunuverhot & Vaunutarvikkeet

Vaikka et tietäisi tarkalleen lahjan saajan vaunujen merkkejä, vaunuverho on silti helppo lahja ostaa. Vaunuverhot kun ovat yleensä suunnilleen samaa kokoa ja värejäkin on useita erilaisia. Vaikka perheellä jo olisikin vaunuverho, harvemmin sitä ostaa sattumalta aivan samaa. Voit kysellä vaunujen väriä ja miettiä sopivaa verhoa tai ostaa jonkun neutraalimman ”vauvavärin”, kuten harmaan.

Muista: osta myös vaunuverhon pidikkeet/renkaat mukaan. Monesti nämä ei kuulu pakkaukseen (meidän Baby Wallabyn vaunuverhoon kuului myös pidikkeet). 

Lue myös: Löysimme vihdoin vaunuklipsit!

 

Baby shower lahjat – yli 20 lahjaideaa Baby shower lahjat – yli 20 lahjaideaa

Musta vaunuverho (saatavilla eri väreissä – raidoilla ja ilman) Baby Wallaby
Vaunut, Mima – katso aiempi laajempi julkaisu vaunuista täältä & täältä

Vaunutarvikkeita on vaikka miten paljon – jälleen myös niitä, joihin vaunujen merkki ei vaikuta. Itse tilasin esimerkiksi vaipanvaihtoalustan Babyshop, joka tarjoaa pehmeän ja hygieenisen alustan lisäksi myös säilytystilaa vetoketjullisten taskujen muodossa. Julkisten tilojen alustoja ei kuitenkaan putsata jatkuvasti ja joskus vaipan joutuu vaihtamaan lennossa jossain penkillä.

Vilttejä, peittoja ja täkkejä tarvitaan aina! Ihania ja laadukkaita tuotteita on tarjolla paljon – kaikkiin eri budjetteihin. Pyri kuitenkin panostamaan laatuun, jos mahdollista. Viltti kulkee pitkään mukana, jopa monta vuotta – niin vaunuissa, lastenhuoneessa, kuin turvakaukalossakin.

Lue myös: Vauva & matkustus – 5 asiaa aina mukana

Baby shower lahjat – yli 20 lahjaideaa

Vaalea trikoopeitto, 100% puuvillaa, Baby Wallaby
Vaaleansininen ohut peitto, Gucci (tämä ainut ei-suomalainen yritys tässä julkaisussa)

Tutit ja tuttinauhat ovat aina tarpeen. Valitettavasti etenkin ensimmäisiä katoaa helposti, joten niitä on harvoin liikaa. Tuttinauhoja saa todella ihania ja persoonallisia – me ostimme muun muassa suomalaisen yrityksen nahkaisia tuttinauhoja eri väreissä. Pieni kuola ei sotke ja materiaali on kestävää!

Baby shower lahjat – yli 20 lahjaideaa

Tuttinauhat & ruokalaput, Baby Wallaby
Elodie Details tutit, Babyshop

Baby Shower lahjat #2: Vauvan vaatteet – mikä koko valita?

Apua, mitä kokoa ostaa?! En ihmettele, että aihe mietityttää. Nimittäin moni uusi äitikin ostaa useampia eri kokoja – just in case. Koskaanhan ei tiedä minkä kokoinen vauva syntyessään on.

Baby shower lahjat – yli 20 lahjaideaa

 

Kaupoissa myydään jopa 50cm vauvan vaatteita, mutten suosittelisi  näitä ostamaan lahjaksi. Valitse enemmin koko, joka taatusi menee joka kokoiselle vauvalle. Ei ehkä heti, mutta myöhemmin, kun alun viikot ovat ohi. Suosi esim. kokoja 56cm, 62cm ja 68cm. Jos vaatteissa on paljon vetoketjuja tai saumoja, muutenkin ne soveltuvat paremmin sitten hieman ensimmäisten viikkojen jälkeiselle ajalle.. Käännettävät hihat ja lahkeensuut ovat parhaimpia ja menevät pidemmän aikaa!

Pipoissa ja hatuissa vastasyntyneen koko on yleensä 37-38cm, mutta monesti näkee myytävän yli 40cm pipoja. Meillä 44cm koko oli sopiva vasta noin 6kk iässä.

Vinkki: Monilla vanhemmilla voi jo olla paljon vaatteita jemmassa, mutta harvemmin erikoisempia kappaleita, kuten merkkivaatteita tai vaikkapa unihaalareita! Monilla on paljon bodyja, hihoilla ja ilman, sekä sukkahousuja ja housuja.. 

Baby shower lahjat – yli 20 lahjaideaa Baby shower lahjat – yli 20 lahjaideaa Baby shower lahjat – yli 20 lahjaideaa Baby shower lahjat – yli 20 lahjaideaa

Rakastamme Muumeja – kuten huomaa! 
Pitkähihainen Muumi Leikki -body 56-86cm, Martinex
Muumi Puuhat -pyjama, valkoinen 56-86cm, Martinex
Muumi Puuhat -haalari, valkoinen 56-86cm, Martinex 

Pikku Myy – pehmolelu löytyi omien vanhojen lelujen kätköstä

Baby Shower lahjat #3: Lastenhuone & Kylpyaika

Vaikket tietäisi lastenhuoneen tyyliä, tai et uskaltaisi ostaa mitään sisustustarviketta, säilytystarvikkeet ovat monesti tarpeen kaikille! Nätit korit käyvät moneen, ja jollei lastenhuoneeseen, niin vaikka sekä Baby Shower -juhliin, että arkeen sitten myöhemmin.

Baby shower lahjat – yli 20 lahjaideaaBaby shower lahjat – yli 20 lahjaideaa Baby shower lahjat – yli 20 lahjaideaa

Valkoinen teräskori, Martinex
Sophie La Girafe öljyt ja voiteet, House Of Organic
Ilmaisnäytteet (vaipat, pyyhkeet ym), katso tilausohjeet täältä
Vauvan huppupyyhe 0-5 -vuotiaille, Luin Living

Baby Shower lahjat #4: Vauvan lelut

Lelut ovat monien ostoslistalla. Kuitenkin moni saa leluja käytettyinä, toisaalta ihan ekoina hetkinä leluja ei pahemmin vielä tarvitse, kun pieni koittaa vasta totutella tähän suureen ja ihmeelliseen ulkomaailmaan. Jos haluaa ostaa leluja, sanoisin, että kannattaa suosia sellaisia, jotka kehittävät jotenkin äidin ja lapsen sidettä, tai kehittävät lapsen motoriikkaa. Toki kaikkia lahjoja ei tarvitse heti ottaa käyttöön, mutta mitä harkitumpi lahja ja sen käyttötarkoitus on, sitä parempi!

Baby shower lahjat – yli 20 lahjaideaa Baby shower lahjat – yli 20 lahjaideaa

Motoriikkaa kehittävä jakkara/kiikkuva tuoli Bobles Pieni Ankanpoikanen, Weecos

Itse tehdyt tai kunnostetut puulelut ovat aina napakymppi. Toki niitä saa uutenakin! Mitä mietitympi ja perustellumpi lahja, sitä parempi sanoisin. Lahjan kanssa on aina kiva kertoa jokin pieni tarina ja osoittaa paneutumista asiaan.

Baby shower lahjat – yli 20 lahjaideaa Baby shower lahjat – yli 20 lahjaideaa

Purulelut valkoinen & minttu, Siluettiverstas, Weecos
Valkoiset kirjainpalikat, Martinex

Baby Shower lahjat #4: Käsityöt – Rakkaudella ja ajalla tehtyä

Jollei omat sukkapuikot ja langat mene kuin solmuun, on paljon muitakin ihania käsitöitä, mitä vauvalle voi hankkia. Toreilla voidaan myydä käsintehtyjä sukkia ja tumppuja, jotka ovat varmasti vanhempien mieleen. Ellei sitten saa värvättyä apuja omalta isoäidiltä vaikka! 🙂 Muita kivoja lahjaideoita ovat esimerkiksi itsetehdyt kokolaput henkariin tai itse painosta tilatut ja kehystetyt taulut.

Baby shower lahjat – yli 20 lahjaideaa Baby shower lahjat – yli 20 lahjaideaa

Kokolaput tehty itse Photoshopilla ja tilattu painosta
Tilauksesta nimikoidut palikat, Siluettiverstas, Weecos

Baby Shower lahjat #5: Jotain kivaa äidille

Moni ostaa lahjoja vauvalle, mutta harvempi ehkä hankkii tai järjestää jotakin äidillekin. Jollet voi luvata apua vauvan kanssa ensimmäisinä kuukausina, kenties hemmottelupaketti äidille voi olla mieluisa. Vaikkei ihania voiteita ja muita ehtisi heti käyttää, jossain kohtaa ne varmasti tulevat käyttöön ja lahjan antaja on taatusti vahvasti mielessä.

Muista: Uusi äiti ei välttämättä ehdi käyttää lahjaa heti, joten jos kyseessä on vaikka leffailta tai spa -päivä, katso, että lahjakortti on vähän pidempään voimassa.. 

Baby shower lahjat – yli 20 lahjaideaa Baby shower lahjat – yli 20 lahjaideaa

Kukkaruukku, K-Rauta
Rakastu arkeen – muki 2kpl, Martinex

Musta juusto-/tarjoilulautanen, Martinex
Vauvan huppupyyhe 0-5 -vuotiaille, Luin Living
Pyyhkeet & sandaalit, Luin Living

Baby shower lahjat – yli 20 lahjaideaa

Lue myös:

Parhaat matkarattaat 2019

Ajatuksia Sleepy unikonsultaation jälkeen

Boba X kantoreppu

Baby Shower juhlat 22.9

Jaa julkaisu:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *